Skip to main content

Όταν είσαι σε μία σχέση το σεξ είναι κάτι που μάλλον περιμένεις ότι θα έχεις. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχει μερική ή πλήρης έλλειψη σεξ ανάμεσά σας; Σίγουρα δεν είναι αυτό το επίπεδο σεξουαλικής ζωής που φανταζόσουν ότι θα έχεις και είναι πιθανό να προβληματίζεσαι για τον αν η σχέση σου είναι υγιής ή όχι. Ωστόσο, για να σε βοηθήσουμε να λύσεις το πρόβλημα σου θα σου δώσουμε μερικά σχετικά hints.

Μπορεί το σεξ να μην είναι προτεραιότητα

Ειδικά αν αυτή η έλλειψη υπήρχε από την αρχή της σχέσης είναι πολύ πιθανό το ταίρι σου να μην είναι πολύ υπέρ του αθλήματος. Ειδικά στην εποχή μας που ρυθμοί είναι γρήγοροι και τα ερεθίσματα που μας αποσπούν την προσοχή πολλά, είναι πολύ εύκολο να αποσυντονιστούμε. Φρόντισε λοιπόν να βρεις λίγο χρόνο για να έρθετε πιο κοντά και ιδανικά φτιάξε μία ατμόσφαιρα που θα βάλει και το ταίρι σε ανάλογη διάθεση.

Είστε και οι δύο πολλοί στρεσαρισμένοι

Είναι γεγονός πως το στρες μας επηρεάζει σε πολλά επίπεδα και σίγουρα ένα από αυτά είναι και η σεξουαλική μας διάθεση. Ειδικά σε περιόδους πίεσης, όπως όταν πλησιάζουν deadlines, είναι απόλυτα φυσιολογικό το σεξ να μπει σε δεύτερη μοίρα. Αν ωστόσο, είναι κάτι που σας έχει γίνει συνήθειο, θα ήταν καλό να διαχειριστείτε τον χρόνο σας ώστε να αυξήσετε την ποιότητα της σχέσης σας.

Ένας από τους δύο δυσκολεύεται στην πράξη

Αυτό ίσως είναι λιγάκι πιο εμφανές στα αρσενικά που μπορούν -ειδικά σε περιόδους πίεσης- να εμφανίσουν στυτικές δυσλειτουργίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις επειδή νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους προτιμούν να αποφύγουν την πράξη παρά να έρθουν σε δύσκολη θέση. Επίσης κράτα στο μυαλό σου ότι αυτό είναι ένα λεπτό θέμα που δεν είναι πάντα εύκολο να συζητηθεί. Έτσι αν βλέπεις τον άνθρωπό σου λίγο πιο κλειστό ίσως να είναι αυτός ο λόγος.

Προβλήματα υγείας

Είτε σωματικής είτε ψυχικής. Επηρεάζουν άμεσα την λίμπιντο και κατ’ επέκταση την ποιότητα του σεξ. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να ζητήσετε μαζί τη βοήθεια ενός ειδικού.

Κράτα στο μυαλό σου ότι η έλλειψη σεξ ανά περιόδους είναι φυσιολογική. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν αυτές οι περίοδοι απλώνονται και τελικά καταλήγουν να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αν καταλάβεις ότι η σχέση σου βρίσκεται εκεί τότε ανέλαβε δράση.

Επιπλέον, αν διάβασες την παραπάνω λίστα και τίποτα από όλα αυτά δεν κάνει κλικ με την περίπτωσή σου, τότε ίσως ο λόγος αποχής να είναι ακόμα πιο βαθύς. Ίσως να σας έχει φύγει ο έρωτας ή ένα τρίτο πρόσωπο να έχει μπει ανάμεσά σας. Σε κάθε περίπτωση σταμάτα να εστιάζεις στην ερωτική επαφή και ψάξε σε άλλους τομείς της σχέσης να βρεις το πρόβλημα.

featured photo: www.unsplash.com / @anniespratt