Βιγκανισμός και πρώτο ραντεβού: Ο απόλυτος οδηγός για να πετύχει!

Ο βιγκανισμος, δηλαδή η χορτοφαγία, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Πως είναι και που πρέπει να πας με ένα τέτοιο άτομο;

Δεν έχει σημασία πως γνωριστήκατε, πόσο καιρό μιλάτε ή τι φύλο έχει. Έφτασε η στιγμή για το πρώτο ραντεβού με ένα άτομο που ασπάζεται τον βιγκανισμό, δηλαδή την χορτοφαγία.

Σίγουρα θα υπάρχει μία ασυμφωνία στα διατροφικά ζητήματα ή το που θα βγείτε, οπότε και σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σε βοηθήσει να τα προβλέψεις και να αποφύγεις τα φάουλ που θα σου στερήσουν την καλή εντύπωση και το μέλλον με το συγκεκριμένο άτομο.

Πριν μάθεις τα tips για το πρώτο ραντεβού, δες μερικές πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν στην κατανόηση του μελλοντικού συντρόφου σου.

Τι είναι ο βιγκανισμός;

Αρχικά δεν είναι μία απλή διατροφική συνήθεια, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο με φιλοσοφικές προεκτάσεις για την ζωή και τα δικαιώματα.

Ίσως αυτό μπορεί να στο πει καλύτερα το άτομο σε μία σχετική συζήτηση, όμως είναι καλό να έχεις μία πρώτη ιδέα ώστε να μπορέσεις να είσαι πιο ανοιχτός / ανοιχτή σε νέες ιδέες που είναι αντικρουόμενες με τον δικό σου κόσμο.

Κάθε συναναστροφή και εμπειρία έχει να μας προσφέρει κάτι παραπάνω και να μας βελτιώσει ως άτομα και προσωπικότητες.

Ο βιγκανισμός λοιπόν, δεν είναι η επιβολή του να μην φας κρέας γιατί είναι ανήθικο, αλλά η αντίληψη πως ο κόσμος είναι αρκετά σύνθετος και η υπερβολική κατανάλωση κρέατος έχει συμβάλει κατά πολύ στην κλιματική αλλαγή. Σίγουρα υπάρχει και το ηθικό ζήτημα, όμως για κάποιους είναι θέμα επιλογής το κρέας.

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στον βιγκανισμό;

Ναι, υπάρχουν και είναι πολλές. Όχι δεν χρειάζεται να τις μάθεις όλες για να βγεις με ένα άτομο. Άμα είναι δώσεις εξετάσεις, τότε πραγματικά δεν κάνει αυτός ο άνθρωπος για εσένα.

Καλό είναι όμως να ξέρεις κάποια από τα όρια. Ο βιγκανισμός είναι το τελευταίο στάδιο, στο οποίο το άτομο έχει αποβάλει αποβάλλει από τη διατροφή του κρέας και ζωικά παράγωγα. Υπάρχουν και άτομα όμως που απλά προτιμούν τα λαχανικά και τα φρούτα, έναντι του κρέατος.

Πρέπει να διαβάσεις  Προσεγγίζοντας τις γυναίκες: 10 συνηθισμένες Σκέψεις-Εμπόδια

Που θα πας στο πρώτο ραντεβού;

Λοιπόν, το πρώτο ραντεβού με ένα άτομο που είναι φιλικό ή ασπάζεται την ιδέα του βιγκανισμού καλό είναι να μη γίνει σε εστιατόριο. Ο λόγος είναι πως δεν θα ήθελες ούτε να καταπιεστείς, ούτε να προκαλέσεις το άλλο άτομο να ασκήσει κριτική στο μενού.

Επιπλέον τα γεύματα σε ένα βίγκαν εστιατόριο μπορεί να μην είναι κάτι που θα πρέπει να δοκιμάσεις στην πρώτη σου έξοδο. Οπότε φύλα του για μελλοντική εμπειρία.

Το καλύτερο μέρος λοιπόν είναι μία καφετέρια ή ένα μπαρ. Εκεί θα έχετε όλο τον χρόνο να μιλήσετε και να γνωριστείτε καλύτερα, χωρίς όμως να υπάρξουν προστριβές. Φρόντισε να είναι ένας ωραίος και ήσυχος χώρος με καλαίσθητη μουσική.

Θέματα συζήτησης

Όλα παίζουν στο τραπέζι και δεν υπάρχει κάποιο ταμπού. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις μόνο είναι να μην είσαι απόλυτος / απόλυτη στις θέσεις σου.

Δεν θα ήθελες να σε θεωρήσει ένα στενόμυαλο άτομο που δεν μπορεί να δει κοινά για μελλοντικές εξόδους. Όχι δεν πρέπει να υποκριθείς, μπορείς να διαφωνήσεις, αλλά να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Πρέπει να διαβάσεις  Προσεγγίζοντας τις γυναίκες: 10 συνηθισμένες Σκέψεις-Εμπόδια

Ένα πολύ ωραίο θέμα που σίγουρα θα πρέπει να το φέρεις στη συζήτηση του πρώτου ραντεβού, είναι πως επίλεξε να γίνει βίγκαν. Είναι ένα θέμα που δίνει πάσα στο άλλο άτομο, ρωτάς για μία σημαντική επιλογή και του δίνεις στο άλλο άτομο την ευκαιρία να μιλήσει για κάτι που θα ήθελες να μάθεις.

Πρόσεχε μόνο δύο πράγματα, το πρώτο είναι να ειρωνευτείς την όλη κατάσταση και το δεύτερο αν τραβήξει η φάση να πεις «πάμε για σουβλάκι». Είναι καλό να δείξεις σεβασμό στο άλλο άτομο, όπως θα πρέπει να σου δείξει και αυτό.

Δεν είστε και τόσο διαφορετικοί, απλά τρώτε διαφορετικά πράγματα και έχετε άλλες θέσεις για κάποια μικρά ζητήματα, άρα γιατί να μην ταιριάξετε;

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τα 3 ζώδια που θα μπορούσαν να γίνουν το ”άλλο μισό΄΄ του Αιγόκερου

Είτε πιστεύεις είτε όχι στο ''άλλο μισό'' στις ερωτικές σχέσεις, κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν γεννηθεί για να είναι με κάποιους άλλους. Διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά...

Πώς να δώσεις χώρο στον σύντροφό σου, χωρίς να νιώσει ότι τον παραμελείς

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο το να δημιουργήσουμε χώρο σε μια σχέση και τον περνάμε χρόνο μακριά από τον σύντροφό μας. Αλλά το ότι...

Tέρμα πια οι ‘αδιέξοδες΄ σχέσεις

Υπάρχει άραγε μυστικό για μια όμορφη μακροχρόνια συντροφική σχέση; Πως καταφέρνουν κάποια ζευγάρια να είναι καλά μετά από χρόνια; Τον τελευταίο καιρό συνεχώς ακούω...

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι σχέσεις είναι δύσκολες. Αυτό είναι ένα fact, που νομίζω πως μπορούμε να το παραδεχτούμε όλοι. Για να αντέξει ένα...

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]