Skip to main content

Οι δυναμικές γυναίκες είναι ίσως trend. Είναι ευχή και κατάρα μαζί. Γιατί τόση δύναμη ποιος να την αντέξει εύκολα. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτά που δεν μπορεί να αντέξει ο άλλος δίπλα σου, αλλά αυτά στα οποία εσύ δεν υποχωρείς.

Είναι όλα όσα τις περισσότερες φορές εξηγούν το “γιατί” είσαι single. Γιατί φεύγεις, σταματάς ν’ απαντάς σε μηνύματα και τέλος πάντων σου δίνουν επίσημα τον τίτλο της “δύσκολης”. Τα δυσκολότερα είναι τα ωραιότερα όμως δε λένε;

Κάθε δυναμική γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, το χρόνο της και …την καρδιά της τηρεί ευλαβικά τα παρακάτω:

Κατ’ αρχήν μισεί τις δικαιολογίες

Και δεν εννοώ αυτές που περιλαμβάνουν και μια αληθοφάνεια. Αλλά τις άλλες που βγάζουν μάτι από μακριά. Αυτές που ξεκινούν με “δεν είχα χρόνο” “Θα επανορθώσω” κλπ. Όποιος θέλει βρίσκει χρόνο, όποιος δε θέλει βρίσκει δικαιολογίες. Και μένεις εσύ να εθελοτυφλείς περιμένοντας το θαύμα… #NOT

Σιχαίνεται τα ψέματα

Εντάξει μπορεί να τους γλεντάει λίγο αν μάθει εγκαίρως την αλήθεια. Αλλά σε κάθε περίπτωση όποιος ψεύδεται έχει φύγει. Ιδανικά από  το οπτικό της πεδίο ή μετανάστης οικονομικός ή έστω σε μια μόνιμη καραντίνα κάποιου μικρού χωριού εκτός χάρτη.

Δεν της αρέσει να την ελέγχουν

Ή να της βάζουν όρια. Ακόμα την ψάχνουμε τη Γιώτα που πέρσι τέτοια εποχή γνώρισε το Σταύρο και της έκοψε τους καφέδες στο κέντρο γιατί ζήλευε και τη σκιά του. Μην τα πολυλογώ από εμάς είναι όχι!

Η ζήλεια

Δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό της. Όχι γιατί είναι τέλεια. Απλά γιατί έχει αποδεχτεί τον εαυτό της. Όπως πρέπει να κάνεις κι εσύ. Και έτσι δεν κινδυνεύεις να γίνεις ρεζίλι αν σε βρει να ψαχουλεύεις το κινητό τα ξημερώματα.

Να την ακυρώνουν τελευταία στιγμή

Δε τη νοιάζει αν παίζει ο Θρύλος (υπάρχει ακόμα;;;) αν κανόνισες τελευταία στιγμή να παίξεις 5χ5 με την τσακαλοπαρέα. Όχι γιατί δεν έχει ψυχή μέσα της και δε συγχωρεί. Αλλά γιατί το να ακυρώνεις τελευταία στιγμή μια γυναίκα ντυμένη και βαμμένη απλά δείχνει ότι δεν την υπολογίζεις. Και αυτό το τελευταίο καμία δυναμική γυναίκα δεν το δέχεται.

Να τη συγκρίνουν

Με πρώην, με απωθημένα, με σταρς του σινεμά. Έτρεχε η δύσμοιρη η Γιώτα να μακρύνει να γίνει ξανθιά γιατί ο Σταύρος λέει όλες του οι κοπέλες ήταν ξανθιές. -Και με όλες χώρισε. της είπα ένα απόγευμα και έψαχνε να ακυρώνει ραντεβού τελευταία στιγμή. Καμιά δυναμική γυναίκα δε δέχεται να γίνει κόπια κανενός. Γιατί απλά ξέρει και έχει δεχτεί ότι καθεμιά μας είμαι μοναδική.

Δε συγχωρεί την απιστία

Ούτε αν της βάλουν βραστά αυγά στις μασχάλες. Ούτε τη νοιάζει αν ήπιες και πόσο. Και αυτά τα σουηδικά να μείνουμε φίλοι μετά τη σχέση τα λέει στις φίλες της το πρωί και λύνονται στα γέλια.

Μην μπεις στο κόπο να την αλλάξεις

Ή να την χειραγωγήσεις. Άκουγε Μάλαμα μικρή “Θα μεγαλώσει και θα στρώσει λέγαν όλοι” αλλά τους την έσκασε. Και το ίδιο κάνει συνεχώς. Γιατί το ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι και δεν είναι fifa για να έχεις ελπίδες.

Ξενερώνει αν δεν την στηρίζεις

Τι πάει να πει “αφού ξέρω ότι μπορείς” . Ότι μπορώ να σηκώσω και βράχο άμα το βάλω στόχο δε σημαίνει πως ο βράχος δεν είναι βαρύς. Απλά χρειάζεται δίπλα της κάποιον που να πιστεύει σ’ εκείνη και να την ενθαρρύνει. Εννοείται πως το ίδιο θα κάνει κι εκείνη. Ο θαυμασμός είναι μεγάλο αφροδισιακό για κάθε δυναμική γυναίκα.

Τέλος δεν πρόκειται να σε κυνηγήσει

Άμα νιώσει πως δεν έχει 100% την προσοχή σου. Αν δεν είναι στη σκέψη σου κλπ. Μότο κάθε δυναμικής γυναίκας είναι αυτό: “If i have to fight for your attention, then fuck your attention”