Πώς να κάνεις μία πραγματικά βαθιά συζήτηση στο πρώτο ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού δεν θα πρέπει να είναι επιφανειακό και με ανούσια θέματα. Μάθε πώς να χειραγωγήσεις μία συζήτηση και να πάρει μία εντελώς φιλοσοφική τροπή.

Έφτασε η ώρα και βγήκες το πρώτο ραντεβού με το άτομο που ήθελες. Πόσο κακό θα ήταν το άτομο απέναντι σου να φύγει και στο τέλος της βραδιάς και να μην έχει ενθουσιαστεί; 

Αυτό θα έχει γίνει καθαρά γιατί απλά η συζήτηση σας ήταν επιφανειακή και δεν είχε σκοπό να εξιτάρει κανέναν. Αρκετοί θα σου πουν πως το πρώτο ραντεβού πρέπει να είναι safe και να πιάσεις θέματα εύκολα και βατά. 

Εγώ πιστεύω πως αυτό είναι λάθος. Ναι δεν σου λέω να βγουν τα μαχαίρια για την πολιτική πάνω στο τραπέζι, αλλά μην μιλήσετε μόνο για καιρό, νύχια, μαλλιά, μπάλα και πρώην.

Σκοπός είναι να δεις και την άλλη πλευρά του ατόμου. Να γνωρίσεις την κοσμοθεωρία του και να καταλάβεις ποιον / ποια έχεις πραγματικά απέναντι σου.

Άλλαξε θέμα συζήτησης

Ξεκινά μία συζήτηση για αγαπημένα πράγματα, όμως μην μείνεις στα απλά. Πες για μία ταινία ή ένα μουσικό κομμάτι που πραγματικά σε συγκίνησε και σε έκανε να σκεφτείς κάτι βαθύ και μοιράσου το. 

Εάν το άλλο άτομο είναι πραγματικά ενδιαφέρον και όχι κάποιος / κάποια ωραία θα ακολουθήσει και σύντομα θα μπείτε σε μία διαδικασία να μοιράζεστε πράγματα. 

Είδες πόσο εύκολο ήταν να σπάσει ο πάγος και να αλλάξει το θέμα συζήτησης σε ένα πρώτο ραντεβού που εύκολα θα πήγαινε άπατο και δεν θα υπήρχε πιθανότητα για δεύτερο.

Υπάρχουν ταμπού;

Ταμπού θέματα πάντα υπάρχουν, απλά για τον καθένα είναι διαφορετικά. Το να δώσεις βάθος στο πρώτο ραντεβού δε σημαίνει να μοιραστείς ένα πολύ σκληρό τραύμα που βίωσες. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να σε κάνει να νιώσεις άνεση το άλλο άτομο και να τα συζητήσεις. 

Έτσι θα σου έλεγα ναι να αποφύγεις την τόση έκθεση συναισθημάτων και αναμνήσεων, όμως να μην φοβηθείς να πιάσεις θέματα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν. Ναι ακόμα και αν είναι η πολιτική εξετάστε την, όμως με τέτοιο τρόπο που να μην καταλήξει σε σύγκρουση. 

Όμως ένα πραγματικό ταμπού είναι να ρωτήσεις τις απολαβές ή την οικονομική κατάσταση. Ακόμα και αν το φέρει η συζήτηση εκεί, καλό είναι να υπάρχει ένας σεβασμός στην ιδιωτικότητα του πλούτου.

Άρα τι συζητώ;

Μίλησε για θέματα όπως το νόημα της ζωής, την εκπλήρωση των ονείρων, του στόχους, τα ιδανικά και άλλα ζητήματα που αν τα βρείτε μπορείς να δεις πως θα υπάρξει η κατάλληλη έλξη. Και όμως ο έρωτας είναι πιο εγκεφαλικός απ’ όσο νομίζεις.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Πρέπει να διαβάσεις  Κεραυνοβόλος έρωτας - Έρωτας Με Την Πρώτη Ματιά

Τα 3 ζώδια που θα μπορούσαν να γίνουν το ”άλλο μισό΄΄ του Αιγόκερου

Είτε πιστεύεις είτε όχι στο ''άλλο μισό'' στις ερωτικές σχέσεις, κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν γεννηθεί για να είναι με κάποιους άλλους. Διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά...

Πώς να δώσεις χώρο στον σύντροφό σου, χωρίς να νιώσει ότι τον παραμελείς

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο το να δημιουργήσουμε χώρο σε μια σχέση και τον περνάμε χρόνο μακριά από τον σύντροφό μας. Αλλά το ότι...

Tέρμα πια οι ‘αδιέξοδες΄ σχέσεις

Υπάρχει άραγε μυστικό για μια όμορφη μακροχρόνια συντροφική σχέση; Πως καταφέρνουν κάποια ζευγάρια να είναι καλά μετά από χρόνια; Τον τελευταίο καιρό συνεχώς ακούω...

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι σχέσεις είναι δύσκολες. Αυτό είναι ένα fact, που νομίζω πως μπορούμε να το παραδεχτούμε όλοι. Για να αντέξει ένα...

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]