Skip to main content

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γίνονται ολοένα κι περισσότερο ανεκτικοί απέναντι στην κατάσταση αυτή που ορίζουμε ως «παράλληλη σχέση»

Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι τα παρακάτω :

Ποια είναι τα  οποία ωθούν κάποιον να μπει μέσα σε μία παράλληλη σχέση;

και

Μπορεί κανείς να είναι πραγματικά ευτυχισμένος σε μία παράλληλη σχέση;

Προκειμένου να υπάρξει μία «παράλληλη σχέση» είναι προφανές ότι χρειάζονται τρία άτομα.

Ποια είναι η θέση κάθε ενός από τους τρεις σε αυτή τη σχέση που δημιουργείται;

Μέλος Νο1

Είναι αυτός ο οποίος έχει ήδη μία σχέση και δημιουργεί και μία παράλληλη. Μπορεί να την είναι αυτός που επεδίωξε αυτήν την κατάσταση ή να μπλέχτηκε μέσα σε αυτή. Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη για ύπαρξη μίας δεύτερης σχέσης, είναι πολύ πιθανό να φανερώνει προβλήματα μέσα στην πρώτη σχέση.

Μέλος Νο2

Είναι το άτομο το οποίο μπαίνει μέσα στην υπάρχουσα σχέση. Το «τρίτο άτομο» ή η εξορισμού παράλληλη σχέση.  Όπως και στην παραπάνω περίπτωση είναι μπορεί να την έχει επιδιώξει ή απλά να έχει μπλεχτεί σε αυτή. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Ζήλια, ανάγκη για επιβεβαίωση ή απλά ανάγκη για συντροφικότητα.

Μέλος Νο3

Ή αλλιώς το θύμα. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις τα δύο μέλη λειτουργούν εν γνώσει της κατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση όμως είναι ο μόνος ή η μόνη που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει. Απλά δέχεται τις συνέπειες όπως το να μοιράζεται το χρόνο του/της με κάποιον/κάποιαν άγνωστο/η.

Σε κάθε περίπτωση μία παράλληλη σχέση είναι πολύ δύσκολο να φέρει την ευτυχία σε καθέναν από τους τρεις. Σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτα βέβαιο πως κάποιος θα πληγωθεί.