Skip to main content

Η επανασύνδεση έπειτα από μία απιστία είναι ένα κομμάτι δύσκολο για πολλού λόγους, ωστόσο είναι κάτι εφικτό κατά περίπτωση. Λέγοντας κατά περίπτωση εννοώ πως εξαρτάται σαφώς από το πόσο δυνατή και στέρεα θεμελιωμένη ήταν η σχέση πριν από το περιστατικό της απιστίας, καθώς και από την φύση της ίδιας της απιστίας. Αυτό το οποίο είναι βέβαιο, είναι πως μία σχέση η οποία επιβιώνει έπειτα από μία απιστία βγαίνει σαφώς περισσότερο ισχυρή.

Αν λοιπόν ο σύντροφός σου σε απάτησε και έχεις αποφασίσει να τον συγχωρήσεις τότε υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνεις και πράγματα που πρέπει να αποφύγεις

Παρακάτω παρουσιάζω έναν οδηγό που μπορεί να βοηθήσει στην επανασύνδεση και την επιβίωση μίας σχέσης μετά από μία απιστία.

ΒΗΜΑ 1 Ψάξε για πιθανά δικά σου λάθη

Όταν υπάρχουν προβλήματα σε μία σχέση ή σε ένα γάμο σπάνια φταίει μόνο ο ένας. Κάνε την αυτοκριτική σου προσπαθώντας να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου απέναντι σε είδη συμπεριφοράς που ενδεχομένως να έσπρωξαν τον σύντροφό σου στην απιστία. Δεν σημαίνει ότι ρίχνεις το βάρος πάνω σου, απλά αναγνωρίζεις ένα μικρό μερίδιο ευθύνης.

ΒΗΜΑ 2 Άφησε ένα παράθυρο ανοικτό ώστε να αλλάξεις κάποια πράγματα

Ενδεχομένως κάποια πράγματα να πρέπει να αλλάξουν στην συμπεριφορά και των δύο. Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις την προσπάθεια, τότε θα πρέπει να προσαρμοστείς στο βαθμό που σου αναλογεί.

ΒΗΜΑ 3 Απέφυγε το να ρωτήσεις λεπτομέρειες

Απαντήσεις σε βασικά στοιχεία φυσικά και έχεις το δικαίωμα να μάθεις. Ωστόσο ακόμα κι αν πιστεύεις πως οι λεπτομέρειες θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το ζήτημα καλύτερα, μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην προσπάθειά σου.

ΒΗΜΑ 4 Μην επαναφέρεις το ζήτημα σε κάθε ευκαιρία

Αν έχεις αποφασίσει να συγχωρήσεις τον σύντροφό σου, κάτι τέτοιο δείχνει το αντίθετο.

ΒΗΜΑ 5 Ξεπέρασέ το

Από την στιγμή που αποφάσισες να δώσεις μία ευκαιρία κρίνε τη συμπεριφορά του συντρόφου σου από δω και πέρα.