Skip to main content

Έχουμε πει πολλά για την απόρριψη. Η μεγαλύτερη συμβουλή επί του θέματος είναι να μην το πάρετε προσωπικά.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο φόβος της απόρριψης είναι αυτός που στέκεται εμπόδιο στην ερωτική ζωή των περισσοτέρων αντρών. Αφήνουν την κάθε απόρριψη να χτυπήσει τον εγωισμό τους και τελικά παραιτούνται. Το χειρότερο είναι ότι υιοθετούν μια απαράδεκτη συμπεριφορά και αποστασιοποιούνται από τις γυναίκες, νομίζοντας ότι έτσι θα προστατευτούν.

Η αποδοχή της απόρριψης δεν είναι τόσο απλή. Θα πρέπει να αλλάξετε την οπτική σας γωνία επί του θέματος.

Ανεβάστε την αυτοπεποίθησή σας

Όσο περισσότερο αγαπάτε τον εαυτό σας γι’ αυτό που είστε, τόσο λίγοτερο σας νοιάζει η γνώμη των άλλων. Αυτή είναι και η ουσία της αυτοπεποίθησης – γνωρίζετε την αξία σας σαν άτομο. Επειδή σέβεστε τον εαυτό σας, δεν επιτρέπετε σε εξωτερικές συνθήκες να το επηρεάσουν αυτό.

Δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μέσα σε μια νύχτα, αλλά πρέπει να δουλέψετε καιρό για να το επιτύχετε.

Χτίστε σταδιακά την αυτοπεποίθησή σας με γερά θεμέλια

Θα πρέπει να θέλετε το καλύτερο για τον εαυτό σας. Όχι για τους άλλους. Για εσάς. Ξεκινήστε υγιεινή διατροφή και άσκηση. Διαμορφώστε το στυλ σας και βρείτε τι σας ταιριάζει. Αναζητήστε καινούρια ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Βελτιώστε την οπτική σας επαφή, την ομιλία καθώς και τη γλώσσα του σώματός σας. Επεκτύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Κάντε όσο καλύτερα μπορείτε τη δουλειά σας. Όσα περισσότερα πετυχαίνετε, τόσο πιο ολοκληρωμένοι θα νιώθετε. Θα αποδείξετε στον εαυτό σας ότι είστε ικανοί να πετύχετε τα πάντα.

Ανακαλύψτε ποιος πραγματικά είστε.

Γνωρίστε τον εαυτό σας και βρείτε τι θέλετε. Δημιουργήστε μια λίστα με ενδιαφέροντα που σας παθιάζουν. Γράψτε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του εαυτού σας που αποφεύγετε να αναφέρετε σε συζητήσεις. Δημιουργήστε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θέλετε να έχετε δίπλα σας. Στη συνέχεια κάντε το ακριβώς ανάποδο: σημειώστε όλα αυτά που σας απογοητεύουν. Σημειώστε κάθε φορά που θέλατε κάτι και δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να το διορθώσετε.

Εξασκηθείτε στο να γίνετε ευάλωτοι.

Αρχίστε να αποκαλύπτεστε στους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν. Μιλήστε για τα χαρακτηριστικά που σημειώσατε στη λίστα σας. Μοιραστείτε τις λεπτομέρειες και τις απόψεις που συνήθως αποφεύγατε. Κάντε με τη σειρά σας προσωπικές ερωτήσεις για να καταλάβετε αν η κοπέλα που σας αρέσει έχει τα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν. Αντιμετωπίστε τις δοκιμασίες που σας υποβάλει, χωρίς να μένετε άπραγοι και να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας. Σκοπός είναι να σταματήσετε να προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τον άλλον και να πουλήσετε τον εαυτό σας. Πρέπει να ελέγξετε αν η κοπέλα ενδιαφέρεται για τον πραγματικό σας εαυτό. Εάν όχι, τότε αποδεχτείτε το και αναζητήστε μια άλλη κοπέλα που ενδιαφέρεται.  Προσοχή! Κανείς δε λέει ότι η απόρριψη θα πρέπει να σας περνάει αδιάφορη. Πονάει πολύ, ιδιαίτερα όταν είναι με ένα άτομο που σας αρέσει πολύ. Όταν όμως έχετε υψηλή αυτοπεποίθηση, τότε δε θα σας αποτρέψει από το να ξαναμπείτε στο παιχνίδι. Δεν πρόκειται να σας συντρίψει και να πέσετε σε κατάθλιψη επειδή ξέρετε τι αξίζετε και θέλετε να είστε ευτυχισμένοι.

Σκεφτείτε αντισυμβατικά

Αν έχετε περιορισμένες ερωτικές ευκαιρίες, τότε θα δημιουργήσετε εμμονές με αυτές. Σε ενδεχόμενη απόρριψη θα απογοητευτείτε τόσο πολύ που θα τα παρατήσετε όλα. Η σκέψη και μόνο του πως θα μπορέσετε να ανατρέψετε αυτή την απόρριψη σας καταβάλλει. Έτσι, κατηγορώντας τον εαυτό σας γι’ αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.

