Τα διαφορετικά στιλ σύνδεσης για να καταλάβεις κι εσύ σε ποιό ανήκεις

Category:

Το πόσο αφήνεις τον εαυτό σου να συνδεθεί και να αλληλοδιαδράσει με τ@ν σύντροφό σου, είναι μια αρχή διαφορετική για τον καθένα.

Μπορεί να είσαι φύσει κλειστός τύπος, οπότε και να δρας εκ του ασφαλούς. Μπορεί από την άλλη, να είσαι αγχωτικός και να μεταφέρεις αυτό το άγχος και στη σχέση σου.Όποιος κι αν είναι ο τύπος σου, παίζει σημαντικό ρόλο, στο πώς ζεις τη σχέση σου. Στο πώς και πόσο σύντομα μπορείς να αισθανθείς οικειότητα, στο πόσο ασφαλής νιώθεις στη σχέση αυτή και τελικά, στο πόσο είναι υγιής αυτή η σχέση.

Γιατί σκέψου, να είσαι καχύποπτ@ και να μην μπορείς να συνδεθείς βαθιά με τ@ν σύντροφό σου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, η σχέση αυτή θα καταρρεύσει κάποια στιγμή, σαν πυραμίδα από τραπουλόχαρτα.

Τα διαφορετικά στιλ σύνδεσης

Κάθε άνθρωπος έχει τον τρόπο του. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη, η οικειότητα, η ασφάλεια, είναι οι βασικοί δείκτες, που καθορίζουν το κατά πόσο εσύ αφήνεσαι στη σχέση σου, στο πώς τη βιώνεις και τέλος, στο κατά πόσο συνδέεσαι με το ταίρι σου.

Υπάρχουν λοιπόν, διαφορετικά στιλ ή μορφές σύνδεσης.

H αγχωτική σύνδεση

Σε αυτή την περίπτωση, η λέξη άγχος τα λέει όλα. Είσαι ο τύπος, που δεν μπορεί με τίποτα να χαλαρώσει και πραγματικά να ευχαριστηθεί, γιατί αγχώνεσαι με όλα.

Το όλο ζήτημα σε αυτή την περίπτωση, είναι μια βαθιά ανασφάλεια, που σε διακατέχει. Δεν πιστεύεις στο εαυτό σου, δεν πιστεύεις ότι αξίζεις και φυσικά, δεν πιστεύεις ότι αξίζεις να είσαι ευτυχισμέν@ σε αυτή τη σχέση. Γι’  αυτό τον λόγο αγχώνεσαι ότι θα χωρίσεις, αγχώνεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλ@. Υπεραναλύεις τα πάντα και τελικά, εξουθενώνεις τον εαυτό σου αλλά και τον άλλο.

Αυτή η συνθήκη σε κάνει πολλές φορές, να δίνεις πολύ χώρο στον άλλο και στο τέλος να φτάνεις να εξαρτάσαι από αυτόν.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα 5 στάδια από τα οποία περνάει κάθε σχέση

Η σύνδεση της υπεκφυγής

Αυτή η σύνδεση ίσως και να μην είναι καν σύνδεση. Νιώθεις τόσο άβολα με το να πρέπει να συνδεθείς, να μοιραστείς με κάποιον, που όλο υπεκφεύγεις και αποφεύγεις. Φοβάσαι τις δεσμεύσεις, την εξάρτηση και γενικά, ό,τι πιστεύεις ότι μπορεί να σου στερήσει την ανεξαρτησία σου. Στο τέλος, φοβάσαι τόσο πολύ ότι θα χάσεις την ελευθερία σου, που αποφεύγεις να συνδεθείς πραγματικά και εις βάθος με κάποιον.

Η σύνδεση της αποδιοργάνωσης

Αυτός ο τύπος σύνδεσης είναι πιο περίπλοκος, από τους προηγούμενους. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά, συμπεριλαμβάνει στοιχεία, που συγκροτούν τους άλλους δύο.

Σε αυτή την ιδιάζουσα περίπτωση, εσύ θες να συνδεθείς και να αφεθείς σε μια σχέση. Αλλά δεν σε αφήνει είτε ο φόβος είτε η ανασφάλεια. Ουσιαστικά, ενώ πραγματικά θέλεις να δεσμευτείς και να ανοιχτείς στ@ σύντροφό σου, δεν σε αφήνεις, γιατί είτε φοβάσαι μην χάσεις την ανεξαρτησία σου είτε φοβάσαι την ίδια την δέσμευση.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να εκφράσεις την αγάπη σου, χωρίς λόγια

Στο τέλος μένεις μόν@ σου γιατί δεν μπορείς πραγματικά να συνδεθείς με τον άλλο.

Η σύνδεση της ασφάλειας

Αυτή είναι η σύνδεση που θέλεις. Σε αυτή την κατάσταση επιδιώκεις και πρέπει να επιδιώκεις να τοποθετείς τον εαυτό σου μέσα στη σχέση σου.

Είναι η πιο υγιής από τις τρεις άλλες, γιατί προϋποθέτει το τρίπτυχο μιας υγιούς κι επιτυχημένης σχέσης. Προϋποθέτει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και οικειότητα. Ότι στερούνται δηλαδή, οι προηγούμενοι τύποι σύνδεσης, τους διαθέτει η σύνδεση της ασφάλειας. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, είσαι ένας άνθρωπος, που τολμά να διεκδικείς κι ας πληγωθείς. Δεν σε φοβίζει εκ των προτέρων τίποτα, γιατί έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και έχεις αυτοπεποίθηση.

Μπορείς να μοιραστείς και να εμπιστευτείς, να δώσεις και να δοθείς, χωρίς δεύτερες σκέψεις και αυτοπεριορισμούς. Κι αυτή σημαίνει ότι οι σχέσεις σου μπορούν να έχουν διάρκεια.

Άνδρες με τα όλα τους

Ο τέλειος άνδρας, με τα όλα του. Αλήθεια, εσύ τι απαντάς όταν σε ρωτούν για τον τέλειο άντρα; Θες να είναι όμορφος και έξυπνος, να...

Αυτό το ζώδιο είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσεις την ερωτική σου ζωή

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς, επομένως το ζώδιο της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη σου μπορεί να σου δώσει μια...

Τα 4 ζώδια που θα χρειαστούν κάμποσο χρόνο μέχρι να παραδεχτούν ότι τους αρέσεις

Τι θρίλερ θα ζεις κι εσύ για να κλικάρεις αυτό το άρθρο. Το dating μπορεί να αποδειχθεί αρκετά περίπλοκο και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...

Ο σύντροφός σου και το σούπερ μάρκετ

Ο σύντροφός σου και το ταμπού του σούπερ μάρκετ. Το σούπερ μάρκετ για πολλούς άνδρες είναι ένα θέμα με αγκάθια. Δεν μιλάμε βέβαια, για ένα...

Πόσα μυστικά σου πρέπει να γνωρίζει @ σύντροφός σου

Τα μυστικά και τα όρια της ειλικρίνειας σε μια σχέση. Η αλήθεια είναι ότι μια σχέση στηρίζεται αρκετά στην ειλικρίνεια. Γιατί τα ψέμματα αργά ή...

Υπάρχουν 11 διαφορετικοί οργασμοί – Δες πώς θα τους πετύχεις

Κι όμως, το γυναικείο σώμα μπορεί να φτάσει στον οργασμό όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με 11 διαφορετικούς τρόπους – Δες ποιοι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]