Οι 4 ανάγκες που καθορίζουν το πόσο δυνατή είναι η σχέση σου

Category:

Ποιες ανάγκες ικανοποιεί στην πραγματικότητα μία σχέση; Είναι η δική σου δυνατή; Πόσα από αυτά παίρνεις, αλλά και δίνεις στο σύντροφο σου; Μάθε το μέλλον της!

Οι ερωτικές σχέσεις, όσο δυνατές ή επιφανειακές και αν είναι ακολουθούν έναν πολύ συγκεκριμένο μηχανισμό δόμησης ο οποίος βασίζεται στην κάλυψη διάφορων αναγκών που παράγονται μέσα από τους φόβους και τις ανασφάλειες μας.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν και μεταφράζουν τα πάντα γύρω τους ως «θέλω», χωρίς να βλέπουν πως ανά εποχή και φάσεις ζωής, αυτά τα θέλω μεταβάλλονται.

Η ποιότητα μίας σχέσης λοιπόν εξαρτάται από 4 βασικές ανάγκες οι οποίες όσο περισσότερο εκπληρώνονται και στις δύο πλευρές, τόσο περισσότερο η σχέση έχει μέλλον και μπορεί να κρατήσει μία ολόκληρη ζωή.

Ας τις δούμε:

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι μία ανάγκη η οποία ουσιαστικά σχετίζεται με την ικανότητα να δομήσουμε ποιοτικές σχέσεις μέσα σε αυτή. Πρόκειται για μία απόδειξη πως το άτομο έχει όλα τα κριτήρια να αποτελέσει οικείος.

Η εμπιστοσύνη είναι ουσιαστικά η δυνατότητα άφεσης στα χέρια ενός άλλου, χωρίς τον κίνδυνο πως θα σε εγκαταλείψει.

Μία σχέση που λειτουργεί χωρίς εμπιστοσύνη οδηγείται σε απάτη και σύντομα διαλύεται.

Άνεση

Η άνεση είναι η ανάπτυξη δυναμικών μέσα στη σχέση οι οποίες ουσιαστικά προσφέρονται για να ζεις καλά με το άλλο άτομο. Εάν η άνεση δεν υπάρχει, τότε επέρχεται η αμηχανία και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί μία δυνατή και ουσιαστική σχέση.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς επηρεάζει τις σχέσεις η διαφορά ανάμεσα στην ακοή και την ακρόαση;

Είναι πολύ σημαντική να κατακτηθεί από τα πρώτα στάδια της σχέσης καθώς μέσα από αυτή οι ανάγκες σου θα καθοριστούν διαφορετικά, όμως σε κοινή κατεύθυνση με τον σύντροφο σου.

Ισότητα

Οι σχέσεις εξουσίας σε μία σχέση είναι μία ανάγκη που προκύπτει από μόνη της. Στην πραγματικότητα σε μία μη λειτουργική σχέση ο ένας σύντροφος παραμένει λόγω αδυναμίας. Μία σχέση που έχει αποβάλει τις ανισότητες και έχει καταφέρει, χωρίς να περιορίσει άλλες ανάγκες την ύπαρξη ισότητας είναι μία καλή και ιδανική.

Σε ότι αφορά τώρα το ζήτημα της ισότητας, δεν είναι μόνο τα καθημερινά θέματα και ο σεβασμός, αλλά το να βλέπεις το σύντροφο σου στο ίδιο επίπεδο με εσένα.

Αφοσίωση

Η αφοσίωση είναι μία ανάγκη που συγχέεται αρκετά με την εμπιστοσύνη, όμως είναι εντελώς διαφορετική. Είναι το πόσο είναι επίκεντρο σου ο σύντροφος.

Με απλά λόγια τι θυσίες θα έκανες για το συγκεκριμένο άτομο σε κάθε επίπεδο.

Πρέπει να διαβάσεις  5 κλασικές ταινίες για εσένα που έχεις σχέση από απόσταση

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως η αφοσίωση είναι ένα από τα πράγματα που όχι μόνο καθορίζει την ποιότητα και την διάρκεια της σχέσης, αλλά αντανακλά και την εκτίμηση του άλλου ατόμου.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τα 3 ζώδια που θα μπορούσαν να γίνουν το ”άλλο μισό΄΄ του Αιγόκερου

Είτε πιστεύεις είτε όχι στο ''άλλο μισό'' στις ερωτικές σχέσεις, κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν γεννηθεί για να είναι με κάποιους άλλους. Διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά...

Πώς να δώσεις χώρο στον σύντροφό σου, χωρίς να νιώσει ότι τον παραμελείς

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο το να δημιουργήσουμε χώρο σε μια σχέση και τον περνάμε χρόνο μακριά από τον σύντροφό μας. Αλλά το ότι...

Tέρμα πια οι ‘αδιέξοδες΄ σχέσεις

Υπάρχει άραγε μυστικό για μια όμορφη μακροχρόνια συντροφική σχέση; Πως καταφέρνουν κάποια ζευγάρια να είναι καλά μετά από χρόνια; Τον τελευταίο καιρό συνεχώς ακούω...

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι σχέσεις είναι δύσκολες. Αυτό είναι ένα fact, που νομίζω πως μπορούμε να το παραδεχτούμε όλοι. Για να αντέξει ένα...

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]