Skip to main content

Σίγουρα έχεις βρεθεί με το κινητό στο χέρι και την κολλητή σου δίπλα σου, σε μία προσπάθεια να βρείτε τι θα του γράψεις. Πρέπει να ναι κάτι ωραίο, αλλά όχι πολύ ωραίο. Να δείχνει ενδιαφέρον αλλά να μην καρφωθείς κιόλας. Να του πεις να βρεθείτε αλλά να φαίνεται σαν να είναι δική του ιδέα. Όλες λίγο πολύ έχουμε περάσει τέτοιες στιγμές όταν πρόκειται για texting και αν υπάρχει κάποια που δεν το έχει κάνει να μας πει πως το κατάφερε.

Υπάρχουν και φορές που μπορεί να κάνεις και μέρες να στείλεις κάτι ή να απαντήσεις σε κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρεις τι να γράψεις. Άλλες πάλι, βρίσκεις την απάντηση και με το που τη στείλεις σου έρχονται άλλες πέντε απαντήσεις στο μυαλό, πολύ καλύτερες από αυτή που ήδη έστειλες. Το ζητούμενο του σωστού μηνύματος είναι μία μάστιγα που όλους μας έχει απασχολήσει και ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε.

Τι σε αγχώνει;

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς. Μήπως φοβάσαι μήπως και σε αφήσει στο “διαβάστηκε” (για αυτή τη μάστιγα θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο). Μήπως φοβάσαι ότι θα σε περάσει για βαρετό άνθρωπο από το μήνυμά σου; Όλες αυτές οι σκέψεις είναι λογικό να γίνονται, ειδικά όταν θέλεις κάποιον πολύ. Αν όμως κάτσεις να βάλεις λίγο κάτω το πως νιώθεις θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο νομίζεις.

Έχεις το ενδιαφέρον του ή προσπαθείς να το αποκτήσεις;

Αν έχει ήδη δείξει το ενδιαφέρον του στο πρόσωπό σου, τότε πρέπει να είσαι ακόμα πιο χαλαρή. Ο κύριος ενδιαφέρεται, το θέμα εδώ είναι το πόσο πολύ. Να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξενέρωσε ποτέ για ένα μήνυμα που μπορεί να έστειλες εκτός αν πραγματικά είπες καμία χοντράδα. Αν λοιπόν δεις ότι αραίωσε την επικοινωνία του μην αρχίσεις να σκέφτεσαι, “Μάλλον δεν έπρεπε να του είχα στείλει εκείνο το μήνυμα”. Προσπάθησε να λειτουργείς περισσότερο με τη λογική σου. Τόσο ενδιαφέρεται, τόσο δείχνει.

Αν πάλι είστε ακόμα στην αρχή, τότε φρόντισε να είσαι πραγματικά χαλαρή. Το texting δεν είναι καμία επιστήμη για να ανησυχείς τόσο. Είναι ένα μέσο με το οποίο γνωρίζεις τον άλλον καλύτερα. Να θυμάσαι πως για να χτιστεί μία συζήτηση χρειάζονται δύο άτομα. Κάνε λοιπόν την αρχή και ανάλογα με το τι απαντάει συνεχίζεις. Αν πάλι είναι εντελώς μονολεκτικός και νιώθεις ότι πρέπει συνεχώς να βρεις εσύ τα θέματα συζήτησης, τότε θα σου δώσω μία συμβουλή που πάντοτε πιάνει. Γίνε και εσύ μονολεκτική. Αν ενδιαφέρεται θα δεις πως αμέσως θα αρχίσει να μιλάει περισσότερο. Αν πάλι δεν το κάνει, ίσως είναι μία καλή στιγμή να προχωρήσεις στον επόμενο.

featured photo: vadymvdrobot