Χρειάζεται μια δραστική λύση, όπου θα ανοίξετε το μυαλό σας και θα αλλάξετε την οπτική γωνία με την οποία βλέπετε τη ζωή σας. Δεν υπάρχει περιορισμένος αριθμός γυναικών. Ο μόνος περιορισμός είναι οι χαζομάρες που σκέφτεστε στο μυαλό σας. Μόνο εσείς μπορείτε να αποδείξετε στον εαυτό σας τι μπορείτε να κάνετε. Ξεκινήστε λοιπόν δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τον εαυτό σας, αφήνοντας στο παρελθόν τους ανθρώπους που σας απέρριψαν και αυτούς που θα σας απορρίψουν.

Διαλέξτε μια κοινωνική εκδήλωση, ή ένα μέρος που σας αρέσει, κατά προτίμηση όχι μπαρ ή κλάμπ, και γνωρίστε γυναίκες. Μπορείτε να γραφτείτε σε μαθήματα μαγειρικής, ζωγραφικής, χορού, ή ακόμα και πολεμικών τεχνών. Ξεκινήστε συστήνοντας τον εαυτό σας σε όλους. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.

Αρχίστε να βλέπετε το δάσος και όχι το δέντρο – οι γυναίκες είναι παντού.

Αναζητήστε την απόρριψη. Πάντα. Τώρα.

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν την απόρριψη σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Αναζητούν την τελειότητα και την επιτυχία κάθε στιγμή. Το μόνο που κάνουν όμως είναι να παραμένουν ανέτοιμοι για την απόρριψη. Έτσι, όταν αυτή θα συμβεί, θα καταστρέψει όλη τους την πραγματικότητα. Είναι συνηθισμένοι στην τελειομανία, οπότε μια απόρριψη θα τους κάνει να πιστέψουν ότι κάτι πάει στραβά με τον εαυτό τους. Θα το πάρουν προσωπικά και θα τους γίνει εμμονή.

Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι η απόρριψη είναι αναπόφευκτη. Είναι απλά ένα κομμάτι της ζωής. Ακόμα και οι πιο δυνατοί το αποζητούν, καθώς γνωρίζουν ότι είναι παροδικό και αποτελεί μεγάλη πηγή δύναμης.

Βγείτε λοιπόν και ετοιμαστείτε να απορριφθείτε.

Δείτε το σαν παιχνίδι. Μέχρι το τέλος του μήνα βάλτε στόχο να απορριφθείτε όσο περισσότερο γίνεται. Πολλοί άνθρωποι βάζουν τον εγωισμό τους μπροστά και χάνουν την ουσία. Μόνο όταν καλωσορίσετε την απόρριψη θα μπορέσετε να καταλάβετε την πραγματική της δύναμη.

Σταματήστε τις τύψεις και τις κατηγορίες

Όταν βιώνουμε την απόρριψη, είναι φυσικό να αρχίσουμε να επιρρίπτουμε ευθύνες. Μερικές φορές ρίχνουμε τις ευθύνες μας σ τους άλλους: «Είναι σκύλα / Χάνω το χρόνο μου μαζί της / δεν ξέρει τι χάνει».

Μερικές φορές κατηγορούμε τον ίδιο μας τον εαυτό «Είμαι παντελώς άχρηστος / πώς μπορούσα να πιστέψω ότι θα της άρεσα / Σιγά μην κοίταγε εμένα».

Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίει κανείς.

Μπορεί να έχετε κάνει τα πάντα σωστά και πάλι η κοπέλα να μην ενδιαφέρεται. Μπορεί να κάνετε τα ίδια ακριβώς και να γνωρίσετε μια άλλη κοπέλα. Απλά ο καθένας μας έχεις τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Κανείς δεν είναι ελκυστικός σε όλους και δεν είναι επιλογή μας. Έτσι, η κοπέλα δεν είναι σκρόφα επειδή επέλεξε κάποιον άλλον.

Όταν κατανοήσετε ότι η απόρριψη δεν έχει να κάνει πάντοτε με εσάς προσωπικά και τις περισσότερες φορές δεν είναι στο χέρι σας. 

Κάποιες κοπέλες αρέσκονται στους μακρυμάλληδες, κάποιες στους καλλιτέχνες, κάποιες στους επιχειρηματίες. Κάποιες κοπέλες αρέσκονται στους γυμνασμένους με τατουάζ, ενώ κάποιες προτιμούν συγκεκριμένης εθνικότητας και θρησκείας άντρες.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί εκεί έξω και δεν υπάρχει περίπτωση να αρέσετε σε όλους.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση όπου η απόρριψη ήταν δικό σας λάθος?

Ίσως κάνατε κάποια χαζομάρα που σας κόστισε την ευκαιρία.

Θυμηθείτε – αυτό είναι παροδικό και δε θα συμβαίνει για πάντα. Μπορείτε να αισθάνεστε υπαίτιος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να έχετε ενοχές για τις πράξεις σας. Μπορείτε να πείτε «Έκανα χαζομάρα», αλλά δε χρειάζεται να πείτε «είμαι εντελώς άχρηστος».

Μάθετε από τα λάθη σας και γίνετε πιο ελκυστικοί στο μέλλον. Αυτό είναι καθαρά στο χέρι σας. Σταματήστε να ρίχνετε κατηγορίες, αποδεχτείτε την απόρριψη και προχωρήστε. Τότε μόνο θα έχετε τον πλήρη έλεγχο στην ερωτική σας ζωή.