13 σημάδια για να δεις αν είσαι στον σωστό δρόμο της σχέσης

Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί πόσο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν υπήρχε ένας εγχειρίδιο για το dating και τις σχέσεις γενικότερα; Σίγουρα και υπάρχει, αλλά δυστυχώς είναι ένα θέμα το οποίο είναι τόσο λεπτό και υποκειμενικό, γιατί αφορά ανθρώπους και συμπεριφορές, οπότε και δεν μπορεί να αποτελέσει ένα καθοδηγητικό οδηγό για όλους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά σημάδια, που σου δείχνουν αν αυτός ο άνθρωπος είναι τελικά κατάλληλος για σένα, αν είσαι σε μια υγιή σχέση και γενικά αν είσαι οκ κι αν όχι, τι πρέπει να προσέξεις.

Στο internet και στο Twitter είναι κωδικοποιημένα ως emojis κόκκινα και πράσινα σημαιάκια, που σου δείχνουν το δρόμο για μια φυσιολογική σχέση και ουσιαστικά, αποτελούν το καταστατικό του σύγχρονου dating. Φαντάσου τα σαν ένα φανάρι, που όταν είναι πράσινο σου λέει “προχώρα άφοβα”, όταν είναι πορτοκαλί ”Μμμ για πρόσεχε λίγο” και όταν είναι κόκκινο “Σταμάτα εκεί που είσαι και μην κάνεις βήμα”.

Υπάρχουν δηλαδή, κάποιοι κανόνες που καθορίζουν τα όρια ανάμεσα σε μια υγιή και σε μια τοξική σχέση. Σαφώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά σε γενικές γραμμές, υπάρχει μια λεπτή κόκκινη γραμμή, την οποία δεν πρέπει να περάσεις, αν θέλεις να μην πληγωθείς. Βέβαια, πολλές φορές συμβαίνει να μην αντιλαμβανόμαστε ή να μην δίνουμε σημασία σε αυτό το προειδοποιητικό σήμα, γιατί συνήθως είμαστε στην αρχή της σχέσης μας, στα λεγόμενα “μέλια”, οπότε και όλα είναι όμορφα και τέλεια.

Ας δούμε λοιπόν τα Yes του dating, τα οποία σε κάνουν να νιώθεις εμπιστοσύνη και ουσιαστικά είναι το πράσινο φως για μια σταθερή σχέση.

Επικοινωνία: Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια στοιχειώδης επαφή, χωρίς να εξαφανίζεται –το γνωστό σε όλους Ghosting-, αλλά και χωρίς να σε βομβαρδίζει με μηνύματα και κλήσεις. Η ισορροπία είναι το κλειδί. Εμπιστοσύνη: Σε συνάρτηση με το νο1, η εμπιστοσύνη είναι ο βασικός παράγοντας για μια υγιή σχέση, χωρίς δράματα και μελό. Μπορείς να είσαι ειλικρινής με τον άλλο, χωρίς να φοβάσαι ότι θα παρεξηγηθείς. Σε αυτή τη σχέση, μπορείς να νιώθεις ελεύθερος ακόμα και για συζητήσεις , που αφορούν τους πρώην συντρόφους σου. Αποδοχή: Σε μια φυσιολογική σχέση η αποδοχή είναι βασικός κανόνας.

Το να μην ντρέπεστε ό ένας για τον άλλο, να μη προσπαθείτε να αλλάξετε, για να ευχαριστήσετε το ταίρι σας και γενικά να είστε άνετοι, με αυτό που είναι ο καθένας, είναι σημαντικό για να υπάρξει εξέλιξη και συνέχεια στο love story σας. Χαρά: Το να περνάς όμορφα, να γελάς και να είσαι ευτυχισμένος είναι το Point μιας σχέσης. Αν δεν τα έχεις αυτά, τότε καλύτερα μείνε μόνη σου. Όπως λέει και το γνωστό άσμα ναι περνώ και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά, έτσι κι εσύ αν δεν βιώνεις χαρά, ενθουσιασμό και όλα αυτά τα συναρπαστικά συναισθήματα, που νιώθουμε όταν είμαστε σε μια σχέση, τότε μάλλον δεν έχεις χημεία με τον σύντροφό σου.

Πρέπει να διαβάσεις  6 πράγματα που μου έμαθαν οι λάθος άντρες

Τα προειδοποιητικά σημάδια

Υπερβολική αγάπη: Οκ, τώρα είστε μαζί αλλά ας ηρεμήσουμε λίγο. Το να σε βομβαρδίζει με δώρα, με λουλούδια, με μονόλογους αγάπης κι αιώνιας αφοσίωσης, ίσως είναι λίγο υπερβολικό και τρομαχτικό και ίσως σε ξενερώσει λίγο, οπότε κρατήστε το απλό.

Ghosting: Ίσως να μην εξαφανιστεί για πάντα, αλλά το να εξαφανίζεται για κάποιες μέρες, ε δεν δείχνει μια κάποια σταθερότητα. Η έλλειψη επικοινωνίας σας απομακρύνει αντί να σας φέρει πιο κοντά και το “to Know us better” μάλλον δεν θα γίνει σύντομα πράξη.

