Skip to main content

Υπάρχουν λίστες υποχρεώσεων, λίστες για να διευθετούμε τα οικονομικά μας αλλά και τις επιθυμίες μας. Τι συμβαίνει ωστόσο με τις λίστες επιθυμιών που αφορούν τη σχέση μας;

Η λίστα που αφορά τις σχεσιακές μας επιθυμίες σίγουρα δεν μοιάζει τόσο ρηχή όσο συνηθίζει να θεωρείται μια λίστα που αφορά τις αγορές μας. Και παρά την ρηχότητα της, καμία δεν είναι σε θέση να αναιρέσει κάποια άλλη. Παρά ταύτα, μια λίστα με γνώμονα τον παράγοντα ‘’σχέση΄΄ είναι απαραίτητη και μάλιστα αναγκαία για όσους αποφασίζουν να δώσουν νόημα και λάβουν ικανοποίηση μέσα από την σχέση τους.

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί πως κάθε σχέση αποτελεί μια εντελώς διαφορετική ιστορία και ας παρατηρούνται σημαντικές ομοιότητες σε πολλές από αυτές. Και ενώ κάθε σχέση, παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους πιο σημαντικούς συλλογικούς στόχους ώστε να μπορέσεις να πεις και εσύ μαζί με την σχέση σου πως τα δικά σας couplegoals μπορούν και επίσημα να υλοποιηθούν με επιτυχία!

Αποφύγετε την ρουτίνα

Σύμφωνα με ειδικούς στα ζητήματα σχέσεων, τα ραντεβού αποτελούν ένδειξη ενδιαφέροντος και υποδηλώνουν για τον σύντροφό μας πως η επιθυμία μας για εκείνους παραμένει ζωντανή. Είτε βρίσκεστε σε σχέση για χρόνια, είτε μετράτε κάτι λιγότερο από μήνες, είναι υπέροχο το να μπορείτε μέσα σε ένα ομαδικό πνεύμα να διατηρείται το ενδιαφέρον σας ζωντανό. Μπορείτε λοιπόν να καθιερώσετε ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο ο ένας για τον άλλο ή απλά μια ημέρα, αρκεί να έχετε τον χρόνο για να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στη μεταξύ σας επαφή.

Η σπουδαιότητα εδώ έγκειται στην προθυμία του να γίνει αυτό ένας τρόπος συνήθειας έτσι ώστε να μπορείτε να γιορτάζετε την σχέση σας από κοινού και όχι απλά μια συνήθεια που κάνουν όλα τα ζευγάρια, οπότε και αν το θυμούνται και μάλιστα κατόπιν προγραμματισμού. Αυτή η συνήθεια, όσο και αν μοιάζει απλή, στην πραγματικότητα λειτουργεί υπερβολικά θετικά και έχει την δύναμη σε βάθος χρόνου να αναζωπυρώνει την σχέση.

Ώρα για μερικά μελλοντικά σχέδια!

Το επόμενο couplegoal, είναι στα αλήθεια πέρα για πέρα μαγικό και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί. Είτε πρόκειται να διοργανώσετε από κοινού ένα ταξίδι, είτε τον γάμο σας, είτε μια μεγάλη αλλαγή για την ζωή σας όπως μπορεί να είναι ο ερχομός ενός παιδιού, αυτό που πραγματικά έχει σημασία εδώ δεν είναι το αποτέλεσμα που θα προκληθεί αλλά η προσμονή μέχρι να γίνει η επιθυμία σας και τα μελλοντικά σας όνειρα πραγματικότητα.

Αν για παράδειγμα συζητάτε και έχετε βάλει σε πρώτο πλάνο το να κάνετε μια μικρή απόδραση, εξοικονομώντας χρήματα για να μπορέσετε να κλείσετε αυτό το ταξίδι, η διαδικασία από μόνη της θα φανεί και στους δυο σας άκρως διασκεδαστική και η προσμονή θα λειτουργήσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο θετικά για την ψυχολογία και των δυό σας. Είναι ή δεν είναι αυτό ένα από τα πιο όμορφα couplegoals; Ελπίζω να συμφωνείς!

Ευγνωμοσύνη over everything

Άραγε πόσες φορές έχεις αισθανθεί δεδομένη ή δεδομένος μέσα στη σχέση σου; Αντικειμενικά μιλώντας, όσο περνάει ο καιρός και οικειοποιούμαστε μέσα στη σχέση και όσο τα θεμέλια αυτής γίνονται όλο και πιο γερά, είναι φυσιολογικό να παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Η καθημερινή τριβή και η συνήθεια πολλές φορές κάνουν τον άνθρωπό μας να φαίνεται δεδομένος και πως θα είναι πάντα δίπλα μας ότι και αν γίνει. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί μπορεί η συνήθεια να είναι φυσικό επακόλουθο αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται μονίμως και μάλιστα ως ένα ελαφρυντικό για να δικαιολογούμε την λανθασμένη στάση μας.

Μπορεί να σου ακουστεί κλισέ και εξεζητημένο, όμως είναι πέρα για πέρα σημαντικό να δοκιμάσεις (αν δεν το έχεις ήδη κάνει), να το αλλάξεις αυτό. Όχι από την μια ημέρα στην άλλη, αλλά με καθημερινές μικρές εκδηλώσεις θαυμασμού και ευγνωμοσύνης ως προς το πρόσωπο που αγαπάς και σε αγαπάει για όλα αυτά που έχετε ζήσει μαζί. Σε βάθος χρόνου θα καταφέρετε και οι δυο να νιώσετε πολύ πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι. Και αν τώρα στη θεωρία σου ακούγεται κάπως ασήμαντο, μια προσπάθεια αρκεί για να στο επιβεβαιώσει! Από όλους εμάς πάντως έχεις ένα τεράστιο ‘’ναι’’!

Σωματική επαφή = Συναισθηματική ικανοποίηση

Μπορεί να ανήκεις σε ένα από τα πρόσωπα που ίσως τελευταία να αισθάνεσαι ότι το σεξ δεν συμβαίνει στην ίδια συχνότητα με την οποία σας συνέβαινε στο παρελθόν και να είσαι ‘εντάξει’ κατά κάποιον τρόπο με αυτό. Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως κάθε σχέση βιώνει την δική της δύσκολη ή εύκολη περίοδο και σε δεύτερη φάση έχε απλά υπόψιν σου πως το σεξ πέρα από σωματική ικανοποίηση έχει και την δύναμη να σας προσφέρει συναισθηματική ευχαρίστηση, σχεδόν ίδια με εκείνη που αφορά την ευχαρίστηση του σώματός σας.

Η ρύθμιση του στόχου που αφορά την σεξουαλική επαφή είναι εξίσου σημαντική σαν όλες τις υπόλοιπες, αρκεί να προκύπτει μέσα από τον αυθορμητισμό και την ανάγκη σας να έρθετε πιο κοντά σε συναισθηματικό αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο!

Ο,τι και αν αποφασίσετε, ακόμη και αν οι δυσκολίες στη δική σας σχέση αφορούν άλλου είδους ζητήματα, το σημαντικότερο από όλα είναι να προσπαθήσετε από κοινού να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο.

Και ο πρώτος και πιο σπουδαίος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι μέσα από την αγάπη σας και ύστερα μέσα από την οποιαδήποτε λίστα επιθυμιών. Εξάλλου οι λίστες κατά καιρούς ανανεώνονται.. Σε αντίθεση με την αγάπη σας.