Skip to main content

Γιατί οι πατεράδες μας μας μαθαίνουν πως να είμαστε καλοί άντρες, ενώ οι μητέρες διδάσκουν τις κόρες τους πως να είναι καλοί σύζυγοι?

Μπορεί να ακούγεται γενικευμένο, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει πολύ συχνά. Οι άντρες μαθαίνουν πως να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, επιτυχημένοι, ανεξάρτητοι και να προσπαθούν για το καλύτερο. Πόσες κοπέλες όμως έχουν διδαχτεί να είναι ανεξάρτητες, να φροντίζουν την αυτοπεποίθησή τους και να επιζητούν υγιείς σχέσεις?

Επειδή λοιπόν η μικροαστική κοινωνία συχνά μαθαίνει τις γυναίκες πώς να «βρουν έναν σωστό σύζυγο» και όχι πώς να είναι εκείνες σωστές για τον εαυτό τους, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε τις 4 βασικές αξίες που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

Μη βασίζεστε μόνο στην εξωτερική σας εμφάνιση

Ναι, ζούμε σε μια κοινωνία όπου το παν είναι η εμφάνιση. Η ομορφιά προβάλλεται σε κάθε διαφήμιση, περιοδικό, ταινία και τηλεοπτική σειρά. Ακόμα και οι απαιτήσεις των γονιών σας, όσο καλοπροαίρετες και να ήταν, μερικές φορές σας έκαναν να πιστεύετε ότι δεν είστε αρκετές. Το να απαρνηθείτε τα εξωπραγματικά στερεότυπα της ομορφιάς στη σημερινή κοινωνία θα ήταν το λιγότερο αφελές, όμως αντίστοιχα το να προσπαθήσετε να τα επιτύχετε μπορεί να σας οδηγήσει στην κατάθλιψη. Θα πρέπει να καταλάβετε τα εξής:

  • Κάθε ένας από εμάς θέλει να αλλάξει κάτι πάνω του. Δεν είστε μόνες σας σε αυτό. Ακόμα και οι πιο αξιοθαύμαστοι άνθρωποι του πλανήτη θέλουν να αλλάξουν κάτι πάνω τους. Αν ρωτήσετε αυτούς που δουλεύουν με μοντέλα ομορφιάς, θα σας πουν πόσο ανασφαλή είναι τα μοντέλα αυτά σχετικά με την εμφάνισή τους.
  • Η εμφάνισή σας θα αλλάξει αναπόφευκτα με την πάροδο των ετών. Η τωρινή σας εμφάνιση είναι προσωρινή. Αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά συμβαίνει σε όλους. Δεν θα πρέπει να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες γυναίκες, μικρότερες ή μεγαλύτερες – επειδή και αυτές αλλάζουν με το χρόνο.
  • Η αντίληψή σας για την ομορφιά είναι εντελώς διαστρεβλωμένη. Σχεδόν κάθε επαγγελματική φωτογράφιση είναι πειραγμένη σε ψηφιακό επίπεδο. Οι διάσημοι έχουν γύρω τους ομάδα από στυλίστες και γραφίστες που ξοδεύουν άπειρο χρόνο και χρήμα για να αποδώσουν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Μην περιμένετε λοιπόν να επιτύχετε μια τόσο επεξεργασμένη και διαστρεβλωμένη πραγματικότητα.
  • Όσο κλισέ και να ακούγεται, η ομορφιά είναι υποκειμενική. Ξεκάθαρα. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν ελκύεται από αυτή τη φτιαχτή ομορφιά και προτιμάει τις κοπέλες με τη φυσική τους ομορφιά. Έτσι και για εσάς, υπάρχουν πολλοί άντρες που σας βρίσκουν ελκυστικές. Ο σκοπός σας είναι να τους ανακαλύψετε.

Ναι, η εξωτερική ομορφιά επηρεάζει τον τρόπου που σας βλέπουν οι γύρω σας. Αλλά το κατά πόσο ελκύετε τους γύρω σας είναι σχετικό και μπορεί να βελτιωθεί με μερικές αλλαγές.

Το μυστικό είναι να αποσκοπείτε πάντοτε για το καλύτερο, αλλά να το κάνετε για τον εαυτό σας. Φροντίστε να έχετε μια υγιεινή διατροφή και άσκηση, να φοράτε ρούχα που σας αρέσουν και σας κολακεύουν, να αναπτύξετε μια ελκυστική γλώσσα του σώματος, να μπορείτε να κρατάτε οπτική επαφή και να χαμογελάτε. Αυτά μόνο και θα δείτε ότι θα γίνουν θαύματα.

