Skip to main content

Αν υπάρχει κάτι  που ζούμε λίγο πιο έντονα τώρα στη Καραντίνα είναι τα  πιασμένα χέρια Όχι πως πριν την καραντίνα δεν υπήρχαν απλά τώρα είναι σα να έχουν γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης. Όμως  για να γίνω πιο σαφής το θέμα δεν είναι εσύ και η σχέση σου που περπατάτε πιασμένοι χέρι-χέρι στην παραλία και το ζείτε παρόλες τις δυσκολίες που βιώνουμε. Αλλά τα λάθος πιασμένα χέρια. Αυτά που πιάστηκαν γιατί συμβιβάστηκαν. Αυτά που η μία από τις δυο πλευρές μένει γιατί νομίζει πως αν φύγει θα είναι χειρότερα.

Και για μάντεψε αυτή η πλευρά είναι η δική σου. Δεν πυροβολούμε κανέναν άντρα σήμερα παρά μονάχα τους παράλογους συμβιβασμούς σου στο dating.

Το θέμα δεν είναι να βγαίνεις ραντεβού, να έχεις σχέση, φλερτ αρραβωνιαστικό, σύζυγο και ότι άλλη ταμπέλα γουστάρεις, αν δεν είσαι μαζί του γιατί όντως γουστάρεις.

Γιατί υπερισχύει η έλξη, το πάθος το συναίσθημα, και όλα αυτά τα όμορφα που ντοπάρουν τη διάθεση και χαμόγελο σαν να έχεις πάρει κρακ.

Διαφορετικά το άλλο το κρακ –το σπάσιμο- θα έρθει μόνο του μια μέρα χωρίς να το καταλάβεις. Απλά μέχρι τότε εσύ θα διαιωνίζεις το  dating για λάθος λόγους.

Γιατί δεν θέλεις να μείνεις μόνη/ελεύθερη

Άντε εγώ να σου εξηγήσω τώρα πως και σε σχέση να είσαι, αν δεν το θέλεις τον άλλον πάλι μόνη είσαι στην ουσία. Η μόνη διαφορά είναι πως απουσιάζει η ταμπέλα της ελεύθερης/διαθέσιμης. Της δυναμικής κοπέλας που θα προτιμήσει να παραγγείλει μόνη της σούσι και να βουλιάξει στο Netflix από το να χωθεί στην αγκαλιά κάποιου που δεν πολυγουστάρει για να διώξει τη μοναξιά.

Γιατί σ αρέσει να σε προσέχουν/να σε περιποιούνται

Το λέω κομψά και ευγενικά. Στο γυναικείο μυαλό ο άντρας θα έχει πάντα την θέση του ισχυρού φύλου- του προστάτη. Όσο κι αν η ισότητα και ο δυναμισμός μας αποδόθηκαν εξίσου και σε μας. Θέλεις να σε φροντίζει, να σου κάνει τα χατίρια, να ταξιδεύετε, να είσαι αυτή  η κάποια που δε θα χρειάζεται να προσπαθεί και πολύ.

Γιατί σκέφτεσαι το γάμο/ παιδιά

Δεν είναι λάθος  να ονειρεύεσαι πως θέλεις να κάνεις μια μεγάλη οικογένεια. Όμως δεν γίνεται να είναι αυτό το μόνο κριτήριο για να βγαίνεις με κάποιον. Γιατί τότε κινδυνεύεις να βρεθείς παντρεμένη με το λάθος άνθρωπο απλά και μόνο γιατί βρέθηκε διαθέσιμος. Και αντί για ευτυχισμένη ερωτευμένη και πλήρης να μετανιώνεις για τις ίδιες σου τις επιλογές .

Γιατί συνήθισες

Είναι σα να λέμε ευγενικά το «ξενέρωσες». Μιλούσε χτες στο τηλέφωνο η φίλη μου η Τίνα και έμαθα πως το τελευταίο καραντινο-gossip είναι πως η Γωγώ δε χωρίζει το Λάζαρο. Ο λόγος; Συνήθισε λέει να μένει μαζί του και θα της κακοφανεί αν φύγει. Συνήθισε το σπίτι, την πρωινή ρουτίνα που πίνουν καφέ σαν αδερφάκια αλλά για σεξ ούτε …λόγος. Πες μου τώρα εσύ αν υπάρχει χειρότερος εχθρός σε μια σχέση από τη συνήθεια. Βρε και το κέρατο καλύτερο ακούγεται. Στην τελική είναι μια μορφή τέλους. Ενώ η συνήθεια είναι ένα  αργό βασανιστήριο που σε τρώει και μουχλιάζει κάθε τι όμορφο μπορεί να είχες με αυτόν τον άνθρωπο στην αρχή.

Γιατί σε καλύπτει σεξουαλικά

Μην μπερδεύεις το fuck buddies με το «είμαι με κάποιον». Ναι το δέχομαι πως το κακό σεξ σε μια σχέση είναι πρόβλημα. Όμως και μια σχέση μόνο το σεξ δεν πρόκειται να κινηθεί πουθενά πέρα από το κρεβάτι. Και μην ακούσω για τα fuck buddies που έγιναν σχέσεις ζωής. Γιατί κι έτσι να είναι αν θες να μάθεις τι έχει και στο μυαλό του εκτός από το βρακί του, θα το μάθεις το πρώτο δίμηνο το πολύ. Διαφορετικά καλά χιλιόμετρα…

Γιατί φοβάσαι να φύγεις

Για όποιον λόγο και να φοβάσαι, αν όντως νιώθεις έτσι έπρεπε να έχεις φύγει χτες. Γιατί αν φτάσεις στο σημείο το πάθος να γίνει φόβος τότε όλο αυτό είναι τέρμα τοξικό. Μίλα σε κάποιον που να εμπιστεύεσαι. Στην ανάγκη ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού. Αλλά προς Θεού μη συνεχίζεις αυτή τη σχέση.

Για το τέλος άφησα την πιο κλισέ μπανανόφλουδα που την πατάμε ΟΛΕΣ.

Γιατί πιστεύεις ότι θα τον  αλλάξεις

Αυτός που είπε πως «έναν άντρα μπορείς να τον αλλάξεις μόνο όταν φοράει πάνα» είχε μεγάλο δίκιο. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή μετά τη νηπιακή ηλικία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Σε ελεύθερη μετάφραση τώρα κανένας μα κανένας δεν αλλάζει επειδή το θέλεις ΕΣΥ όποιο μαγικό φίλτρο κι αν χρησιμοποιήσεις. Οι άνθρωποι αλλάζουν όταν και αν το θέλουν οι ίδιοι τους. Το αν αυτή η αλλαγή έρθει τη στιγμή που θα μπεις στη ζωή τους είναι κάτι που ούτε να προβλέψεις μπορείς αλλά ούτε και να το επηρεάσεις.

Η ευτυχία είναι όντως ένα ζευγάρι πιασμένα χέρια ΑΛΛΑ από αυτά που πιάνονται όχι γιατί δε μπορούν χωριστά, αλλά γιατί δε θέλουν να κάνουν αλλιώς*

featured photo: Τwenty20.com/justingovender_