Έλλειψη τρυφερότητας: Μπορεί να μην θέλετε να είστε σαν αυτά τα διαχυτικά ζευγάρια, τα οποία απολαμβάνουν ελεύθερα τον έρωτά τους δημόσια, χωρίς ίχνος ντροπής, αλλά ναι κάποια τρυφερότητα είναι θεμιτή. Ένα πιάσιμο του χεριού, ένα σκαστό φιλί, μια αγκαλιά είναι στα όρια του ευπρεπούς, ακόμα και για τους πιο ντροπαλούς.

Πρέπει να διαβάσεις  Όταν κάποιος σου δείχνει ποιος είναι, να τον πιστεύεις

Κρατάει τη σχέση σας κρυφή: Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλόν είναι να το συζητήσετε από την αρχή. Μπορεί να υπάρχουν λόγοι που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο, αλλά σε γενικές γραμμές το να κρατάει κρυφή την ύπαρξή σου και τη σχέση σας, τότε ίσως είναι σημάδι ότι δεν υπάρχει μέλλον μεταξύ σας.

Η λεπτή κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να περάσεις στη σχέση σου

Κακοποιητική συμπεριφορά: Αν ο/η σύντροφός σου έχει κακοποιητική συμπεριφορά, τότε έφυγες ΧΤΕΣ. Ακόμα κι αν μένει στα λόγια, πρόκειται για μια βίαιη συμπεριφορά και σίγουρα δεν σου αξίζει.

Χειριστικός σύντροφος: Αν ο/η σύντροφός σου είναι χειριστικός /η τότε, μάλλον πρέπει να διακόψεις. Άλλο να γίνει ένα καλοπροαίρετο σχόλιο για τα ρούχα σου ή για τη συμπεριφορά σου κι άλλο να υπάρχει έλεγχος και χειραγώγηση. Σύντομα θα βρεθείς να πνίγεσαι και να βαλτώνεις και θα απέχεις μίλια μακριά από τη σχέση, που ονειρεύτηκες.

Ζήλεια: Αν ο σύντροφος σου σε ζηλεύει, τότε αυτό είναι ένδειξη ότι οδεύεις μάλλον προς μια τοξική σχέση. Η ζήλεια δεν είναι καλός οδηγός και αυτόματα ακυρώνει τον χρυσό κανόνα για μια επιτυχημένη σχέση, την επικοινωνία.

Διαφορετικοί στόχοι: Αν καταλάβεις ότι με το ταίρι σου δεν ταιριάζετε στα θέλω και τους στόχους σας, τότε μην προχωρήσεις πιο πολύ. Σύντομα οι δρόμοι σας θα χωρίσουν, γιατί πολύ απλά θα θέλετε διαφορετικά πράγματα.

Η οικογένεια και οι φίλοι σου δεν τον εγκρίνουν: Αν οι δικοί σου άνθρωποι δεν θεωρούν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι για σένα, ίσως είναι καλύτερα να τους ακούσεις. Πολλές φορές αυτοί που μας αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά για εμάς, βλέπουν πιο καθαρά τα πράγματα., απ΄ ότι εσύ, που έχεις “θολώσει” από τον έρωτα.

Ποια ψέματα είναι ακίνδυνα και ποια θα σε οδηγήσουν στον χωρισμό

Το να είσαι σε μια σχέση και να λες ψέματα δεν το λες και σωστό. Είναι ένα είδος απιστίας και κοροϊδίας, από την άποψη...

Πώς να χωρίσεις ακόμα κι αν δεν θες να χωρίσεις

Η αγάπη είναι ένα σύνθετο πράγμα. Καμιά φορά η αγάπη μπορεί να σου κάνει κακό. Να σε πληγώνει και να σε πονά. Γι' αυτό...

Χωριστές διακοπές: Γιατί το να ταξιδέψεις solo θα κάνει καλό στη σχέση σου

Τα τελευταία χρόνια οι χωριστές διακοπές έχουν γίνει πολύ μόδα. Ωστόσο, όσο δελεαστική κι αν είναι η σκέψη να ταξιδέψεις solo, κάτι τριβελίζει το μυαλουδάκι...

4 ζώδια που δυσκολεύονται να νιώσουν γρήγορα άνετα στη σχέση τους

Μερικά ζώδια ενθουσιάζονται με τις σοβαρές σχέσεις. Νιώθουν άνετα να ανοίξουν την καρδιά τους, να εμπιστευτούν γρήγορα και να επενδύσουν τον χρόνο τους ακόμα...

Σημάδια ότι μία “casual” σχέση έχει τις δυνατότητες για κάτι περισσότερο

Αν έχεις μια casual σχέση και περνάς καλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει η σοβαρή σου σχέση, λένε οι ειδικοί. Έχεις μια ευκαιριακή σχέση. Περνάς...

Γιατί φοβάμαι να παντρευτώ;

Επαναλαμβάνεις συνέχεια το "φοβάμαι να παντρευτώ"; Εάν έχεις την εντύπωση πως η φοβία του γάμου παρατηρείται κυρίως στους άνδρες, ξέχνα ότι νόμιζες μέχρι τώρα!...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]