Εσύ είσαι υπέρ του γάμου ή όχι ;

Ο γάμος είναι πάντα το επόμενο βήμα σε μια σχέση που πάει προς τα εκεί και φυσικά είναι ένα βήμα που θέλει πολύ σκέψη και να είσαι σίγουρη πως έχεις βρει τον άνθρωπό σου για να τον παντρευτείς.

Σίγουρα η ιδέα του γάμου μπορεί να μας τρομάζει, από την άλλη όμως πολλές γυναίκες κάνουν όνειρα για τον γάμο τους από την παιδική ηλικία που ζαχαρώνουν τα νυφικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σου κρύβω ότι και εγώ από μικρή λάτρευα τα νυφικά και ακόμα μου αρέσουν πολύ, αν μπορούσα φαντάσου θα φόραγα κάθε μέρα νυφικό!

Ο γάμος προϋποθέτει αγάπη, ειλικρίνεια, σεβασμό και διάλογο μεταξύ του ζευγαριού και μετά όλα τα άλλα όπως μια δουλειά, ένα σπίτι για να μπορέσεις στην πορεία να μεγαλώσεις και τα παιδιά σου.

Εάν είσαι υπέρ του γάμου τότε έχεις πολλές επιλογές στο να αρχίσεις να κοιτάς για τον γάμο σου, εάν πάλι είσαι κατά του γάμου δεν πειράζει. Ίσως να φταίει που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα έναν σύντροφο που θα σε κάνει να θέλεις να παντρευτείς.

Πρέπει να διαβάσεις  Αν ο γάμος σου έχει καταντήσει σκέτη ρουτίνα αυτές είναι οι συμβουλές που χρειάζεσαι

Βέβαια, όπως λέω, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για σχέση, οικογένεια, γάμο ή για να γίνουν γονείς.

Κάποιοι άνθρωποι για παράδειγμα επιλέγουν να είναι μόνοι τους και να πετύχουν στα επαγγελματικά τους αφήνοντας στην άκρη την προσωπική τους ζωή.

Αν λοιπόν πήρες τη μεγάλη απόφαση για το επόμενο βήμα τότε η ώρα η καλή και πριν το κάνεις αυτό το βήμα να είσαι 100% σίγουρη πως θες να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο.

Αν πάλι πήρες την απόφαση να μην παντρευτείς τότε δεν πειράζει μπορείς απλά να κάνεις σχέση με έναν άνθρωπο και να περνάτε τέλεια για πάντα μαζί χωρίς δεσμεύσεις και γάμους.

Ό,τι και αν αποφασίσεις να ξέρεις πως η ζωή είναι δική σου και μόνο και οι επιλογές δικές σου, οπότε δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα για τη κάθε σου επιλογή.

Άλλωστε οι επιλογές μπορεί κάποιες να είναι σωστές και κάποιες λάθος, σημασία έχει εμείς πώς τις αντιμετωπίζουμε.

featured photo: ©pexels/@Leah Kelley
Panagiota (Tina) A. Michaelidou
Panagiota (Tina) A. Michaelidou
Ακούει φανατικά Γιάννη Πλούταρχο, της αρέσει να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάνε αληθινά & να τους βοηθάει όσο μπορεί.

15 ερωτήσεις για να κάνεις στο πρώτο ραντεβού εάν θες να μάθεις για το παρελθόν του

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο άβολα είναι μερικές φορές τα ραντεβού, και ακόμα περισσότερο το πρώτο ραντεβού. Δεν ξέρεις τόσο καλά τον άλλον ώστε...

Ραντεβού με κάποιον μικρότερό σου

Ερωτεύτηκες έναν μικρότερό σου και ανησυχείς για το πρώτο σας ραντεβού και για το τι θα πει ο κόσμος; Θέλω να σου πω για αρχή...

Tελικά το γυαλί στις πόσες φορές σπάει;

Για αυτό το κείμενο ευθύνεται ξεκάθαρα το ποτήρι με το κρασί που έπεσε όσο κάναμε ένα zoom meeting την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλο RIP στο...

Τι ψάχνεις τελικά σε μια σχέση;

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που ψάχνουμε εμείς σε μια σχέση ή τι είναι αυτό που ψάχνουν οι άλλοι σε μια σχέση; Πολλές...

Γιατί πρέπει να γνωρίσεις ένα ζώδιο της φωτιάς μετά τον χωρισμό σου;

Κανένας -ή σχεδόν κανένας- χωρισμός δεν είναι εύκολος. Έχουμε πει πολλές φορές για τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνεις μια νέα γνωριμία μετά...

Πώς μπορείς να τον κάνεις να διαλέξει εσένα;

Πολλές φορές όταν θέλουμε κάποιον κάνουμε τα πάντα για να τον αποκτήσουμε ή για να μας προσέξει. Κάποιες φορές ξεπερνάμε τον εαυτό μας και...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]