Οι φίλοι είναι αυτοί, που θα σου πουν την αλήθεια, δε θα σε κοροϊδέψουν και θα σε στηρίζουν σε ότι κι αν κάνεις, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με τις επιλογές σου.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι φίλοι μας, οι οποίοι αρκετές φορές υπερβαίνουν αυτή τη λεπτή γραμμή, που διαχωρίζει το “σου λέω τη γνώμη μου” από το “ανακατώνομαι σε όλα”. Υπάρχουν πράγματα, τα οποία ναι, μπορείς να τα συζητήσεις, μπορείς να ζητήσεις την άποψη του άλλου, αλλά η τελική απόφαση θα πρέπει να είναι δική σου και μόνο.

Αυτό αφορά σε ότι κι αν κάνεις, αλλά ειδικά στα ερωτικά σου, αυτό που πρέπει να μετράει είναι αυτό, που πραγματικά θες εσύ.

Πολλές φορές σε ότι έχει να κάνει με το dating, οι φίλοι είναι αυτοί που θα μας προειδοποιήσουν, θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι θέλουμε και θα μας ενθαρρύνουν όταν εμείς κάνουμε πίσω.

Ωστόσο, αυτή η γνώμη δε θα πρέπει να είναι απόλυτη και καθοδηγητική, γιατί τότε οι αποφάσεις και οι πράξεις σου παύουν να είναι δική σου επιλογή.

Μήπως όμως δεν φταίνε οι φίλοι σου, αλλά εσύ;

Η αλήθεια είναι ότι τα όρια μέσα σου τα βάζεις εσύ. Αν επιτρέπεις στους άλλους να σε πάνε εκεί, που θέλουν αυτοί, τότε αυτό είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα.

Όταν επηρεάζεσαι τόσο πολύ, βάζεις στην άκρη τα δικά σου θέλω, και μετά φυσικά το μετανιώνεις πολύ. Αυτό όμως στο dating πολλές φορές δε φτιάχνεται. Μπορεί δηλαδή, να βρεις τον έρωτα της ζωής σου και να τον χάσεις, εξαιτίας μιας κακιάς συμβουλής.

Πρέπει να διαβάσεις  Πως δεν θα αφήσεις κανέναν άντρα να ελέγχει τα συναισθήματά σου

Η επιρροή που ασκούν πάνω σου οι φίλοι σου, είναι μια κατάσταση την οποία έχεις εσύ εδραιώσει. Μπορεί να φταίει το ότι, δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση και βασίζεσαι στη γνώμη των άλλων. Μπορεί να μην έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να ζητάς καθοδήγηση από αυτούς, που εμπιστεύεσαι πιο πολύ. Μπορεί πάλι, να δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις και αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα.

Ότι και να φταίει, το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν οι φίλοι σου σε αγαπάνε πολύ, σίγουρα δεν μπορούν να ξέρουν τι είναι καλύτερο για σένα, αλλά και τι στην ευχή είναι αυτό που θέλεις εσύ. Ειδικά στα θέματα της καρδιάς αυτό ισχύει πολύ.

Η γνώμη της καρδιάς σου είναι η πιο σωστή.

Για να μην χαλάς λοιπόν, ούτε τη ζαχαρένια σου, αλλά και ούτε τη ζαχαρένια των φίλων σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου. Μόλις καταλάβεις τί τύπος dating είσαι, τί προσδοκάς από τον άλλο και γενικά, τί ψάχνεις να βρεις, τότε μπορείς να ζητήσεις άφοβα τη γνώμη -κι όχι την έγκριση- των φίλων σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Πως δεν θα αφήσεις κανέναν άντρα να ελέγχει τα συναισθήματά σου

Ψάξε το σωστό ραντεβού, το σωστό άτομο κι άσε την καρδιά σου να σε καθοδηγήσει σε αυτό το ταξίδι. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι, οι φίλοι θα είναι εκεί, θα σε παρηγορήσουν στη δύσκολη στιγμή, θα χαρούν στην ευχάριστη. Θα στηρίξουν τη σωστή επιλογή και θα κρίνουν την λάθος.

Ο έρωτας όμως θα είναι η δική σου επιλογή.