Ο βασικός λόγος για να ‘’λυπηθείς’’ για ένα one night stand είναι ένας: Το κακό σεξ!

DISCLAIMER! Αναφέρομαι στη σεξουαλική συνεύρεση, που είναι ξεκάθαρο και στις δύο (ενήλικες) πλευρές περί τίνος πρόκειται και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι για περιπτώσεις όπου το one night stand είναι ‘’τρόπος’’ απιστίας.

Ο πραγματικός λόγος για να λυπηθεί κανείς για ένα one night stand είναι τελικά το κακό σεξ παρά κάποιος ηθικός ή άλλος ψυχολογικός λόγος. Που μεταξύ μας δεν χρειάζεται να υπάρχει και κάποιος ηθικός λόγος.

Αν οι δύο πλευρές είναι ξεκάθαρες και ανοιχτές ως προς τις προθέσεις τους και δεν παραπλανούν –ενδεχομένως για κάτι παραπάνω- τον άλλο, ο μόνος λόγος να το μετανιώσεις ουσιαστικά, είναι το αν δεν πέρασες καλά.

Ίσως πολλοί (και με το πολλοί εννοώ την κοινωνία) να προβάλουν πολλούς λόγους ως αποτρεπτικούς παράγοντες για το one night stand και κυρίως αφορούν τις γυναίκες.

“Ηθικοί” λόγοι που με έναν τρόπο κριτικάρουν τις επιλογές του καθενός, όσο σεβαστοί κι αν είναι.
Στην εποχή της στιγμιαίας ικανοποίησης, τα one-night stands εξυπηρετούν τον σκοπό της ικανοποίησης των επιθυμιών τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Τα one-night stands αναμένεται να είναι απλώς περιστασιακό σεξ χωρίς σχέσεις. Υπέροχο σεξ δηλαδή χωρίς κανένα δράμα μετά. Και δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό!

Αν και πλέον όμως οι γυναίκες έχουν γίνει πιο ανοιχτές στην εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς τους, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 35% αυτών των γυναικών μετανιώνουν για τις περιστασιακές σχέσεις.

Γιατί όμως; Και γιατί αυτό αφορά κυρίως τις γυναίκες;

Αναμφίβολα οι γυναίκες έχουν περισσότερους λόγους να φοβούνται ή να μετανιώνουν ένα one night stand. Από το φόβο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (κι ας αφορούν και τις δύο πλευρές εξίσου) μέχρι το φόβο μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά ακόμα περισσότερο και πριν από αυτά, το φόβο που τους προκαλεί –εύλογα- η συνεύρεση με έναν άγνωστο άνθρωπο και τους κινδύνους που διατρέχουν.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα 5 μεγάλα λάθη στην πρώτη φορά που κάνετε sex

Οι λόγοι αυτοί όμως είναι αποτρεπτικοί πριν από ένα one night stand, ο λόγος για να μετανιώσεις στην πραγματικότητα για ένα one night stand είναι -επαναλαμβάνω- αν δεν πέρασες καλά.

Οι ‘’ηθικοί’’ λόγοι είναι απλώς αποτρεπτικοί και προηγούνται μίας περιστασιακής σχέσης, δεν την ακολουθούν.

Το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας δημοσίευσε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 263 φοιτητές, ηλικίας 19 έως 37 ετών, στην οποία μελέτησε πώς η συμπεριφορά ανδρών και γυναικών επηρεάζεται από τη λύπη και τις ενοχές μετά από το περιστασιακό σεξ.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να βιώσουν υψηλότερα επίπεδα τύψεων μετά από ένα one night stand, με το 35% των ερωτηθέντων να παραδέχονται ότι αισθάνονται ενοχές.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες είχαν μεγαλύτερες ανησυχίες και φόβους για μία πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το επίπεδο της ‘’λύπης’’ ήταν χαμηλότερο μεταξύ εκείνων των γυναικών που ένιωθαν ικανοποιημένες ή πίστευαν ότι ο σύντροφός τους ήταν σέξι. Εν τω μεταξύ, οι τύψεις ήταν πιο συχνές σε όσες ένιωσαν «σεξουαλική αποστροφή» μετά.

Πρέπει να διαβάσεις  Εσύ έχεις δοκιμάσει ερωτικά αξεσουάρ;

Τα περισσότερα αρνητικά συναισθήματα έχουν σχεδιαστεί για να μας προστατεύουν. Νιώθουμε φόβο για να μείνουμε ασφαλείς από κάποιον ενδεχόμενο κίνδυνο. Νιώθουμε αποστροφή για να μείνουμε ασφαλείς από κάποια μόλυνση. Αλλά η λύπη, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό.

Ίσως μόνο αν τελικά δεν πέρασες όσο καλά νόμιζες πως θα περάσεις.

Πηγή: Savoir Ville

featured photo: ©pexels/@ketut-subiyanto

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Cobwebbing: Η τεχνική που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις σχέσεις σου

Πώς μια πρακτική καθαριότητας μπορεί να σου μάθει πολλά για το πώς να διαχειρίζεσαι τις σχέσεις στη ζωή σου Τι σχέση μπορεί να έχει το...

Γιατί μια σχέση μπορεί και να μην μπορεί να κρατήσει για πάντα

Μερικές σχέσεις δεν ήταν γραφτό να κρατήσουν κι εσύ πρέπει να είσαι οκ με αυτό. Μόλις χώρισες και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχεις...

Τελικά είναι ασφαλές το σεξ στο νερό;

Η φαντασίωση μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα. Το σεξ στη θάλασσα, στην πισίνα, σε μια λίμνη και γενικά, όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο είναι μια...

Ετοιμάζεσαι για ραντεβού; Άφησε τους φίλους σου στο σπίτι

Οι dating experts συστήνουν να αφήσεις κατά μέρος τις συμβουλές των φίλων όταν πρόκειται για τα ερωτικά σου - Δες γιατί: Οι νέες γνωριμίες, τα...

5 σκληρές αλήθειες για τις μακροχρόνιες σχέσεις

Το μονοπάτι της αγάπης δεν είναι αποκλειστικά στρωμένο με ροδοπέταλα. Μια ολόκληρη κοινωνία εκεί έξω στήνεται γύρω από την ιδέα ότι πρέπει να σου βρει...

Γιατί πρέπει να λες πιο συχνά ευχαριστώ στ@ν σύντροφό σου

Γιατί το "ευχαριστώ" δεν είναι μια λέξη αυτονόητη. Μια σχέση όταν έχει γερές βάσεις, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όταν υπάρχει αγάπη, σεβασμός, εμπιστοσύνη, κατανόηση,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]