Όλα αυτά δεν είναι ειδικές συμβουλές μόνο για γυναίκες. Λειτουργούν εξίσου το ίδιο για τους άντρες. Αυτές οι συμβουλές έχουν να κάνουν περισσότερο με τα κρυφά μηνύματα που περνάτε στους άλλους, παρά με την εξωτερική σας εμφάνιση. Δείχνετε στους άλλους ότι νοιάζεστε για τον εαυτό σας, αγαπάτε αυτό που είστε και ξοδεύετε χρόνο για να το βελτιώσετε. Αν το καλοσκεφτείτε, μας ελκύουν οι άνθρωποι που προσέχουν και εκτιμούν τον εαυτό τους.

Επιπλέον να θυμάστε ότι οι άντρες που έχουν εμμονή με την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας είναι συνήθως ρηχοί και δεν αποσκοπούν σε σοβαρές σχέσεις. Είναι σημαντικό να δείχνουμε όμορφες, αλλά είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι του πραγματικού ολοκληρωμένου μας εαυτού.

Ορίστε τις απαιτήσεις σας και ορθώστε το ανάστημά σας απέναντι στην κακομεταχείριση.

Πολλοί από εμάς κάνουμε σχέση με την ελπίδα ότι θα είναι ουσιώδης και μακροχρόνια. Συνήθως, όταν οι κοπέλες φτάνουν στα 30 τους χρόνια θέλουν έναν καλό άντρα για να χτίσουν μαζί μια ζωή. Έτσι λοιπόν, γιατί να ψάξετε για κάτι λιγότερο?

Δεν αναφέρομαι μόνο στο στερεότυπο των κακών αντρών. Αναφέρομαι και στα λεγόμενα «καλά παιδιά», που θέλουν να σας επιβάλλουν τον έλεγχο και να σας χειραγωγήσουν, που λένε ψέματα και σας κοροϊδεύουν επανειλημμένα, που είναι κλειστοί και δεν επικοινωνούν μαζί σας, που σας απογοητεύουν καθημερινώς, δε σας σέβονται, σας κακοποιούν και σας κακομεταχειρίζονται, τόσο λεκτικά όσο και σωματικά.

Σκεφτείτε σε βάθος χρόνου: Θα μπορούσατε να είστε με αυτό το άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας? Είστε σε θέση να τους ανεχτείτε σε καθημερινή βάση? Θέλετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν τις αξίες και τα ιδανικά αυτών των ατόμων? Αυτού του είδους η ζημιά συνήθως είναι ανεπανόρθωτη.

Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Ένας απαράδεκτος άντρας δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν πρόκειται να τον αλλάξετε ούτε εσείς. Θα κάνει τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Θα δικαιολογήσει τις πράξεις τους «λόγω αγάπης» και τα υλικά δώρα του θα είναι άδειες χειρονομίες. Οι μόνοι άντρες που θα σας σέβονται είναι αυτοί που νοιάζονται για εσάς.

Είστε αρκετά έξυπνες για να καταλάβετε τα προβλήματα με τους βίαιους συντρόφους. Τερματίστε τις κακές σας σχέσεις όσο είναι νωρίς, γιατί όσο το καθυστερείτε, τόσο θα παγιδεύεστε σε αυτές. Αν η μητέρα σας, η καλύτερή σας φίλη ή η κόρη σας βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση, τι θα τους συνιστούσατε να κάνουν?

«…..Μα είναι ο καλύτερος άντρας που έχω βρει μέχρι τώρα! Δεν πρόκειται να βρω άλλον!»

Αλλάξτε το μοτίβο των ραντεβού σας και αναζητήστε ποιοτικότερους άντρες. Μπορείτε να βρείτε σεξουαλικούς, ανεξάρτητους, άντρες με αυτοπεποίθηση που δεν είναι αλήτες, αρκεί να σεβαστείτε εσείς πρώτες τον εαυτό σας!

Βρείτε τη δύναμη και το θάρρος να προσεγγίζετε άντρες

Απαλλαγείτε από τη φαντασίωση του λαμπερού ιππότη που θα βρεθεί στα πόδια σας. Αν αυτό συμβεί, τότε όλα καλά, αλλά δε μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό. Βρισκόμαστε στο έτος 2017 και οι γυναίκες πλέον είναι σε θέση να συνάψουν εκπληκτικές σχέσεις.

