Αγάπησε αυτή που βλέπεις στον καθρέφτη

Πόσες φορές είπες πως θα ήθελες να ήσουν κάποια άλλη βλέπωντας τον καθρέφτη σου; Μήπως το κάνεις ακόμα και τώρα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στη ζωή σου;

Εάν έχεις νιώσει την παραπάνω αμφιβολία κάποια στιγμή στη ζωή σου, τότε μάλλον σε ενδιαφέρει να μάθεις το γιατί συμβαίνει.

Γιατί μία γυναίκα δεν αγαπά τον εαυτό της;

Η απάντηση βρίσκεται στο γιατί έχει χάσει την αυτοπεποίθηση της. Κάθε γυναίκα που νιώθει ανασφάλεια για την εικόνα της, τις δυνάμεις της, την πορεία της, το σύντροφο της ή τις γενικότερες επιλογές της σε αυτή τη ζωή, έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Ποιος φταίει γι’ αυτό; Σίγουρα όχι η ίδια, αλλά η κοινωνία.

Εάν δέχτηκε όταν ήταν νέα, πίεση από το οικογενειακό της περιβάλλον, το σχολείο ή τις ανθρώπινες επαφές, φιλικές και ερωτικές, είναι σίγουρο πως έχει οδηγηθεί σε μία κρίση ταυτότητας.

Το μίσος των άλλων και η ζήλεια αποτελούν τα δηλητήρια που πότισαν το «είναι» αυτής της γυναίκας και σήμερα δεν μπορεί να αγαπήσει την ίδια της την εικόνα.

Κοίτα στον καθρέφτη

Κάθε φορά που αποστρέφεσαι από τον καθρέφτη ή αρνείσαι να θαυμάσεις τον εαυτό σου, είναι μία νίκη όλων όσων σε υποτίμησαν σε αυτή τη ζωή.

Ο καθρέφτης είναι ένα πανίσχυρο σύμβολο, αλλά και το μοναδικό εργαλείο που χρειάζεσαι για να μάθεις να αγαπάς ξανά τον εαυτό σου. Το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να τον κοιτάζεις.

Πρόκειται για μία ψυχολογική άσκηση που έχει τρομερά αποτελέσματα και θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την πίστη σου και να βρεις την εσωτερική σου δύναμη.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να γίνεις καλός στην προσέγγιση γυναικών χωρίς να γίνεσαι ενοχλητικός

Μέσα από τον καθρέφτη θα δεις το σώμα σου, θα μάθεις το πρόσωπο σου και θα γνωρίσεις την σπίθα που αντανακλούν τα μάτια σου. Μόνο μέσω του καθρέφτη θα αντικρίσεις τον πραγματικό εαυτό σου και θα έχεις την ευκαιρία να επαναχαράξεις την πορεία σε αυτό τον κόσμο.

Μην ακούς τα λόγια των άλλων, είναι τοξικά ή μπορεί να σου χαϊδεύουν τα αυτιά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ακούς τις επιθυμίες σου και να εκπληρώνεις τα όνειρα σου.

Πετυχαίνοντας την αρμονία

Η ψυχική αρμονία είναι ο σκοπός σου. Είναι το ισχυρό όπλο για να πετυχαίνεις, σε σχέσεις, δουλειά, φιλίες, οικογένεια και κάθε πρόκληση που σου φέρνει η ζωή. Για να πετύχεις την αρμονία πρέπει να γίνεις ένα με το είδωλο του καθρέφτη.

Όταν φτάσεις στο σημείο της αποδοχής του εαυτού σου, τότε θα έχεις πετύχει την αρμονία και θα είσαι έτοιμη να καταφέρεις πολλά παραπάνω. Τότε θα έχεις βρει την αυτοπεποίθηση σου και θα είσαι ασταμάτητη.

Πρόσεξε όμως, η αρμονία δεν θα σου επιτρέψει ποτέ να φτάσεις στο επίπεδο των άλλων. Μπορεί να απομακρύνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου, όμως ως ανώτερη δεν θα τους βλάψεις ποτέ λεκτικά, ούτε θα τους μειώσεις ότι και να σου έκαναν.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να γίνεις καλός στην προσέγγιση γυναικών χωρίς να γίνεσαι ενοχλητικός

Αυτά τα 5 ζώδια θα είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες ενός Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι πιστός, λογικός και παθιάζεται με ό,τι κάνει. Μένει κολλημένος στις λεπτομέρειες, δουλεύει κυρίως μοναχικά και θέλει όλοι να φέρονται με τον...

Είναι λίγος για εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της το πω;

Θεωρώ το αγόρι της λίγο για την υπέροχη φίλη μου. Είναι πανέξυπνη, χαρισματική, κουκλάρα και πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν...

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια...

18 λόγοι για να χωρίσεις από μία μακροχρόνια σχέση

Το να διακόψεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο. Ίσως και τρομακτικό, κάποιες φορές. Αν εμπλέκεται απιστία, τότε...

«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει...

Τα 6 ζώδια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν στον πρώην τους

Υπάρχουν περιπτώσεις χωρισμών που δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, ή διαρκούν για μεγάλο διάστημα απλά όχι για πάντα. Είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]