Skip to main content

Καταρχάς θα πρέπει να σκεφτείς τους λόγους που θέλεις μια φιλενάδα. Για μόνιμο σεξ? για στήριξη? για να μην νιώθεις μόνος ή γιατί θέλεις πραγματικά να βρεις το έτερον σου ήμισυ? Αρκετές φορές ανάγκες όπως το σεξ και η συναισθηματική στήριξη ικανοποιούνται εύκολα και χωρίς να έχεις μόνιμη φιλενάδα.

Επιπλέον οι περισσότερες γυναίκες θα καταλάβουν τις προθέσεις σου και δεν θα σου κάνουν το χατίρι αν ψι λιαστούν ότι μονό σεξ ή/και στήριξη θέλεις οπότε ξανασκέψου το.

Εάν όμως θες πραγματικά να βρεις μια φιλενάδα οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν:

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου καθώς και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης σου είναι πολύ σημαντικά. Εαν ψάχνεις απελπισμένα να βρεις φιλενάδα και το δείχνεις με κάθε τρόπο σε κάθε υποψήφια σαμποτάρεις αφάνταστα τον εαυτό σου τόσο συνειδητά όσο και υποσυνείδητα. Εάν ψάχνεις ας πούμε φιλενάδα για να σώσεις την μίζερη, άχαρη και μοναχική σου ζωή οι υποψήφια/ίες θα σε πάρουν χαμπάρι σχεδόν αμέσως και θα τραβήξουν πίσω.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ασχοληθείς με άλλα πράγματα που σε γεμίζουν (δουλειά, ενδιαφέροντα κ.λ.π) και ότι έρθει καλοδεχούμενο.
Eίναι φυσικό να νιώθεις την ανάγκη να έχεις ταίρι αλλά η ανυπομονησία και η απελπισία δεν βοήθησε κανέναν. Θα πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς λίγο και να διερωτηθείς: Εσύ θα έβγαινες με τον εαυτό σου?

Κατέγραψε μια λίστα με τα προσόντα και αρετές που θέλεις να διαθέτει η ιδανική σου φιλενάδα-προσοχή όμως μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.Σίγουρα όλοι σχεδόν οι άνδρες θέλουν μια κουκλάρα, καλή στο κρεβάτι έξυπνη, να μαγειρεύει αλλά και να είναι ταυτόχρονα ανυπεράσπιστο θηλυκό αλλά οι πιθανότητες κάποια να έχει όλα τα προσόντα είναι απειροελάχιστες- οπότε γράψε μόνο τα εντελώς απαραίτητα.

Εάν είσαι κλειστός και ντροπαλός τύπος τα sites κοινωνικής δικτύωσης είναι μια λύση αλλά για να “σκοράρεις” θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ορισμένα tips

Εάν είσαι κοινωνικός τύπος θεωρείσαι πιο τυχερός αφού σου παρουσιάζονται γενικά περισσότερες ευκαιρίες. Μπορείς να κάνεις μια μικρή έρευνα και να ψάξεις για καμία διαθέσιμη από φίλους, συγγενείς και γνωστούς-δεν είναι ντροπή να ρωτήσεις καμία φορά αλλά και εδώ μην επιμένεις περισσότερο από όσο πρέπει. Μπορείς επίσης να γραφτείς σε ομάδες και club με άτομα κοινών ενδιαφερόντων όπως εθελοντικές οργανώσεις,σπορ φιλοζωικές κ.α – σίγουρα θα έχεις κάποιο ενδιαφέρον και εκτός σπιτιού οπότε αξιοποίησε το.

-Τα κατάφερες και αντάλλαξες τηλέφωνα με κάποια που έχεις βάλει στο μάτι. Συγχαρητήρια, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι θα τα φτιάξετε. Δείξε  της το ενδιαφέρον σου έμμεσα και διακριτικά χωρίς να την παρακαλάς και χωρίς να της ξεκαθαρίζεις από την αρχή ότι ψάχνεις φιλενάδα.

Σε αρχική φάση καλό είναι να μιλάς απλά φιλικά χωρίς να αποκαλύπτεις πολλά πολλά για τον εαυτό σου και σταδιακά να ξανοίγεσαι. Αρκετοί άνδρες κάνουν το λάθος να βιάζονται και να δείχνουν αμέσως τον ενδιαφέρον τους, με αποτέλεσμα ή υποψήφια να το βάζει στα πόδια. Μην γίνεις και εσύ ένας από αυτούς-είναι αξιολύπητο. (και όμως συμβαίνει περισσότερο συχνά από όσο νομίζεις.)

Καλή επιτυχία!!!