Ποιά πράγματα επιβάλλεται να γνωρίζει ο ένας για τον άλλον σε ένα ζευγάρι;

Ξέρεις κι εσύ κάποιο ζευγάρι που αποφεύγει να συζητήσει ζητήματα που επιτάσσουν την ανάγκη να μπουν σε πιο βαθιά ‘μονοπάτια’. Έτσι, οι σχέσεις στην πλειοψηφία τους αποφασίζουν να κρατούν μερικά σημαντικά μυστικά, είτε για να αποφύγουν την οποιαδήποτε σύγκρουση είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να μοιράζονται τα πάντα με τον σύντροφο τους.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα τα οποία όχι μόνο δεν πρέπει να μένουν στην αφάνεια, αντ’ αυτού οφείλουμε να τα μοιραζόμαστε πόσο μάλλον αν επιθυμούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια ευτυχισμένη και λειτουργική σχέση!

 Ιδεολογικές αντιλήψεις

Λογικά θα έχετε κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις εδώ γιατί όπως και να το κάνεις ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να ζούμε αλλά και τα γενικότερα ‘πιστεύω’ μας για την ζωή καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του συντρόφου μας. Σε μια σοβαρή και μακροχρόνια σχέση λοιπόν είναι καλό να ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής τις θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά και γενικότερα τις καθημερινές μας συνήθειες και αντιλήψεις. Αντιστοίχως, σημαντικό είναι να γνωρίζει ο σύντροφος μας τι μας αρέσει μέσα σε μια σχέση, ποια είναι τα όρια μας, τι θα συγχωρούσαμε αλλά και τι είναι αυτό που σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμασταν να μας συμβεί.

Οικονομικές συνήθειες

Κοινώς, πόσα χρήματα ξοδεύετε, πόσα αποταμιεύετε και για ποιους λόγους; ΄Αν από την άλλη πλευρά έχετε επιλέξει από κοινού να μην συζητάτε πόσα χρήματα υπάρχουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό τότε να ξέρεις πως είναι και αυτό εξίσου φυσιολογικό, αρκεί να μπορείτε να συμβιώνετε αρμονικά, διαμορφώνοντας μια κοινή συμπεριφορά για τα έσοδα αλλά και για τα έξοδα του κοινού σας ταμείου και φυσικά της κοινής σας συμβίωσης.

Κεφάλαιο οικογένεια

Όσο κι αν μοιάζει πολλές φορές άβολο, ειδικά όταν το κεφάλαιο ‘παιδιά’ πέφτει στο τραπέζι προς συζήτηση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις αν ο σύντροφος σου διατηρεί μια κοινή πεποίθηση για τη δημιουργία οικογένειας. Ασφαλώς όσο μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε ως άνθρωποι αλλάζουμε στον τρόπο σκέψης και έτσι μπορεί λίγα χρόνια αργότερα οι αντιλήψεις μας να γίνουν εντελώς διαφορετικές. Καλό είναι και σε αυτή την περίπτωση όμως να το γνωρίζουμε, εφόσον κάποια στιγμή ίσως και οι δύο ή τουλάχιστον ο ένας από τους δύο θα θελήσει να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

Πρέπει να διαβάσεις  Ιδέες για δώρο για τον σύντροφό σου

Επαγγελματικοί στόχοι και φιλοδοξίες

Πόσο χρόνο από την καθημερινότητα σου επιλέγεις ή επιβάλλεται να αφιερώνεις στα επαγγελματικά σου καθήκοντα; Αντιστοίχως και ο σύντροφος σου είναι και εκείνος/εκείνη ένας άνθρωπος με παρόμοια όνειρα αλλά και φιλοδοξίες; Σημαντικός παράγοντας για να διατηρηθεί η σχέση ζωντανή εδώ είναι να αποδέχεται και να υποστηρίζει ο ένας τις φιλοδοξίες και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του άλλου, διαφορετικά μακροπρόθεσμα (αν όχι πολύ σύντομα) είναι αποδεδειγμένα πως μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργηθούν προστριβές και συγκρούσεις στη μεταξύ σας σχέση αλλά και συμβίωση.

Υγεία και καθοριστικά προβλήματα διαβίωσης

Όσο και αν ακούγεται αντιμετωπίσιμο και όσο και αν η αγάπη προβλέπει όλα τα εμπόδια να μοιάζουν επιλύσιμα, η αλήθεια είναι πως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ή ακόμα και κάποιο ζήτημα ρουτίνας (ασφαλώς μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα ζητήματα ψυχολογικής φύσεως) μπορούν να δημιουργήσουν αστάθεια μέσα στη σχέση. Επιπλέον, αν από κοινού επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη οικογένεια, τότε είναι πολύ σημαντικό να είστε ειλικρινής με τον άνθρωπο σας ακόμα και σε ζητήματα που αφορούν την υγεία. Γιατί η υγεία είναι αρκετά ικανή να καθορίσει και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα αναφορικά με τη σχέση σας.

