Skip to main content

Φανταστείτε το σκηνικό: Έχετε γνωρίσει μία κοπέλα σε ένα πάρτυ, έχετε έρθει κοντά και ξαφνικά ενώ όλα δείχνουν ότι θα δέσει το γλυκό, ο κολλητός σας μπαίνει μεθυσμένος στο δωμάτιο ουρλιάζοντας. Δεν το κάνει για να χαλάσει τη φάση, απλά είχε μπει στο ρυθμό του πάρτυ. Παρολ’ αυτά, το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να καταστρέψει ότι είχατε χτίσει με τη κοπέλα εκείνη την ώρα.

Ο σωστός κυνηγός πρέπει να έχει και τους κατάλληλους συμπολεμιστές, αφού μία λάθος κίνηση του φίλου σας μπορεί να σας στοιχίσει τη γυναίκα της ζωής σας.

Είτε λοιπόν είστε εσείς ο wingman της βραδιάς είτε ο καλύτερος σας φίλος, δείτε στη συνέχεια τις θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να έχει ένας πραγματικός σύμμαχος στον πόλεμο του έρωτα.

1) Ορίστε τις βάρδιες: Αποφασίστε ποιός θα κάνει τον wingman, έτσι ώστε να μην υπάρξει σύγχυση. Αφήστε τον φίλο σας να διαλέξει ποια κοπέλα του αρέσει και υποστηρίξτε τον μιλώντας με τις φίλες της.

2) Συστήστε τον σωστά: Αν έχετε ξεκινήσει συζήτηση με κάποιες κοπέλες και θέλετε να συμμετάσχει και ο φίλος σας, τότε είναι καθήκον σας να τον συστήσετε στην παρέα. Προσοχή όμως, συστήστε τις κοπέλες στο φίλο σας, μην τον ανακοινώσετε σε όλη την παρέα:

Για παράδειγμα, «Μιχάλη, από δω η Ηρώ και η Ιωάννα. Σπουδάζουν στο Πολυτεχνείο» και εν συνεχεία συστήνετε και τον φίλο σας «Κορίτσια, από δω ο φίλος μου ο Μιχάλης, μόλις γύρισε από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα».

Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να εκθειάσετε τον φίλο σας μπροστά στα κορίτσια. Ατάκες του τύπου «Κορίτσια από δω ο φίλος μου ο Μιχάλης. Είναι το πιο κούλ τυπάκι που έχετε γνωρίσει. Αλήθεια, ο τύπος δεν παίζεται. Είναι πολύ διάσημος, έχει πολλά λεφτά και ταξιδεύει συνεχώς», μάλλον θα τον κάψουν παρά να τον βοηθήσουν.

Να είστε αυθεντικοί, δίνοντας ένα ή δύο σημεία κλειδιά για το φίλο σας αλλιώς τον κάνετε να φαίνεται σαν προϊόν που θέλετε να πουλήσετε.

3) Μην του καταστρέψετε τις ευκαιρίες. Ένας καλός wingman πρέπει να είναι προσεκτικός, έτσι ώστε να μη μπλοκάρει το φίλο του. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να αποφύγετε τη διήγηση ντροπιαστικών αναμνήσεων, να μην τον μειώνετε μπροστά στις κοπέλες και το σημαντικότερο, να μην μπαίνετε στη μέση όταν συνομιλεί κατ’ ιδίαν με μια κοπέλα.

4) Μη γίνεστε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Η δουλειά σας σαν wingman είναι να στηρίξετε τον φίλο σας, ό,τι και να συνεπάγεται αυτό (κάτι που θα πρέπει να κάνει και ο ίδιος στη σειρά του). Είναι πλήρως αποδεκτό να διασκεδάσετε τις κοπέλες της παρέας, αλλά μην το παρακάνετε, ρίχνοντας σε σας όλα τα φώτα.

5) Ποτέ μην υποχωρήσετε αφήνοντας το φίλο σας πίσω. Σε πολλές περιπτώσεις, η φίλη της κοπέλας που συνομιλεί ο φίλος σας δεν σας ταιριάζει και μπορεί να βαριέστε. Σε καμία περίπτωση μη φύγετε, καθώς η κοπέλα θα επιστρέψει στη φίλη της με αποτέλεσμα να χαλάσει το προξενιό.

6) Μη στέκεστε σε ένα σημείο. Αφού συστηθείτε με τις κοπέλες, προσκαλέστε τις να σας συνοδεύσουν κάπου αλλού. Αυτό μπορεί να είναι σε κάποιο άλλο σημείο του πάρτυ, ή της εκδήλωσης, μέχρι μια μπαρότσαρκα, ή να πάτε κάπου για φαγητό. Είναι σημαντικό να αλλάξετε σκηνικό, καθώς έτσι η κοπέλα που ενδιαφέρεται για εσάς ή το φίλο σας μπορεί να δεθεί πολύ περισσότερο. Το να παίρνετε τα ηνία και να ηγείστε των επιλογών σας είναι αρκετά σέξι.

7) Χωριστείτε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί εσείς και η κοπέλα με την οποία συνομιλείτε να θέλετε να μείνετε μόνοι. Είναι πολύ απλό και κρατήστε το έτσι. Ενημερώστε τον wingman σας και την κοπέλα του ότι θα επιστρέψετε σε λίγο και πάρτε την κοπέλα σας από το χέρι για μια βόλτα.

Το τελευταίο δίνει τη δυνατότητα στο φίλο σας να απολαύσει χρόνο με το κορίτσι του, αλλά και σε εσάς με το δικό σας. Πλέον είναι δικό σας θέμα τι θα κάνετε στη συνέχεια.