Skip to main content

Εκτός από τον τύπο που σου είπε «άσε να δούμε πως θα πάει» υπάρχει και αυτός που τα

θέλει όλα εδώ και τώρα. Αυτός που μπορεί να σε ξέρει δύο μήνες μόνο αλλά κάνει όνειρα σα να είστε ήδη παντρεμένοι.

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο ή καλύτερο. Αυτό που σίγουρα ισχύει (και μέσα σου το ξέρεις καλά κι εσύ) είναι πως αν δεν το ζεις στον ίδιο βαθμό με τον άλλον τα παρακάτω σημάδια θα είναι συνώνυμο πανικού.

Η σχέση σας πάει πολύ γρήγορα αν :

Βγαίνετε ένα μήνα και σου ζήτησε να μείνετε μαζί

Για την ακρίβεια σου έχει δώσει ήδη τα κλειδιά του σπιτιού του και ξεκίνησε να φτιάχνει χώρο στην ντουλάπα για τα ρούχα σου. Μπορεί ο ίδιος να νιώθει πως κεραυνοβολήθηκε και σε θέλει διαρκώς κοντά του. Μπορεί να σημαίνει πως επιτέλους ο ίδιος του είναι έτοιμος να συγκατοικήσει, να μοιραστεί, να κάνει δημιουργικά πράγματα σε μια σχέση. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σημάδι πως όλο αυτό κινείται με ταχύτητα φωτός.

Θέλει να σε γνωρίσει στους δικούς του ή να γνωρίσει τους δικούς σου γονείς

Αν σε διαπερνούν ρίγη φόβου και ετοιμάζεσαι να βγάλεις εισιτήρια για κάποιο μακρινό προορισμό σου στέλνω χαιρετισμό συμπαράστασης. Μπορεί να μην έχει γνωρίσει καμία κοπέλα του στους γονείς του και μαζί σου να τον έχει συνεπάρει ο ενθουσιασμός. Αλλά όπως και να έχει τέτοια σημάδια δείχνουν πως τρέχουμε πολύ.

Τα social media αναπαράγουν τη σχέση σας

Δεν ξέρω αν πρέπει να τα κρύβεις ή να τα μοιράζεσαι όλα αυτά που ζεις. Αυτό που πιστεύω πως πρέπει να κάνεις ότι νιώθεις τη στιγμή που το νιώθεις. Αρκεί να είσαι σίγουρη γι αυτό. Το να μοιράζεσαι κοινές σας στιγμές στη μία βδομάδα, στον ένα μήνα. Είναι και πάλι σημάδι ενθουσιασμού. Κάτι του στυλ «πότε πρόλαβες κι έγινε #myking #mylove #myoneandonly . Ναι εννοείται ότι τα hashtags σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνουν φωτιά αλλά φωνάζουν την υπερβολή από χιλιόμετρα.

Ακύρωσε τις διακοπές του για να πάτε κάπου μαζί

Και μπορεί ενδόμυχα να περιμένει να κάνεις το ίδιο κι εσύ ή να στο ζητήσει. Δεν είναι κακό να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί ώστε να γνωριστείτε καλύτερα και να δείτε αν ταιριάζετε. Κακό και συνάμα γρήγορο/απότομο είναι να θεωρεί δεδομένο ότι η υπόλοιπη κοινωνική σας ζωή (φίλοι/ταξίδια/κανονισμένες εκδηλώσεις) μπαίνουν σε δεύτερη μέρα επειδή είστε μαζί. Χωρίς καν αυτό το «Μαζί» να έχει καν δοκιμαστεί.

Σου ζητάει αναφορά για ότι κάνεις

Μπορεί να πήγες το σκύλο βόλτα/σινεμά με την κολλητή σου ή να τελείωσες το γεύμα σου πριν μισή ώρα. Εκείνος θέλει να ξέρει ανά πάσα στιγμή που είσαι. Δεν έχει σημασία αν το κάνει με γλυκό τρόπο, αν όλο αυτό το ενδιαφέρον μοιάζει κεραυνοβολημένου  lover. Σημασία έχει πως αποτελεί κι αυτό ένα από τα σημάδια ότι μάλλον αυτή η σχέση κινείται σε ρυθμούς συμβίωσης.

Υπάρχουν μη και «δε μου αρέσει»

Όσο γλυκά κι αν ακούγεται το «μη» θα είναι πάντα «μη» Το «δεν μου αρέσει» θα είναι πάντα μια ιερά εξέταση σ όλες τις σχέσεις που ενδόμυχα θα εύχεσαι να μην χρειαστεί να υποστείς ποτέ. Είναι ωραίο να λέμε δυνατά τα θέλω μας στον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Ακόμα κι αυτά που δεν μας αρέσουν. Όμως αυτό θέλει χρόνο για να το χτίσεις με τον άλλον πόσο μάλλον όταν εσείς είστε ακόμα στην αρχή.

Θα μου πεις βέβαια «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Σίγουρα είναι γι αυτό φρόντισε να είναι ξεκάθαρα τα σημάδια που δίνεις και δέχεσαι για να ξέρεις με ποιον πας να τη δημιουργήσεις.

Λένε επίσης πως:  “ότι γίνεται γρήγορα δεν διαρκεί  και ότι διαρκεί δεν γίνεται ποτέ γρήγορα.”

featured photo: Photo by @brittneyborowski