Skip to main content

Ενός λεπτού σιγή για όλες εκείνες τις φορές που ήρθαμε κοντά σε ψυχές. Για όλες εκείνες τις φορές που ένας πλατωνικός έρωτας μας έκαψε το μυαλό. Για όλες τις φορές που άγγιζες κάποιον και γινόσουν ξανά 12 και περίμενες να έρθει το διάλειμμα για να τον ξαναδείς.

Όχι αλήθεια πες μου υπάρχει κάτι πιο ερωτικό ,αληθινό, βαθύ και ουσιαστικό από να δεθείς με κάποιον πλατωνικά;

Το σημερινό άρθρο έχει να κάνει με τη σπουδαιότητας της παραπάνω φράσης. Το πόσο σημαντικό είναι να έρχεσαι κοντά με τον άλλον πριν βρεθείτε στο κρεβάτι. Οκ, το σεξ θα είναι πάντα σεξ και αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς σχέσης. Όμως σκέψου πως θα ένιωθες αν πριν εξερευνήσεις το σώμα του σε είχε κάψει με το μυαλό του.

Αν έβρισκες κάποιον που να πιάνει τα αστεία σου, πριν πιάσει τον κ@λο σου.

Αν γνώριζες κάποιον που θα μάθαινε τα μικρά παιδικά σου όνειρα και τις πιο μεγάλες σκανταλιές σου όντας νήπιο. Ναι πριν αναλύσετε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Αν ερχόταν κάποιος να σε πάρει μια αγκαλιά -γιατί νιώθεις πως όλα πάνε σκατά- . Και το έκανε χωρίς να θέλει να σου βγάλει απαραίτητα τα ρούχα.

Ο πλατωνικός έρωτας θα έχει πάντα τις ρίζες του, την ομοιότητά τους στις σχολικές αναμνήσεις. Ίσως όχι άδικα αν σκεφτείς πως τις πιο αθώες σκέψεις και σχέσεις μας τις κάναμε όσο είμασταν παιδιά.

Τότε που το “να τα φτιάξουμε” χρειαζόταν ένα 15λεπτο διάλειμμα κι ένα παγωτό χωνάκι από το κυλικείο. Τότε που με ένα χαμόγελο ξεκινούσαν όλα και τα χέρια πιάνονταν πιο εύκολα.

Κακά τα ψέματα δεν ψάχνουμε κάποιον να μας κάνει τα χατίρια, να μας κακομαθαίνει και να μας έχει πριγκίπισσες. Ψυχές  αναζητάμε σ’ αυτή τη ζωή, αλλά δεν το παραδεχόμαστε.

Αυτόν   που θα αγγίξει την ψυχή μας

Γιατί θα μας αφήσει να γνωρίσουμε τη δική του.

Αυτόν που θα διαβάζει το βλέμμα μας

Γιατί η επικοινωνία μας θα είναι κάτι παραπάνω από μια απλή γνωριμία.

Αυτόν που θα καταλαβαίνει τους φόβους μας

Κι ας μην μπορεί πάντα να τους διώξει.

Αυτόν που θα τον νοιάζουν οι ανάγκες μας και οι επιθυμίες μας

Και θα προσπαθεί να τις εκπληρώσει. Κι ας μην μπορεί πάντα.

Αυτόν που θα είναι σαν να τον ξέρουμε χρόνια

Και θα ευχόμαστε κάθε μέρα να τον είχαμε γνωρίσει χτες. Αλλά και χτες και αύριο και μεθαύριο τον ίδιο θα διαλέγαμε.

Γιατί όταν δυο ψυχές μιλούν την ίδια γλώσσα ο έρωτας είναι κάτι παραπάνω από μοναδικός. Μοιάζει με παραμύθι απ’ αυτά τα αληθινά για τα οποία λίγοι μιλούν γιατί δεν αντέχουν όλοι να τα ζήσουν.

Γεννηθήκαμε και ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι ΕΥΚΟΛΑ. Αλλά αυτά που αξίζουν έρχονται με έναν ανυπόφορο βαθμό δυσκολίας.

Τολμάς να έρθεις κοντά μου χωρίς να με αγγίξεις; Εδώ είμαι σε περιμένω*