Το ‘’love bombing’’ είναι ένα ακόμα red flag για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε

Η φάση του μήνα του μέλιτος μιας σχέσης είναι συχνά γεμάτη με μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές της. To love bombing στην αρχή είναι γοητευτικό, γιατί είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Είναι όταν ο σύντροφός σου σε ‘’βομβαρδίζει’’ με αγάπη και προσοχή. Υπερβολικά πολλή αγάπη. Τόση που αγγίζει τα όρια της εμμονής και γίνεται τοξικό.
Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς συνδέεται συχνά με τον ναρκισσισμό, μια κλινική διαταραχή κατά την οποία κάποιος έχει ένα υπερβολικό ενδιαφέρον για τον εαυτό του ή την εμφάνισή του. Αυτό οφείλεται στον κύκλο εξιδανίκευσης και υποτίμησης που βρίσκεται στον πυρήνα της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς. Ένα ναρκισσιστικό άτομο αγαπά το love bombing και είναι μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική ώστε ο σύντροφος του ατόμου να αναγκαστεί ακούσια να αναπτύξει συναισθηματική, σωματική ή οικονομική εξάρτηση από εκείνους.
Οι άνθρωποι καταφεύγουν στους ‘’βομβαρδισμούς αγάπης’’ το κάνουν συχνά ασυνείδητα, αν και μπορεί να γνωρίζουν την επίδραση που έχει η συμπεριφορά τους στους άλλους.
Για το άτομο που το βιώνει, το love bombing μπορεί αρχικά να μοιάζει σαν κάτι πολύ όμορφο και γλυκό. Αλλά το πρότυπο της συμπεριφοράς μακροπρόθεσμα, είναι τοξικό.

Γιατί είναι red flag;

To love bombing δεν δημιουργεί υγιή δυναμική μεταξύ των συντρόφων. Αν και είναι φυσικό να δείχνεις στο άτομο με το οποίο βγαίνεις επιπλέον προσοχή ειδικά στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, η προσοχή που αφιερώνει ένας άνθρωπος που το κάνει με τακτική στο σύντροφο του, είναι συχνά ψευδής και διογκώνεται τόσο σε συνειδητά όσο και σε ασυνείδητα επίπεδα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να είναι συναισθηματική χειραγώγηση.
Εάν αυτή η συμπεριφορά σου ακούγεται οικεία αλλά ακόμα δεν είσαι σίγουρη υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορείς να παρατηρήσεις.

Ασυνεπής συναισθηματικά

Εάν ο σύντροφός σου είναι ασυνεπής με τα συναισθήματα του και άλλα μπορεί να πει τη μία κι άλλα την άλλη ίσως πρέπει να θορυβηθείς. Κι αν όταν σου δείχνει τη στοργή και την αγάπη του, τα όσα ακούς είναι υπερβολικά βαρύγδουπα ίσως πρέπει να αρχίσεις να παρατηρείς λίγο παραπάνω τη συμπεριφορά του.

Υπερβολικές φιλοφρονήσεις

Τα κομπλιμέντα είναι ένα υγιές μέρος κάθε σχέσης, αλλά μέσα σου ξέρεις πότε ο άλλος το παρακάνει και πότε ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Φυσικά επειδή όλοι έχουμε κάποια ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά μας, είναι πιθανό το love bombing να προέρχεται από χαρακτηριστικά ναρκισσισμού και όχι από πραγματικό παθολογικό ναρκισσισμό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι προετοιμασμένη.
Ο ‘’βομβαρδισμός’’ αυτός μπορεί να είναι επικίνδυνος γιατί μπορεί σε κάποια φάση της σχέσης να γεννήσει τοξικότητα.
Πηγή: Savoir Ville
featured photo: ©pexels/@Ron Lach
Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Πρέπει να διαβάσεις  Ποια σημάδια σου δείχνουν πως δεν νιώθεις ασφάλεια στη σχέση σου

Τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι σχέση εξάρτησης

Η σχέση εξάρτησης –όπως και οι εξαρτήσεις από ουσίες- βασίζεται στα πολλά συναισθήματα που σου δημιουργεί. Ντοπαμίνη και ενδορφίνες, απελευθερώνονται κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ακόμα...

Γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις τον πρώτο σου έρωτα;

Αυτοσχέδια ποιήματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αποξηραμένα πλέον λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα ενθύμια εκείνου ή εκείνης, καταχωνιασμένα στο παλιό κουτί με τα υπέροχα αναμνηστικά σου....

Γιατί το να είσαι single έγινε ξαφνικά ταμπού;

Έχουμε ‘’προγραμματιστεί’’ από πολύ μικρή ηλικία να αναζητούμε το ζευγάρι μας. Το άλλο μας μισό όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Κι έχει ριζώσει τόσο βαθιά...

4 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις

Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες...

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για το κάθε ζώδιο

Έφτασε και ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου, ο μήνας που για πολλούς είναι ο ιδανικός για να θέσουν νέους στόχους αλλά και για...

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί. Κι επειδή πάνω στα νεύρα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]