Κλείνοντας θα ήθελα να γνωρίζεις πως η οικειότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό μιας ευτυχισμένης σχέσης η οποία βασίζεται στην αγάπη. Παρόλα αυτά, δεν αποτελεί απαραίτητα συνώνυμο της απόλυτης ειλικρίνειας.

Aυτό που θέλω λοιπόν να σου πω είναι πως αν θέλετε και οι δύο να ζείτε με καθαρή τη συνείδηση αλλά και ταυτόχρονα να πατάτε σε ένα σταθερό έδαφος μέσα στη σχέση σας, τότε η ειλικρίνεια είναι το νούμερο ένα απαραίτητο συστατικό και θεμέλιο για να διατηρηθεί η σχέσης σας ζωντανή!

Kelly Seferou
Kelly Seferou
Ονομάζομαι Κέλλυ Σεφέρου και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχολογίας Υγείας. Επιλογή που αποτελεί μονόδρομο και ο μόνος δρόμος που με οδηγεί κυριολεκτικά παντού.
Πρέπει να διαβάσεις  Νέα σχέση μετά από χωρισμό. Γίνεται;
Για την ιστορία, μετεκπαιδεύτηκα στις Διατροφικές Διαταραχές σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη Δημιουργική Γραφή. Στο παρόν, συνεχίζω να επιμορφώνομαι, παρακολουθώντας σεμινάρια. Κάποιο από αυτά είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική και θεραπεία ζεύγους και οικογένειας» του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών. Θα με βρεις να περιπλανιέμαι γύρω από δύο διαμαντάκια. Το ένα είναι κυριολεκτικά η τέχνη του κοσμήματος (family comes first) και το άλλο πρόκειται για διαμαντάκι συγγραφικό (inner need above all). Στη δεύτερη περίπτωση, πρόκειται για πολύ μελάνι, και ακόμα πιο πολύ ενδοσκόπηση. Στα κόκκινα όμως. Κάτι σαν το Couplegoals. Εδώ θα ξετυλίξουμε μαζί το κόκκινο αυτό κουβαράκι. Θα ανακαλύψουμε όσα λέγονται και κυρίως όσα δεν λέγονται. Θα μιλήσουμε για σχέσεις, ερωτικά διλήμματα και θέματα ερωτικής φύσεως που επηρεάζουν το ‘μέσα’ μας αλλά και το ‘έξω’ μας. Τώρα πες μου αλήθεια, αναρωτιέσαι και εσύ τι νόημα θα είχε η ζωή χωρίς τον έρωτα; Αν δεν είμαι η μόνη, αν το ψάχνεις και εσύ και αν οι σχέσεις σου αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο ενδιαφέροντος και αναζήτησης, υπόσχομαι να εξαντλήσουμε μαζί όλα τα πιθανά σενάρια. Να πάθουμε, να μάθουμε και σίγουρα να ερωτευτούμε! Και που ξέρεις; Ίσως να γράψουμε μαζί μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αγάπης!

Άνδρες με τα όλα τους

Ο τέλειος άνδρας, με τα όλα του. Αλήθεια, εσύ τι απαντάς όταν σε ρωτούν για τον τέλειο άντρα; Θες να είναι όμορφος και έξυπνος, να...

Αυτό το ζώδιο είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσεις την ερωτική σου ζωή

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς, επομένως το ζώδιο της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη σου μπορεί να σου δώσει μια...

Τα 4 ζώδια που θα χρειαστούν κάμποσο χρόνο μέχρι να παραδεχτούν ότι τους αρέσεις

Τι θρίλερ θα ζεις κι εσύ για να κλικάρεις αυτό το άρθρο. Το dating μπορεί να αποδειχθεί αρκετά περίπλοκο και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...

Ο σύντροφός σου και το σούπερ μάρκετ

Ο σύντροφός σου και το ταμπού του σούπερ μάρκετ. Το σούπερ μάρκετ για πολλούς άνδρες είναι ένα θέμα με αγκάθια. Δεν μιλάμε βέβαια, για ένα...

Πόσα μυστικά σου πρέπει να γνωρίζει @ σύντροφός σου

Τα μυστικά και τα όρια της ειλικρίνειας σε μια σχέση. Η αλήθεια είναι ότι μια σχέση στηρίζεται αρκετά στην ειλικρίνεια. Γιατί τα ψέμματα αργά ή...

Υπάρχουν 11 διαφορετικοί οργασμοί – Δες πώς θα τους πετύχεις

Κι όμως, το γυναικείο σώμα μπορεί να φτάσει στον οργασμό όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με 11 διαφορετικούς τρόπους – Δες ποιοι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]