7 βήματα για μία ελεύθερη σχέση

Αν και δεν είναι όλοι ανοιχτοί στην ιδέα μίας ελεύθερης σχέσης, υπάρχουν κάποιες τακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να πείσετε τον σύντροφό σας να το δοκιμάσει. Εάν δεν είναι εξοικειωμένος με την ιδέα της ανοιχτής σχέσης, τότε μάλλον θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πιέσετε τον σύντροφό σας να κάνει κάτι με το οποίο δε νιώθει άνετα. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να θυμάστε πως ίσως χρειαστεί να αναλύσετε πολλές φορές σε βάθος όλες τις λεπτομέρειες της ελεύθερης σχέσης.

Ακολουθούν 7 απλά πράγματα που μπορείτε να πείτε και να κάνετε για να ξεκινήσετε τη συνομιλία.

#1 Απλή και χαλαρή αναφορά

Το πρώτο βήμα είναι να αναφέρετε το θέμα κατά τρόπο αόριστο. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τι είναι μία ελεύθερη σχέση και ο σύντροφός σας μπορεί να είναι ένας από αυτούς. Παρακολουθήστε μαζί μία σχετική ταινία ή συστήστε στον σύντροφό σας ένα βιβλίο ή ένα άρθρο που αγγίζει το θέμα των ανοιχτών σχέσεων. Φυτέψτε το σπόρο στο μυαλό του συντρόφου σας και περιμένετε να δείτε πως θα εξελιχθεί.

#2 Αναφέρετε ιστορίες επιτυχίας

Εφόσον γνωρίζετε ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα στις ελεύθερεις σχέσεις τους, την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για αυτό το θέμα, αναφερθείτε σε αυτά. Ο στόχος είναι να δει ο σύντροφός σας ότι οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι κάτι άσχημο και τρομαχτικό και ότι η κοινωνία σιγά σιγά αλλάζει στον τομέα αυτό.

#3 Κάντε παρέα με ζευγάρια που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις

Ένας άλλος τρόπος να φέρετε τον σύντροφό σας σε επαφή με την ιδέα μίας ανοιχτής σχέσης είναι να αφιερώσετε χρόνο με άτομα που έχουν κάνει την ίδια επιλογή στη δική τους προσωπική ζωή. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε μαζί ένα κλαμπ για swingers και να αφήσετε τον σύντροφό σας να φλερτάρει με κάποιον άλλο ώστε να ανακαλύψει σιγά σιγά τον κόσμο των ελεύθερων σχέσεων.

#4 Είναι μόνο για το σεξ

Φροντίστε να αποσαφηνίσετε τους κανόνες. Καταστήστε σαφές ότι η ελευθερία στη σχέση σας θα αφορά μόνο στο σεξ και ότι η συναισθηματική απιστία δε θα είναι αποδεκτή. Φυσικά, όλα αυτά εξαρτώνται από τους δυο σας και από τους κανόνες που εσείς θέλετε να ορίσετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκαθαρίσει όλους τους κανόνες και τους όρους της δική σας σχέσης.

Πρέπει να διαβάσεις  6 αλήθειες για τις ελεύθερες σχέσεις

#5 Εξηγήστε γιατί λειτουργεί

Όπως κάθε πωλητής, θα χρειαστεί να εξηγήσετε ποια θα είναι τα οφέλη αυτής της επιλογής. Πουλήστε την ιδέα μίας ελεύθερης σχέσης στον σύντροφό σας και εστιάστε στο γιατί λειτουργεί και γιατί είναι καλύτερο από αυτό που έχετε σήμερα.

#6 Να είστε ειλικρινείς

Είναι πολύ πιθανό, ο σύντροφός σας να βιώσει διάφορα αρνητικά συναισθήματα τη στιγμή που θα αναφερθείτε στην επιλογή μίας ελεύθερης σχέσης. Θλίψη που θέλετε αυτό, απογοήτευση ότι δεν είναι αρκετός/ή για εσάς, θυμό για αυτό που θέλετε να κάνετε, ζήλια επειδή θέλετε να είστε με κάποιον άλλο. Ο μόνος τρόπος για να μειώσετε την αρνητικότητα, είναι να είστε ειλικρινείς και να τους εξηγήσετε με σαφήνεια γιατί αυτό είναι σημαντικό για εσάς.

