Θέτοντας τα όρια του πρώτου ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού είναι καθαρά «αναγνωριστικό» ή μπορεί να καταλήξει και στο κρεβάτι; Δες πως μπαίνουν τα όρια και γιατί πρέπει να μην τα ξεπερνάς πάντα.

Μερικοί άντρες στοχεύουν το σεξ στο πρώτο ραντεβού. Το ίδιο και κάποιες γυναίκες, για να μην χρειαστεί να κάνουν δεύτερο με το ίδιο πρόσωπο αν δεν μείνουν ικανοποιημένες.

Τα δύο φύλα δεν διαφέρουν και τόσο, μιας και οι διάφορες φάσεις της ζωής τους τα οδηγεί στο να έχουν ίδιες ανάγκες κάποιες φορές.

Στο πρώτο ραντεβού όμως δεν γνωρίζεις την «κρυφή ατζέντα» της άλλης πλευράς και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γνωρίζεις πώς να θέσεις, αλλά και ν’ ακολουθήσεις τα όρια.

Τι είναι τα όρια;

Μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστα η λέξη «όρια», όμως είναι αναγκαία για να γνωρίζεις το πόσο μπορεί να προχωρήσει κάτι.

Τα όρια στο 90% των περιπτώσεων μπαίνουν από τις γυναίκες, όμως αυτό δε σημαίνει πως οι άντρες δεν τα επιζητούν και αυτοί.

Είναι αυτά που δείχνουν το κοινωνικά αποδεκτό και μαρτυρούν πράγματα για το άλλο άτομο.

Από αυτά περιγράφεις ένα άτομο ως τολμηρό ή συντηρητικό και ανοίγεσαι ή αναδιπλώνεσαι κατά την επαφή μαζί του.

Θα πρέπει να θυμάσαι πως τα όρια δεν είναι ίδια κάθε φορά. Αλλάζουν και αυτά ανάλογα τον άνθρωπο και τις ανάγκες.

Έτσι είναι πιθανό σε ένα πρώτο ραντεβού να μην υπάρξει καν φιλί, ενώ σε άλλο τα πράγματα να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο.

Διαχωρίζοντας όρια – απόρριψη

Ένα συχνό πρόβλημα, για τους άντρες κυρίως, είναι η παρουσία πολλών ορίων τα οποία μεταφράζονται ως απόρριψη.

Λανθασμένα η άρνηση ενός φιλιού, η σωματική επαφή ή ο περισσότερος χρόνος μεταφράζονται ως αδιαφορία.

Πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, κάνουν ένα πρώτο ραντεβού μετά από αρκετό καιρό που ήταν σε σχέση ή είχαν μία τραυματική εμπειρία με προηγούμενο άτομο.

Αυτό λοιπόν, σημαίνει πως έχουν πολύ αμηχανία και δεν νιώθουν άνετα να προχωρήσουν τόσο γρήγορα με κάποιο νέο πρόσωπο.

Πρέπει να διαβάσεις  Λέει ότι ξενερώνει εύκολα. Πως θα κρατήσω την προσοχή του;

Η πίεση λοιπόν ή το να δείξεις εμφανώς πως σταδιακά χάνεις το ενδιαφέρον σου θα τους δημιουργήσει πολύ περισσότερο άγχος.

Στο πρώτο ραντεβού τα όρια μπορεί να είναι πολλά, αλλά δε σημαίνει πως θα ακολουθήσουν και στο δεύτερο.

Είναι σημαντικό λοιπόν να τα σεβαστείς, να μάθεις γι’ αυτά και να προχωρήσεις κατάλληλα.

Μην καταπιεστείς

Όπως είπαμε τα όρια της άλλης πλευράς είναι σεβαστά και αποδεκτά, στο πρώτο ραντεβού μιας και δεν υπάρχουν απαιτήσεις.

Εδώ όμως μπαίνουν και οι επιθυμίες σου. Το να ζητάς ή να περιμένεις σεξ από το πρώτο ραντεβού δεν είναι πάντα ρεαλιστικό, εκτός και αν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα από την αρχή πως αυτό θέλετε.

Στα περισσότερα πρώτα ραντεβού όμως το πράγμα δεν πάει εκεί, αλλά σε κάτι διαφορετικό.

Το ερώτημα είναι εσύ αν είσαι στο ίδιο μήκος κύματος και αν είσαι διατεθειμένος ν’ ακολουθήσεις τις επιθυμίες του άλλου.

Το δεύτερο ραντεβού είναι η επιβεβαίωση πως στο πρώτο είδες κάτι το ενδιαφέρον.

Είναι σημαντικό να βγαίνεις και ν’ απολαμβάνεις τον χρόνο χωρίς να καταπιέζεσαι και να δέχεσαι την έμμεση απειλή πως αν ξεπεράσεις ένα όριο είσαι τοξικός άνθρωπος ή εκτός τόπου και χρόνου.

Πρέπει να διαβάσεις  Απόρριψη από άντρα: Πώς να την διαχειριστείς & να τον κάνεις να καταλάβει το λάθος του

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τα όρια στο πρώτο ραντεβού είναι ένα πολύ καλό φίλτρο που προστατεύει από την κακοποίηση, τις μελλοντικές κακές αναμνήσεις, όμως θα πρέπει να υπάρχουν υπό φυσιολογικά πλαίσια και να μην γίνονται βάρος για τον απέναντι άνθρωπο.

Έτσι φρόντισε να τα ακολουθήσεις, όμως αν νιώσεις πως έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο που δεν σου ταιριάζει, φρόντισε μέσα σου να ξεκαθαρίσεις το τι νιώθεις και να έχεις το θάρρος να αρνηθείς την επόμενη του πρόταση.

Αυτό ας είναι το δικό σου όριο.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τα 3 ζώδια που θα μπορούσαν να γίνουν το ”άλλο μισό΄΄ του Αιγόκερου

Είτε πιστεύεις είτε όχι στο ''άλλο μισό'' στις ερωτικές σχέσεις, κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν γεννηθεί για να είναι με κάποιους άλλους. Διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά...

Πώς να δώσεις χώρο στον σύντροφό σου, χωρίς να νιώσει ότι τον παραμελείς

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο το να δημιουργήσουμε χώρο σε μια σχέση και τον περνάμε χρόνο μακριά από τον σύντροφό μας. Αλλά το ότι...

Tέρμα πια οι ‘αδιέξοδες΄ σχέσεις

Υπάρχει άραγε μυστικό για μια όμορφη μακροχρόνια συντροφική σχέση; Πως καταφέρνουν κάποια ζευγάρια να είναι καλά μετά από χρόνια; Τον τελευταίο καιρό συνεχώς ακούω...

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι σχέσεις είναι δύσκολες. Αυτό είναι ένα fact, που νομίζω πως μπορούμε να το παραδεχτούμε όλοι. Για να αντέξει ένα...

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]