Αναρωτιέσαι αν είναι ΟΚ να σε ταράζει που ο σύντροφός σου βλέπει πορνό;

Το να ανακαλύψεις ότι ο σύντροφός σου παρακολουθεί κρυφά ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου, σίγουρα δεν είναι και η πιο ευχάριστη ανακάλυψη που μπορείς να κάνεις. Κι εν μέρει η δυσαρέσκειά σου είναι κατανοητή.

Πολλοί άνθρωποι μάλιστα έχουν πει, πως η ανακάλυψη αυτή τους προκάλεσε συναισθήματα άγχους, απογοήτευσης ή ακόμα και προδοσίας αφού το συγχέουν ηθικά με την απιστία.

Όποια συναισθήματα κι αν έχεις είναι θεμιτά και πρέπει να τα εκφράσεις στον σύντροφό σου.

Ταυτόχρονα, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις πως ένα συναισθηματικό ξέσπασμα σίγουρα δεν θα λύσει το πρόβλημα και πιθανότατα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να περιμένεις μια στιγμή που εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να μιλήσετε ήρεμα.

Επιπρόσθετα το να είσαι πρόθυμη να ακούσεις και την πλευρά του συντρόφου σου, θα βοηθήσει πολύ στο να ανοιχτεί για ένα πολύ ευαίσθητο και άκρως προσωπικό ζήτημα.
Η συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε πορνογραφία και της βίαιης συμπεριφοράς έχει αποδειχθεί στατιστικά με το 88% της κύριας πορνογραφίας να απεικονίζει τη βία κατά των γυναικών.

Με αυτά τα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία που δίνουν μια ζοφερή εικόνα του πώς το πορνό απεικονίζει γυναίκες, είναι κατανοητό γιατί μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν καθόλου οι σύντροφοί τους να παρακολουθούν πορνό.

Η πορνογραφία μπορεί να είναι σίγουρα ένα ευαίσθητο θέμα σε μια σχέση – ειδικά αν δεν έχει γίνει συζήτηση για τα όρια και με το τι αισθάνεται άνετα ο κάθε σύντροφος.

Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η πορνογραφία δεν είναι εγγενώς «κακή».

Στην πραγματικότητα, το πορνό μπορεί να είναι ακόμη και ωφέλιμο, ανάλογα με την κατάσταση και τον τρόπο χρήσης του, είπε η Jessica’ O’Reilly, ειδικός σχέσεων με έδρα το Τορόντο και οικοδεσπότης του podcast του Sex with Dr. Jess.

«Υπάρχει αυτός ο μύθος ότι το πορνό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία… αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα αποτελέσματα του πορνό, όταν μελετάμε πραγματικά τα αποτελέσματα, δεν είναι τόσο επιζήμια όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε», είπε.

Οι μύθοι γύρω από την το πορνό, συμπεριλαμβανομένου του ότι επηρεάζει τις σχέσεις μας και διαταράσσει τη μονογαμική σεξουαλική ζωή, είναι εσφαλμένοι, σύμφωνα με την Jessica’ O’Reilly.

Μελέτες των τελευταίων ετών διαπίστωσαν ότι το πορνό σχετίζεται με υψηλότερη σεξουαλική ικανοποίηση και διαφάνεια μεταξύ των συντρόφων. Αλλά εξαρτάται πραγματικά από το γιατί κάποιος χρησιμοποιεί πορνογραφία, εξηγούν ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο του Michigan.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Το πορνό γίνεται πρόβλημα εάν ένας σύντροφος ασχολείται με αυτό και αγνοεί τη «ρομαντική, οικογενειακή και επαγγελματική του ζωή», εξήγησαν οι ερευνητές.

«Οι άνθρωποι λένε ότι είναι εθισμένοι στο πορνό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι συχνά ένα σύμπτωμα του προβλήματος», είπε ο O’Reilly. «Αν το πορνό είναι ένα θέμα στη σχέση σας, πιθανότατα υπάρχει κάτι άλλο κάτω από την επιφάνεια που προκαλεί αυτά τα προβλήματα».

Οδηγεί το πορνό στην απιστία;

Η πορνογραφία είναι ένα κοινό μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων, με περίπου 46% των ανδρών και 31% των γυναικών να παρακολουθούν κάθε εβδομάδα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα ποσοστά είναι χαμηλότερα για τις γυναίκες, επειδή μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο για το περιεχόμενο, όπως συνήθως διατίθεται στην αγορά σε ετεροφυλόφιλους άνδρες.

Αλλά το πορνό συνήθως δεν είναι η μόνη αιτία για την απιστία κάποιου σε μια σχέση
Υπάρχει μια πεποίθηση που συνδέεται με την κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι οι γυναίκες πρέπει να ανταγωνίζονται την πορνογραφία και ότι οι σύντροφοί μας δεν έλκονται πλέον από εμάς εάν παρακολουθούν.

Πρέπει να διαβάσεις  Πράγματα που αλλάζουν σε μία σχέση όταν ξεκινήσει η απιστία

Ενώ το πορνό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, είναι ένα τεράστιο μέρος της κουλτούρας του Διαδικτύου και σε αυτό το σημείο, είναι μια συνήθεια αρκετά κοινή.

Το να παρακολουθεί κάποιος πορνό χωρίς να το γνωρίζει ο σύντροφός του δεν είναι πρόβλημα από μόνο του, αλλά εξαρτάται από τις προθέσεις του, είπε η Natasha Sharma, ειδικός σχέσεων από το Τορόντο.

«Αν η παρακολούθηση γίνεται υποκατάστατο του σεξ αυτό είναι πιθανό να γίνει πρόβλημα».

«Το να βασίζεται κάποιος στο πορνό ως οδηγό για το σεξ και να προσπαθεί να το μιμηθεί είναι πρόβλημα, καθώς δεν είναι ρεαλιστικό», είπε με τη σειρά της η O’Reilly και συμβουλεύει τα ζευγάρια το εξής:

«Χρησιμοποιήστε το με μέτρο και να είστε πολύ ειλικρινείς με τον σύντροφό σας σχετικά με αυτό», είπε. «Αν δεν συμφωνείτε και οι δύο με το πορνό, τότε μάλλον δεν είστε συμβατοί».

«Όσο πιο ανοιχτοί είστε μεταξύ σας πάνω σε αυτό το θέμα. τόσο περισσότερο είναι να ωφεληθείτε και οι δύο από τη χρήση του».

Πηγή: Savoir Ville

featured photo: ©pexels/@Pixabay

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αυτά τα 5 ζώδια θα είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες ενός Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι πιστός, λογικός και παθιάζεται με ό,τι κάνει. Μένει κολλημένος στις λεπτομέρειες, δουλεύει κυρίως μοναχικά και θέλει όλοι να φέρονται με τον...

Είναι λίγος για εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της το πω;

Θεωρώ το αγόρι της λίγο για την υπέροχη φίλη μου. Είναι πανέξυπνη, χαρισματική, κουκλάρα και πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν...

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια...

18 λόγοι για να χωρίσεις από μία μακροχρόνια σχέση

Το να διακόψεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο. Ίσως και τρομακτικό, κάποιες φορές. Αν εμπλέκεται απιστία, τότε...

«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει...

Τα 6 ζώδια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν στον πρώην τους

Υπάρχουν περιπτώσεις χωρισμών που δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, ή διαρκούν για μεγάλο διάστημα απλά όχι για πάντα. Είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]