#7 Πάρτε το χρόνο σας

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ζητάτε από τον σύντροφό σας μία ανοιχτή σχέση είναι να αφιερώσετε χρόνο. Η υπομονή είναι σίγουρα σημαντική αρετή σε αυτές τις περιπτώσεις. Μην περιμένετε ότι ο σύντροφός σας θα δεχτεί την επιλογή σας εύκολα και άμεσα. Μπορεί να διαρκέσει ημέρες, εβδομάδες, μήνες ή σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και χρόνια για να ανακαλύψετε από κοινού τον κόσμο των ελεύθερων σχέσεων. Εάν τον αγαπάτε πραγματικά, θα περιμένετε να είναι έτοιμος. Χρειάζεται χρόνο και πολλή σκέψη, οπότε απλώς να είστε υπομονετικοί.

Πρέπει να διαβάσεις  Online dating: O Aπόλυτος Ανδρικός Οδηγός Για Να Γίνεις Expert

Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα να μην πάνε όπως θα θέλατε. Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν μπορούν να αποδεχτούν την ιδέα μίας πιο ελεύθερης διάστασης στη σχέση τους, οπότε μην εκπλαγείτε εάν ο σύντροφός σας είναι ένας από αυτούς. Απλώς θυμηθείτε να μην τον αναγκάσετε να κάνει κάτι με το οποίο δε θα νιώθει άνετα.

featured photo: @dashapats

Danai Gerasi
Danai Gerasi
Από μικρό κοριτσάκι το γράψιμο αποτελούσε πάντα για εμένα μία διέξοδο…. ένα καταφύγιο για να κρυφτώ, αλλά και να εκφράσω τις σκέψεις μου. Λατρεύω τις απλές καθημερινές στιγμές, τρελαίνομαι να περνάω χρόνο με μικρά παιδιά και να γίνομαι ένα με αυτά και θεωρώ ότι είμαι ζωντανή όταν χορεύω. Θα ήθελα να ζω σε ένα σπίτι με τεράστιο κήπο, πολλά λουλούδια και έναν μικρό αμπελώνα, κάπου στην επαρχία της Ιταλίας. Ψάχνω συνεχώς νέες προκλήσεις για τον ουρανίσκο μου, λατρεύω την αίσθηση της θάλασσας όταν με αγκαλιάζει, μπορώ να ερωτευτώ παράφορα ένα ζευγάρι παπούτσια και δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς βιβλία, μουσική και αρώματα.

Τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι σχέση εξάρτησης

Η σχέση εξάρτησης –όπως και οι εξαρτήσεις από ουσίες- βασίζεται στα πολλά συναισθήματα που σου δημιουργεί. Ντοπαμίνη και ενδορφίνες, απελευθερώνονται κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ακόμα...

Γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις τον πρώτο σου έρωτα;

Αυτοσχέδια ποιήματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αποξηραμένα πλέον λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα ενθύμια εκείνου ή εκείνης, καταχωνιασμένα στο παλιό κουτί με τα υπέροχα αναμνηστικά σου....

Γιατί το να είσαι single έγινε ξαφνικά ταμπού;

Έχουμε ‘’προγραμματιστεί’’ από πολύ μικρή ηλικία να αναζητούμε το ζευγάρι μας. Το άλλο μας μισό όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Κι έχει ριζώσει τόσο βαθιά...

4 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις

Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες...

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για το κάθε ζώδιο

Έφτασε και ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου, ο μήνας που για πολλούς είναι ο ιδανικός για να θέσουν νέους στόχους αλλά και για...

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί. Κι επειδή πάνω στα νεύρα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]