Skip to main content

Όταν όμως αυτή η σχέση δέσει, περάσουν κάποιοι μήνες ή και χρόνια και ο έρωτας ξεθυμάνει, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια όλα αυτά τα ενοχλητικά πραγματάκια, που σου δείχνουν ότι ίσως δεν είσαι στην ίδια σελίδα με τ@ν σύντροφό σου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν δεν έχετε τους ίδιους στόχους, που αφορούν στη κοινή σας ζωή -ανεξάρτητα από το πόσο δυνατά και βαθιά κι αν είναι τα συναισθήματά σας- τελικά, θα διαπιστώσετε ότι δεν συμπορεύεστε.

Βέβαια, σε κάθε είδος σχέσης, οφείλεις να είσαι αληθινός και γνήσιος και να μην αλλάζεις τον εαυτό σου για να γίνεσαι αρεστός. Αυτό εννοείται, αλλά άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

Το ότι μπορεί να μην έχετε το ίδιο γούστο στο φαγητό, στη μουσική ή στις πολιτικές πεποιθήσεις αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πραγματικά σοβαρό θέμα. Ωστόσο, αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις με τ@ν σύντροφό σου το ίδιο μονοπάτι στη σχέση σας, τότε μάλλον αργά ή γρήγορα οι δρόμοι σας θα χωρίσουν.

Τα σημάδια

Αν έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεν υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς στο τέλος θα βρεθείτε να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Ουσιαστικά, θα είστε απλά συγκάτοικοι σε αυτή τη σχέση.

Αν δεν έχετε τους ίδιους στόχους για την εξέλιξη της σχέσης σας (πχ. συγκατοίκηση, παιδιά, γάμος) τότε η σχέση αυτή θα μείνει στάσιμη… για πολύ. Κανείς από εσάς δεν θα είναι ικανοποιημένος και στο τέλος θα καταλήξετε να είστε δυστυχισμένοι μαζί.

Αν δεν υπάρχει επικοινωνία και ειλικρίνεια, τότε σίγουρα δεν είστε στην ίδια πλευρά. Αν δεν γνωρίζεις τί πραγματικά θέλει ο/η σύντροφός σου, αν δεν του λες εσύ τι πραγματικά θέλεις, άκρη δεν θα βγει. Θα ζείτε με τα “αν” και τα “ίσως”.

Αν δεν υπάρχει οικειότητα και τρυφερότητα μεταξύ σας ή αν νιώθεις την ανάγκη να φλερτάρεις με άλλους, αυτό είναι προειδοποιητικό σημάδι ότι η φλόγα σβήνει, για μην πω ότι έχει ήδη σβήσει. Κι όπως η φωτιά χρειάζεται τη σπίθα για να ανάψει, έτσι και η σχέση σας τη θέλει τη φλογίτσα της.

Παρακάτω θα βρεις 6 τρόπους για να βρεθείτε κάπου στη μέση και να παραμείνετε στην ίδια ιστορία αγάπης.

1. Επικοινώνησε στ@ν σύντροφό σου τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σου. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε πολλά κοινά κι απλά να πρέπει να βρείτε το τέλειο timing και για τους δυο.

2. Βρες ενδιαφέροντα που αρέσουν και στους δύο. Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να έρθετε πιο κοντά και να περνάτε όμορφα παρέα.

3. Στηρίξτε ο ένας τον άλλο. Αν για παράδειγμα, ο σύντροφός σου προσπαθεί να πετύχει κάποια προαγωγή στη δουλειά του, τότε καλόν είναι να κάνεις εσύ ένα βήμα πίσω –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνεις για πάντα πίσω- για να τ@ν εμψυχώσεις και να τ@ν στηρίξεις.

4.Ξαναφέρε τον ρομαντισμό στη σχέση σας. Μπορεί να ζούμε σε εποχές που οι ρυθμοί να είναι γρήγοροι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο για ρομαντισμό. Βάλε στα σχέδιά σας ένα ρομαντικό δείπνο, βγείτε ραντεβού για ποτό, κάντε μια βόλτα στην πόλη, πηγαίνετε μια εκδρομή και είναι παραπάνω από πιθανό ότι, αυτή η φλόγα θα ξανανάψει.

5. Αποδέξου τ@ν σύντροφό σου γι΄ αυτό που είναι. Μην προσπαθείς να τ@ν αλλάξεις και να τ@ν φέρεις στα δικά σου μέτρα, γιατί στο τέλος δεν θα είναι ο άνθρωπος, που ερωτεύτηκες και αγάπησες.

6. Εμψύχωσε τ@ν σύντροφό σου. Αν διαπιστώνεις ότι κάνεις εσύ πάντα όλη τη δουλειά, ότι αυτός πάντα μένει πίσω, βρες αρχικά την αιτία του προβλήματος. Προσπάθησε να τ@ν βοηθήσεις να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια τ@ν εμποδίζουν και boostαρισέ τ@ν.

Μήπως το να έχουμε διαφορετικές φιλοδοξίες είναι τελικά κάτι καλό;

Ωστόσο, μπορεί να σκεφτείς ότι μπορείς να είσαι σε μια σχέση, χωρίς απαραίτητα να είστε στην ίδια σελίδα. Φυσικά και μπορείς. Αρκεί να περνάς καλά, να βάζετε πλάτη ο ένας για τ@ν άλλο όταν χρειαστεί και να είστε υπομονετικοί.

Κι αν δεχτούμε τη γνωστή ρήση ότι “τα ετερώνυμα έλκονται” τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για τίποτα.