Skip to main content

Πως μπορεί τελικά να ορίσει κανείς την αδερφή ψυχή του; Κάποιοι πιστεύουν πως το κλειδί για την αναγνώριση βρίσκεται σε μία αρμονική σχέση που προκαλεί ευχαρίστηση. Άλλοι πάλι την ορίζουν σαν μία σχέση στην οποία τα δύο μέρη κουμπώνουν συμπληρώνοντας τέλεια το ένα το άλλο. Τελικά που βρίσκεται η αλήθεια για την αδερφή ψυχή μας; κρύβεται στην ομοιότητα και την αρμονία ή στην διαφορετικότητα και τη συμπλήρωση;

Σύμφωνα με τη  June Silny δύο αδερφές ψυχές αλληλοσυμπληρώνονται. Ακόμα ωστόσο κι αν το τελικό ταίριασμα περάσει πρώτα μέσα από φουρτούνες, το αποτέλεσμα που έρχεται δεν είναι μήπως η αρμονία μόλις τα δυο κομμάτια του παζλ μπουν στη θέση τους;

Η ίδια υποστηρίζει ότι κάθε άνθρωπος που συναντάει την αδερφή ψυχή του είναι σε θέση να το γνωρίζει. Χωρίς «πως» ή «τι». Σχεδόν με ένα τρόπο μυστικιστικό.

Ποια είναι ωστόσο τα σημάδια που φανερώνουν ότι δύο άνθρωποι είναι δύο μισά από ένα ολόκληρο; Πως μπορεί κανείς πρακτικά να αναγνωρίσει την αδερφή ψυχή του;

Η ειδική στις σχέσεις Talia Goldstein παρουσιάζει 4 πρακτικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι μία σχέση πρόκειται να διαρκέσει στο χρόνο. Η ίδια θεωρεί ότι αυτά αποτελλούν μία καλή ένδειξη ότι έχετε βρει το ιδανικό ταίρι χωρίς ωστόσο να πρέπει να απογοητευτείτε αν η περιγραφή της σχέσης σας δεν ταιριάζει με αυτά.

  1. Θέλετε να ταξιδεύετε με τον ίδιο τρόπο;

Όσο ονειρεμένο κι αν φαίνεται ένα κοινό ταξίδι μπορεί να μην είναι πάντοτε εύκολο για ένα ζευγάρι. Αν λοιπόν θέλετε να δείτε πόσο πραγματικά ταιριάζετε με κάποιον το να ταξιδέψετε μαζί του είναι ένα καλός τρόπος να το πετύχετε.

Σύμφωνα με την Goldstein διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει ένα ταξίδι θα πρέπει να μας προϊδεάσουν για κάθε είδους συγκρούσεις που είναι δυνατόν να προκύψουν εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου ζωής στον οποίο έχει συνηθίσει ή έχει επιλέξει κάθε ένας από τους δύο.

διάβασε το άρθρο: διαφωνία ζευγαριού σημαίνει υγιής σχέση; 

  1. Λατρεύετε να κάνετε μαζί τα πράγματα που και οι δύο αγαπάτε

Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα μαζί. Το να έχετε ωστόσο δυο με τρία κοινά ενδιαφέροντα και κυρίως να περνάτε χρόνο σε αυτά μαζί δεν μπορεί παρά να είναι ένα καλό σημάδι για ένα ιδανικό ταίριασμα.

  1. Και η ισορροπία βρίσκεται κάπου στη μέση

Το να είναι κάποιος η αδερφή ψυχή μας δεν σημαίνει ότι είμαστε ίδιοι. Αντίθετα η αρμονία θα έρθει μέσα από την εξισορρόπηση της αντίθεσης.

Με απλά λόγια: την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι σε κάποιο ζήτημα βρίσκεστε με τον σύντροφό σας στα δύο άκρα δεν χρειάζεται να στεναχωρηθείτε. Αντίθετα σκεφτείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι να βρείτε τη λύση κάπου στη μέση. Αυτό δε οι έρευνες δείχνουν ότι ευνοεί τις πιθανότητες για μία σχέση με διάρκεια στο χρόνο.

διάβασε το άρθρο: ζώδια και απιστία

  1. Αν ένα πράγμα αγαπάω πιο πολύ σε αυτόν είναι ότι με κάνει να αγαπάω τον εαυτό μου περισσότερο

Αν μία σχέση σας οδηγεί στο να μην νοιώθετε καλά με τον εαυτό σας, φύγετε. Μία σχέση έχει θετικές προοπτικές όταν μας οδηγεί σε θετικές σκέψεις και πράξεις. Μας κάνει με άλλα λόγια καλό. Και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για αυτό από το να βλέπουμε το εαυτό μας στη βελτιωμένη εκδοχή του.

διάβασε το άρθρο: Σχέση από απόσταση. Ολοκληρωμένος οδηγός