Skip to main content

Οι φοιτητικές σχέσεις, ίσως να είναι πολλές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πληγωθείς ή να καταπιεστείς σε αυτές.

Η γυναίκα φοιτήτρια είναι μία νέα που μαθαίνει τη ζωή και σίγουρα επειδή συνδυάζει μυαλό, φρεσκάδα και ομορφιά είναι από τις πιο ποθητές φαντασιώσεις των αντρών. 

Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές οι σύντροφοι τους, συνομήλικοι ή ακόμα και μεγαλύτεροι, να τις ζηλεύουν συνέχεια, να τις καταπιέζουν και να φοβούνται πως μπορεί να τους απατήσει. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται καταπιεστικοί, να πληγώνουν λεκτικά ή πολύ απλά να εκβιάζουν συναισθηματικά.

Εδώ θα μάθεις πως να τα αποφύγεις όλα αυτά και να έχεις την ανεξαρτησία σου μέσα σε μία όμορφη και υγιή φοιτητική σχέση, η οποία μπορεί να κρατήσει και πολλά χρόνια! 


Μην απομονωθείς

Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν οι νέες γυναίκες στις φοιτητικές σχέσεις είναι η απομόνωση τους από παρέες, άντρες φίλους ή χόμπι επειδή το επιβάλει με διάφορους τρόπους ο σύντροφος τους. Οι κρίσεις ζήλιας είναι οι ανασφάλειες του και εσύ δεν είσαι η ψυχολόγος του. Θέσε τα όρια σου και μην ακυρώσεις ποτέ μία έξοδο, επειδή απλά ζηλεύει ο φίλος σου. Μία ανεξάρτητη γυναίκα κάνει ότι θέλει και ο σύντροφος της οφείλει να την εμπιστεύεται.


Δούλεψε κανονικά

Κάποιες κοπέλες κατά τα φοιτητικά τους χρόνια επαναπαύονται στο να μην εργάζονται, καθώς ο σύντροφος πληρώνει τις εξόδους τους συνέχεια ή τους λέει πως δεν χρειάζεται να βρουν δουλειά. Να θυμάσαι πως όσο πιο οικονομικά ανεξάρτητη είσαι, τόσο μεγαλύτερη ελευθερία έχεις. Μην εξαρτάσαι από κανέναν και ειδικά από τον σύντροφο σου που θα απαιτεί όλο και μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή σου, επειδή απλά σε κερνάει.


Κράτα τα social media σου

Μερικές κοπέλες αναγκάζονται να κλείσουν τα social media τους, που τόσο τις ευχαριστούν και είναι μέσα επικοινωνίας, γιατί απλά οι σύντροφοι τους χαλιούνται στην ιδέα πως τους στέλνουν άλλοι άντρες. Ακόμα και ένας άγνωστος να σου στείλει, έχεις την ικανότητα να τον αγνοήσεις ή να τον απωθήσεις μόνη σου και δεν είναι δουλεία του συντρόφου σου να σε παρακολουθεί. Εάν έχει κάποιο πρόβλημα πρέπει να το συζητήσει μαζί σου.

Μην δεχτείς την ανοιχτή σχέση

Η ανοιχτή σχέση είναι μία παγίδα που λένε οι άντρες ως δικαιολογία για να έχουν και άλλες γυναίκες στο κρεβάτι τους νόμιμα, αλλά να σε παρακολουθούν. Εάν είσαι σε σχέση με κάποιον θα απαιτείς σεβασμό στο σώμα σου και στην ερωτική ζωή σου. Στην περίπτωση που δεν του αρέσουν οι δεσμοί, δεν είσαι αναγκασμένη να του δίνεις απολύτως καμία αναφορά το τι έκανες και με ποιον. Η φοιτητική σου σχέση πρέπει να είσαι σωστή, αλλιώς θα αναπτύξεις λάθος πρότυπα για τις μελλοντικές.

 

Ταξίδεψε όσο θες

Μην πεις όχι σε Erasmus, εκπαιδευτικά ταξίδια και κάθε νέα εμπειρία επειδή δεν μπορεί να έρθει ο φίλος σου. Οφείλεις να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς και να μην σε πάει πίσω η φοιτητική σου σχέση. Εάν δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την επιλογή σου να σπουδάζεις και να κυνηγάς το καλύτερο, τότε δυστυχώς είναι ένας άνθρωπος που δεν σε αγαπά πραγματικά και δεν σε εμπιστεύεται απόλυτα.

 

Να πηγαίνεις στα μαθήματα

Το τελευταίο λάθος μίας φοιτητικής σχέσης είναι η σταδιακή αδιαφορία για τα μαθήματα σου. Οκ, μπορείς να μείνεις μερικές φορές στο σπίτι του, αλλά μην εγκαταλείψεις ούτε στιγμή τις σπουδές σου για έναν έρωτα, γιατί θα σε πάει πίσω. Ο ώριμος σύντροφος θα σε στηρίξει ακόμα περισσότερο και θα σου προσφέρει κάθε βοήθεια για να ολοκληρώσεις όσο πιο σύντομα γίνεται το πτυχίο σου.