Ένα viral tweet επισημαίνει τις πιο δυσδιάκριτες τοξικές συμπεριφορές

Οι τοξικές συμπεριφορές στις σχέσεις δεν είναι πάντα εμφανείς. Μπορεί να είναι τόσο αθόρυβες και αόρατες που μπορεί να μην τις αντιληφθείς, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά.

Και θα συμφωνήσω με την πρώτη σκέψη σου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το πρώτο μέρος που ανθίζουν οι τοξικές συμπεριφορές ή τουλάχιστον συμπεριφορές που ενδέχεται να βλάψουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ψυχική μας υγεία.
Όμως φαίνεται πως τα κοινωνικά δίκτυα εξελίσσονται μαζί με την ανθρώπινη συμπεριφορά και μπορούν ως ένα σημείο να γίνουν βοηθητικά, σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση από την ιδρυτή και ψυχολόγο της Lafiya Health, Shomi Williams.

Πιο συγκεκριμένα ένα viral tweet, το οποίο έχει λάβει πάνω από 30.000 likes και σχεδόν 9.000 retweets από την πρώτη φορά που δημοσιεύτηκε (και συνεχώς αυξάνονται), περιγράφει τις πιο δυσδιάκριτες γραμμές μίας τοξικής συμπεριφοράς και εξηγεί το πώς οι άνθρωποι μπορούν ακόμα και τους πιο διακριτικούς τρόπους να σε μειώσουν.

«Οι άνθρωποι μπορούν να σε μειώσουν με πολλούς και πολύ διακριτικούς τρόπους», αναφέρει η ανάρτηση της ψυχολόγου.

«Άρνηση για κομπλιμέντο, απόρριψη ενθουσιασμού, εστίαση στις αποτυχίες όταν μοιράζεσαι την επιτυχία σου, απόρριψη σε ενδεχόμενες απόπειρες να τους αφήσεις να μπουν στον εσωτερικό σου κόσμο κ.λπ.».

Πρέπει να διαβάσεις  Σχέσεις: 5 τρόποι για να ζωντανέψει το πάθος σας!

Ενώ καμία από τις ενέργειες που περιγράφει η Williams στο tweet της δεν θα σε έκανε απαραίτητα να διακόψεις ή να τερματίσεις μια σχέση (είτε ρομαντική, είτε με φίλο ή μέλος της οικογένειας) συνολικά, αυτές οι τοξικές συμπεριφορές θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ευημερία και τη συνολική ευτυχία σου και να σε μειώσουν χωρίς καν να το αντιληφθείς.

Πράγματι, όπως περιέγραψε αργότερα η Williams σε μια επόμενη ανάρτηση στο Instagram, ενώ αυτού του είδους οι «δυσδιάκριτες συμπεριφορές» είναι συχνά τόσο μικρές και φαινομενικά άσημαντες, που είναι δύσκολο να παρατηρήσεις ότι συμβαίνουν στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι απίστευτα τοξικές.

«Ο ανθυγιεινός εγωισμός ενός ατόμου μπορεί να απειληθεί από εκείνους που φαίνονται ανάλαφροι, χαρούμενοι και ανέμελοι», έγραψε η ψυχολόγος Shomi Williams και πρόσθεσε πως:

«Αυτές τις συμπεριφορές είναι δύσκολο να τις διακρίνεις, αλλά η συνεχής επανάληψη μπορεί να κάνει κάποιον να αρχίσει να νιώθει άβολα ακόμα και με τη δική του χαρά».
Αν και εντέλει αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι πάντα εμφανείς και μπορεί να είναι δύσκολο να τις αναγνωρίσεις, η Shomi Williams με την ανάρτησή της φωτίζει κάποιες λεπτομέρειες και υπενθυμίζει το πώς μία φαινομενικά ασήμαντη συμπεριφορά μπορεί να είναι τοξική.

Πρέπει να διαβάσεις  Κάνε τις γυναίκες να σε εμπιστευτούν: Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Πηγή: Savoir Ville
featured photo: ©pexels/@Alex Green
Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι σχέση εξάρτησης

Η σχέση εξάρτησης –όπως και οι εξαρτήσεις από ουσίες- βασίζεται στα πολλά συναισθήματα που σου δημιουργεί. Ντοπαμίνη και ενδορφίνες, απελευθερώνονται κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ακόμα...

Γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις τον πρώτο σου έρωτα;

Αυτοσχέδια ποιήματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αποξηραμένα πλέον λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα ενθύμια εκείνου ή εκείνης, καταχωνιασμένα στο παλιό κουτί με τα υπέροχα αναμνηστικά σου....

Γιατί το να είσαι single έγινε ξαφνικά ταμπού;

Έχουμε ‘’προγραμματιστεί’’ από πολύ μικρή ηλικία να αναζητούμε το ζευγάρι μας. Το άλλο μας μισό όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Κι έχει ριζώσει τόσο βαθιά...

4 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις

Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες...

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για το κάθε ζώδιο

Έφτασε και ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου, ο μήνας που για πολλούς είναι ο ιδανικός για να θέσουν νέους στόχους αλλά και για...

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί. Κι επειδή πάνω στα νεύρα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]