Skip to main content

Χημεία  και  έρωτες που τους κατέστρεψε το κακό timing και δεν έζησε κανείς καλά από τότε. Για τέτοια διαβάζουμε συνήθως. Γιατί είχαν χημεία και πάθος και έλξη και όλα αυτά τα ωραία που βλέπεις στις ταινίες, διαβάζεις σε βιβλία και ονειρεύεσαι να ζήσεις κι εσύ κάποια στιγμή. Αλλά να υπάρχει timing  και να μην υπάρχει χημεία είναι κρίμα κι άδικο.

Είναι σα να μπαίνεις στο ζαχαροπλαστείο, βλέπεις τη σοκολατόπιτα στη βάζουν στο κουτάκι και όταν φτάνεις στο ταμείο έχεις ξεχάσει το πορτοφόλι σπίτι. Ποιος μας εγγυάται όμως πως μόλις επιστρέψεις ξανά στο ζαχαροπλαστείο η σοκολατόπιτα θα είναι ακόμη εκεί και θα σε περιμένει.

Δυστυχώς κανείς. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα όταν σ αρέσει κάποιος αλλά δεν έχετε χημεία. Ένα τυφλό ρίσκο ή μια θολή παραίτηση. Πριν παραιτηθείς όμως από κάτι που σ αρέσει πολύ, αλλά μοιάζει σαν παζλ με χαμένα κομμάτια οφείλεις να προσπαθήσεις.

Ναι, να προσπαθήσεις γιατί καμιά φορά αυτό που δεν είναι ορατό (με την πρώτη ματιά, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει.

  • Να αρχίσεις να ακούς περισσότερο

Καμιά φορά από τη μανία μας να κάνουμε γνωστά τα δικά μας χαρίσματα στον άλλον, δεν τον αφήνουμε να μας συστηθεί. Με αποτέλεσμα όταν κλείνεις τα μάτια  να θυμάσαι μόνο ότι έχει μπλε μάτια ή ότι είναι πολύ γυμνασμένος. Αν όμως τον αφήσεις να μιλήσει ίσως ακούσει πως μια ενδιαφέρουσα ιστορία/ένα χόμπυ που δε φανταζόσουν ή τελος πάντων έναν τύπο που σε καθηλώνει με τα λόγια του.

  • Να τολμήσεις να το δεις πιο χαλαρά

Οι μεγαλύτεροι έρωτες και τα πιο φλογερά πάθη ξεκίνησαν από το «έλα μωρέ εγώ για ένα ποτό θα πάω» και γύρισαν απλά όχι μετά το  1ο πρώτο ποτό και όχι ίδιοι. Γιατί όταν χαλαρώνεις και τολμάς να σκεφτείς τον άλλον φιλικά, να πάτε σε μια χαζή ταινία και να καταλήξετε να τρώτε κρύα πίτσα γιατί άργησε ο ντελιβεράς. Να ψάχνετε πάρκινγκ και να μη βρίσκετε. Μετά να βρίσκετε αλλά το μαγαζί να είναι γεμάτο και να πίνετε take away κοκτέιλ στο δρόμο. Η χαλαρότητα δημιουργεί οικειότητα και η οικειότητα ή θα φέρει φιλία ή καρδιοχτύπια μέση λύση δεν υπάρχει.

  • Να σκεφτείς αν θα σε πείραζε να τον γνωρίσεις σε μια φίλη σου.

Αυτό είναι το λεγόμενο εσωτερικό τεστ. Σε ελεύθερη μετάφραση αν θα τον χάριζες σε κάποια άλλη. Αν η απάντηση έρχεται εύκολα στο μυαλό σου, τότε το να ψάξεις για χημεία μοιάζει δύσκολο σενάριο. Αν όμως δε σ ενθουσιάζει αυτή η σκέψη. Τότε μάλλον μέσα σου αυτή η διεύρυνση χημείας και λοιπών ανάμεσα σας έχει όντως να δώσει πολλά.

  • Να τον αφήσεις να πάρει πρωτοβουλίες

Από το να έρθει να διαλέξει που θα πάτε μέχρι να πεις «ναι» στην ξαφνική του βόλτα μετά τη δουλειά. Ακόμα κι αν  είσαι κομμάτια και αν δεν έχεις πολύ κέφι και δε έχεις το τέλειο ντύσιμο. Μπορεί αυτή η γρήγορη βόλτα στην Πλάκα και δυο μπίρες να σε κάνουν να καταλάβεις τι είναι αυτό που θα σε φέρει πιο κοντά σ αυτόν τον τύπο.

  • Άσε στην άκρη την αρνητική σύγκριση

Όσο είσαι στο στάδιο της προσπάθειας και της ανακάλυψης προσπάθησε να μην επηρεαστείς από συγκρίσεις. Ο Πάνος που κατάλαβες ότι τον θέλεις μόλις κοιταχτήκατε δεν είναι σαν αυτόν. Ναι μπορεί να μην είναι. Αλλά θύμισε μου που βρίσκεται τώρα ο Πάνος; Στο Μόναχο με την νέα του σχέση;  Κανόνισε λοιπόν να μη καταλήξεις σαν την μονάχους μονάχους περιμένοντας τον τέλειο πρίγκιπα ή καταδικάζοντας ότι σε πλησιάζει επειδή δεν είναι love with first sight.

  • Τέλος, άσε το στόρυ κι όπου σε βγάλει.

Αλλά ζήσε το σωστά. Χόρεψε μαζί του, φλέρταρε, κοιμήσου και ξύπνα δίπλα του. Άφησε να τον να σε πλησιάσει μεταφορικά και κυριολεκτικά. Να σου διηγηθεί, να καυχηθεί, να σου πάει κόντρα, να σε τσατίσει και μετά να σου κάνει τα χατίρια.

Και αν δε βγάλει πουθενά κι αν καταλήξεις πως οκ δεν ήταν χημεία. Δεν υπάρχει λόγος να σκας θα γίνει ιστορία.  Ιστορία από εκείνες που ενώ τις προσπάθησες έφυγε και ο πρίγκιπας και η άμαξα και το γοβάκι δεν το έψαξε κανείς. Γιατί ότι χάνεται δε σημαίνει απαραίτητα πως θα βρεθεί.