Αν ψάχνετε υψηλού επιπέδου άντρες, τότε δεν πρέπει να μείνετε με τα χέρια σταυρωμένα. Επίσης, η λύση για εσάς δεν είναι οι άντρες που σας συστήνονται στα μπαρ.

Περιορίζετε σημαντικά τις επιλογές σας με το να μην κάνετε συζητήσεις με τους άντρες που βρίσκετε στο δρόμο σας. Το να κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση δε σας μειώνει σαν άτομο. Αντίθετα, σας δίνει το πλεονέκτημα να απορρίψετε τους άντρες που δε συναντούν τις απαιτήσεις σας. Δε χρειάζεται να πιεστείτε, καθώς θα έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Η προσέγγισή σας θα πρέπει όμως να είναι πολύ πιο διακριτική και χαλαρή απ’ ότι ενός άντρα.

Μπορείτε να ρωτήσετε απλές ερωτήσεις όπως, «Έχεις δοκιμάσει μόκα σοκολάτα?», ή «Πώς σου φαίνονται αυτά τα παπούτσια?». Τις περισσότερες φορές θα παραλάβετε μια ευγενική απάντηση, ενώ αν υπάρχει ενδιαφέρον από μέρους του θα συνεχίσει τη συζήτηση.

Δεν πρόκειται ποτέ να νιώσετε την απόρριψη, τουλάχιστον όχι όπως την έχετε φανταστεί στο μυαλό σας. Αν δεν ενδιαφέρεται για εσάς, το χειρότερο που μπορεί να πάθετε είναι να πάρετε μια κοφτή απάντηση και ένα χαμόγελο. Οι άντρες δεν απορρίπτουν απότομα τις γυναίκες.

Κάντε την αρχή και γνωρίστε άντρες που να καλύπτουν τις απαιτήσεις σας. Αποκόψτε αυτούς που δεν είναι ο τύπος σας. Επικεντρωθείτε να βρείτε κάποιον με τον οποίο θα αναπτύξετε αμοιβαία σχέση.

Αποδεχτείτε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες. Είναι απόλυτα φυσιολογικές και υγιείς.

Η αποδοκιμασία των γυναικών που έχουν σεξουαλικές ορμές είναι κάτι που με αηδιάζει προσωπικά. Οι σεξουαλικές ανάγκες ανήκουν στα πρωτόγονα μας ένστικτα και δεν είναι φυσιολογικό να πηγαίνουμε κόντρα σε αυτές.

Οι άνθρωποι αποδοκιμάζουν τις σεξουαλικές ορμές των γυναικών λόγω θρησκείας, άγνοιας, ανασφάλειας, ζήλειας, καθώς και απειλής. Πολλοί άντρες θεωρούν ότι η ακολασία μιας γυναίκας μειώνει την αξία της. Παρόλ’ αυτά αν τους δινόταν η ευκαιρία να κάνουν σεξ με άπειρες κοπέλες, προφανώς και δεν θα έλεγαν όχι.

Μια γυναίκα οφείλει να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά της, ενώ ταυτόχρονα οφείλει να μην πέσει στην παγίδα των παρακάτω:

  • Να κάνει σεξ λόγω πίεσης από φίλους ή κοινωνικό περίγυρο
  • Να θεωρήσει ότι το σεξ είναι κάτι που πρέπει να κάνεις και όχι να το θέλεις,
  • Να κάνει σεξ για να καλύψει συναισθηματικά κενά και να αισθανθεί καλύτερα,
  • Να φοβάται ότι θα χάσει κάποιον άντρα αν δεν κάνει σχεδόν αμέσως σεξ μαζί του,
  • Να θεωρεί πως το σεξ είναι μονάδα μέτρησης ελκυστικότητας και αξίας του εαυτού της.

Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε σεξ επειδή το θέλετε, επειδή θέλετε να βιώσετε την εμπειρία με έναν άνθρωπο που σας ελκύει, ή απλά να περάσετε καλά, τότε είστε στο σωστό δρόμο. Αλλά να θυμάστε:

  • Να χρησιμοποιείτε πάντοτε προστασία και να γνωρίζετε πότε είστε έτοιμες για να προχωρήσετε.
  • Μην κολλήσετε στο λεγόμενο κανόνα των 5 ραντεβού και μη χρησιμοποιήσετε το σεξ για να «δέσετε» κάποιον.
  • Και θυμηθείτε, ποτέ μη νιώθετε τύψεις για κάτι τόσο φυσικό όσο το σεξ.