Skip to main content

Κάποιοι άντρες είναι πρακτικά ατρόμητοι. Δυναμικοί τύποι, οι οποίοι δεν υποχωρούν πουθενά, όσο επικίνδυνη και να είναι η κατάσταση. Για κάποιο λόγο όμως το μόνο πράγμα που τους κάνει να διστάζουν είναι η σκέψη και μόνο της προσέγγισης μιας πανέμορφης γυναίκας.

Χωρίς να εμβαθύνω στο φιλοσοφικό κομμάτι, όλο και περισσότεροι άντρες λένε ότι δεν έχουν την ερωτική ζωή που θα επιθυμούσαν. Χαρακτηριστικό αποτελεί και το inside joke του “forever alone” στις online gaming κοινότητες, υπονοώντας το γεγονός ότι κάποιος δεν έχει κοπέλα.

Γιατί συμβαίνει αυτό? Γιατί τις φοβόμαστε. Φοβόμαστε μη φανούμε ηλίθιοι, μη γίνουμε ρεζίλι και μας κοροϊδέψουν, αλλά το κυριότερο, φοβόμαστε την απόρριψη.

Γιατί όμως να είμαστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τον εαυτό μας? Γιατί επιλέγουμε να νιώθουμε μοναχικοί εκ του ασφαλούς, παρά να πάρουμε το ρίσκο και να κυνηγήσουμε αυτό που θέλουμε; Το πρόβλημα είναι ότι, σε τέτοιου είδους καταστάσεις, είμαστε οι μόνοι χαμένοι, αφού όπως είπε και ο Wayne Gretzky, «χάνουμε 100% τα ρίσκα που δεν παίρνουμε».

Το μυστικό για να αλλάξετε την ερωτική σας ζωή προς το καλύτερο είναι να ρίξετε τις άμυνές σας και να αντιμετωπίσετε στα ίσια όποια πρόκληση εμφανίζεται μπροστά σας.

Να θυμάστε ότι τα ραντεβού είναι παιχνίδι πιθανοτήτων: Αν γνωρίσετε μόνο μια κοπέλα μέσα σε ένα μήνα, είναι η μόνη σας ευκαιρία να συνάψετε κάποια σχέση. Αν πάλι γνωρίσετε 10 κοπέλες μέσα σε ένα μήνα, τότε έχετε αυξήσει στο δεκαπλάσιο τις πιθανότητές σας.

Πιέστε τον εαυτό σας να μιλάει σε όλους. Ξεκινήστε με το να κάνετε μια μικρή κουβέντα με τους ανθρώπους που έρχεστε σε επαφή καθημερινά – ταμίες, baristas, ακόμα και σε αγνώστους που απλά μπορεί να κρατήσουν την πόρτα της εισόδου για να μπείτε. Όσο περισσότερο το εξασκείτε, τόσο φυσικότερα θα σας βγαίνει.

Πολύ γρήγορα θα δείτε πόσο εύκολο και απλό είναι να ξεκινήσετε μια συζήτηση. Θα νιώσετε πολύ περισσότερη χαρά με το να γνωρίζετε καινούρια άτομα αντί να τα αποφεύγετε.

Και εκεί που δεν το περιμένετε, θα εμφανιστεί και μια κοπέλα. Ίσως πίνοντας σε μια γωνιά τον καφέ της, ή ψωνίζοντας φρέσκα λαχανικά στο σούπερ μάρκετ, ή πίσω σας στην ουρά για το ταμείο.

Όταν αυτό συμβεί ποιος τύπος θα θέλατε να είστε; Αυτός που θα ευχόταν να είχε πει κάτι ή αυτός που άρπαξε την ευκαιρία και πήρε τη ζωή του στα χέρια του;

(Hint: Μόνο η δεύτερη επιλογή σας οδηγεί στο κορίτσι των ονείρων σας)