Skip to main content

Δεν υπάρχει η «κατάλληλη στιγμή» για να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους. Πολλοί χρησιμοποιούν δικαιολογίες του τύπου: «Δε μου φαίνεται σωστό», ή «δεν έχω τίποτα να πω» μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τη νευρικότητα και την αναβλητικότητά τους.

Αυτό όμως είναι λάθος, αφού τη κατάλληλη στιγμή για να προσεγγίσεις μια κοπέλα είναι όταν αποκτήσεις τα κότσια και κάνεις την κίνηση.

Μιας και άνθρωποι υπάρχουν παντού, υπάρχουν άπειρα μέρη για να συναντήσει κανείς γυναίκες.

  • Supermarket
  • Καφετέριες
  • Βιβλιοπωλεία
  • Μαγαζιά με ρούχα
  • Εμπορικά κέντρα
  • Γυμναστήρια
  • Δημόσια Πάρκα
  • Μέσα μεταφοράς
  • Κοινωνικές εκδηλώσεις (συναυλίες, πάρτυ)
  • Bar και clubs
  • Διαδίκτυο
  • Πανεπιστήμιο

Πριν τρέξετε να μιλήσετε στην κοπέλα στο βιβλιοπωλείο, θα πρέπει να κατανοήσετε το concept του ρίσκου και του κέρδους και της επίπτωσής τους όταν γνωρίζετε μια κοπέλα.

Αυτό είναι οικονομικός όρος και αναφέρει ότι «Η αρχή της πιθανής ανταμοιβής αυξάνεται με την αύξηση του ρίσκου. Τα μικρά επίπεδα αβεβαιότητας (χαμηλό ρίσκο) σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα κέρδους, ενώ τα υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας σχετίζονται με υψηλά επίπεδα κέρδους. Σύμφωνα με τη θεωρία ρίσκου – ανταμοιβής, τα επενδυόμενα χρήματα μπορούν να αποφέρουν μεγάλα κέρδη, μόνο όταν υπάρχει η πιθανότητα να χαθούν».

Αντίστοιχα και στο φλέρτ, αν επικοινωνήσετε τις αληθινές προθέσεις σας εξ αρχής (υψηλό ρίσκο) αυξάνετε τις πιθανότητές σας να έχετε πρόοδο με μια κοπέλα. Αν μείνετε μόνο στην απλή κουβέντα (χαμηλό ρίσκο), είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να σας βλέπει φιλικά και να χάσει το ερωτικό της ενδιαφέρον. Μερικές φορές θα πρέπει να τα παίξετε όλα για όλα για να μάθετε αν και αυτή νιώθει το ίδιο με εσάς. Αν δεν απορριφθείτε, τότε δεν προσπαθείτε καν.

Είστε έτοιμοι να της μιλήσετε? Για να το κάνουμε πιο εύκολο, κατηγοριοποιήσαμε τους τρείς κύριους τρόπους για να ξεκινήσετε μια συζήτηση:

Έμμεση προσέγγιση – Κάνοντας μια απλή φιλική ερώτηση, ή ζητώντας μια γνώμη (χαμηλό ρίσκο, χαμηλή επιβράβευση)

“Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχουν εδώ κοντά McDonalds?”
“Θα ήθελα να κάνω ένα δώρο στον 5χρονο ανιψιό μου για τα γενέθλιά του. Μήπως έχετε κάτι να μου προτείνετε?”

Προσέγγιση με τοποθέτηση – Κάνοντας ένα σχόλιο της στιγμής (μέτριο ρίσκο, μέτρια ανταμοιβή)

“Τι όμορφος σκύλος! Δαγκώνει?”
“Στοίχημα οτι ο τύπος εκεί θα χάσει το λεωφορείο.”

Άμεση Προσέγγιση – Δηλώνοντας ευθέως τις προθέσεις σας (υψηλό ρίσκο, υψηλή ανταμοιβή)

“Το ξέρω οτι ακούγεται κλισέ, αλλά είσαι πολύ όμορφη και ένιωσα την ανάγκη να συστηθώ. Είμαι ο Γιάννης!”
“Σε παρατηρούσα καθώς ερχόμουν και ήθελα να πω μια καλημέρα!”, ή ένα απλό «Γειά» είναι αρκετό.

Και οι τρείς τρόποι για να ξεκινήσετε μια συζήτηση έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα ανάλογα με την προσωπικότητά σας ή την προσωπικότητα της κοπέλας με τον οποία θέλετε να μιλήσετε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε και τους τρείς τρόπους σε διαφορετικές καταστάσεις και προσαρμόστε τους ανάλογα με την περίσταση.

Μη φοβάστε να πειραματιστείτε και να εξελιχθείτε. Ό,τι και να επιλέξετε, προσπαθήστε να δείχνετε σίγουροι για τον εαυτό σας και προπάντων τα λόγια σας να είναι αυθεντικά. Βγείτε έξω παρέα με έναν φίλο, που θα παίζει τον ρόλο του wingman, και προσπαθήστε να διασκεδάσετε. Έτσι και αλλιώς αυτός είναι ο σκοπός των ραντεβού, να περνάτε καλά.

Μάθετε να αγαπάτε την όλη διαδικασία και να μην τη φοβάστε, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσετε να γνωρίσετε γυναίκες.