Περιστασιακές σχέσεις vs. σοβαρές σχέσεις: Όλα τα σημάδια για να τις εντοπίσεις

Category:

Στην αρχή μίας νέας σχέσης, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τις διαφορές μεταξύ μίας περιστασιακής σχέσης και μίας σοβαρότερης κατάστασης. Αυτή η έλλειψη σαφήνειας μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις εάν δεν υπάρχει επικοινωνία και ειδικά εάν δεν έχουν όλοι τις ίδιες προσδοκίες. Ωστόσο, επειδή πολλές φορές δεν αισθάνονται όλοι άνετα να μιλήσουν σχετικά νωρίς για το τι σχέση έχουν και που αυτή οδηγείται, υπάρχουν κάποια ενδεικτικά σημάδια περιστασιακών και σοβαρών σχέσεων που μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν.

Τα σημάδια μία περιστασιακής σχέσης

  1. Δεν κάνετε ποτέ μακροπρόθεσμα σχέδια, δεν προγραμματίζετε κάτι παραπάνω από το επόμενο ραντεβού ή την επόμενη εβδομάδα και φυσικά δεν κανονίζετε κοινές διακοπές ή ταξίδια.
  2. Τα ραντεβού σας μπορεί να μην έχουν βαθύτερη σύνδεση. Πιθανότατα περνάτε χρόνο μαζί, αλλά όχι απαραίτητα κάνοντας κάτι που θα επιφέρει μία ουσιαστικότερη επικοινωνία.
  3. Οι συζητήσεις σας παραμένουν επιφανειακές. Δεδομένου ότι ο άλλος δεν είναι απαραιτήτως κάποιος με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας να βγαίνει μακροπρόθεσμα, μπορεί να είστε λιγότερο διατεθειμένοι να μάθετε για τις προηγούμενες εμπειρίες του, το οικογενειακό του ιστορικό ή άλλες ουσιαστικές πληροφορίες για τη ζωή του.
  4. Οι ζωές σας δεν συγκλίνουν σχεδόν ποτέ. Είτε γνωρίζετε κάποιον για μερικές εβδομάδες είτε μερικούς μήνες, εάν βγαίνετε χαλαρά, είναι πιθανό να μην έχει γνωρίσει τους φίλους σας ή τα μέλη της οικογένειάς σας επειδή δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να τον εντάξετε στη ζωή σας.
  5. Δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ερωτική ικανοποίηση του άλλου. Προφανώς και η ερωτική επαφή έχει σημαντικό ρόλο σε κάθε σχέση, αλλά σε μία περιστασιακή σχέση δε νιώθετε την πίεση της ικανοποίησης του συντρόφου.
Πρέπει να διαβάσεις  Υπάρχει το άλλο μισό τελικά;

Τα σημάδια μίας σοβαρής σχέσης

  1. Θέλετε να γνωρίσετε τον άλλον ολοένα και περισσότερο. Οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το παρελθόν, τα παιδικά χρόνια, τις εμπειρίες και όλες εκείνες τις στιγμές που δεν έχετε ζήσει μαζί αλλά έχουν διαμορφώσει τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας.
  2. Αρχίζετε να δίνετε προτεραιότητα ο ένας τον άλλον. Κάνετε σχέδια για διακοπές και κοινωνικές υποχρεώσεις, και αυτό σας φαίνεται όμορφο, φυσικό και αναμενόμενο.
  3. Αναζητάτε χρόνο να κάνετε περισσότερα πράγματα μαζί. Δένεστε και αυτό σας αρέσει.
  4. Γνωρίζετε φίλους και οικογένεια. Το να φέρεις κάποιον στο οικογενειακό σου περιβάλλον δείχνει ότι τον αντιμετωπίζεις σοβαρά και θέλεις να αποκτήσει σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σου.
  5. Παραβλέπετε κάποιες λεπτομέρειες και γίνεστε πιο διαλλακτικοί. Ουσιαστικά, ενώ οι κόκκινες γραμμές δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοούνται, σε μια σχέση που γίνεται σοβαρή, μπορεί να υπάρχει χώρος για ορισμένες κίτρινες και πορτοκαλί.

featured photo: ©pexels/@mart.production

Danai Gerasi
Danai Gerasi
Από μικρό κοριτσάκι το γράψιμο αποτελούσε πάντα για εμένα μία διέξοδο…. ένα καταφύγιο για να κρυφτώ, αλλά και να εκφράσω τις σκέψεις μου. Λατρεύω τις απλές καθημερινές στιγμές, τρελαίνομαι να περνάω χρόνο με μικρά παιδιά και να γίνομαι ένα με αυτά και θεωρώ ότι είμαι ζωντανή όταν χορεύω. Θα ήθελα να ζω σε ένα σπίτι με τεράστιο κήπο, πολλά λουλούδια και έναν μικρό αμπελώνα, κάπου στην επαρχία της Ιταλίας. Ψάχνω συνεχώς νέες προκλήσεις για τον ουρανίσκο μου, λατρεύω την αίσθηση της θάλασσας όταν με αγκαλιάζει, μπορώ να ερωτευτώ παράφορα ένα ζευγάρι παπούτσια και δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς βιβλία, μουσική και αρώματα.
Πρέπει να διαβάσεις  Έρευνα: Γιατί μια γυναίκα ψάχνει πάντα τον λάθος σύντροφο;

Αυτά τα 5 ζώδια θα είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες ενός Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι πιστός, λογικός και παθιάζεται με ό,τι κάνει. Μένει κολλημένος στις λεπτομέρειες, δουλεύει κυρίως μοναχικά και θέλει όλοι να φέρονται με τον...

Είναι λίγος για εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της το πω;

Θεωρώ το αγόρι της λίγο για την υπέροχη φίλη μου. Είναι πανέξυπνη, χαρισματική, κουκλάρα και πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν...

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια...

18 λόγοι για να χωρίσεις από μία μακροχρόνια σχέση

Το να διακόψεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο. Ίσως και τρομακτικό, κάποιες φορές. Αν εμπλέκεται απιστία, τότε...

«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει...

Τα 6 ζώδια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν στον πρώην τους

Υπάρχουν περιπτώσεις χωρισμών που δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, ή διαρκούν για μεγάλο διάστημα απλά όχι για πάντα. Είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]