Skip to main content

Καλησπέρα και πάλι από εμένα κυρίες μου. Σήμερα λέω να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ας κάνουμε λοιπόν μια έρευνα. Πόσες από εσάς έχετε θυμώσει υπερβολικά με τον άντρα σας δημιουργώντας έναν τεράστιο τσακωμο? Πόσες το βρίσκετε διασκεδαστικό να φωνάζετε στον άντρα σας και πόσες εξοργίζεστε πανεύκολα μαζί του?

Πριν όμως δούμε τα αποτελέσματα, θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία.

Όταν ήμουνα μικρός είχα ένα πολύ καλό φίλο που κάναμε παρέα όλη την ώρα. Παίζαμε βιντεοπαιχνίδια, βλέπαμε ταινίες και στις διακοπές μας πηγαίναμε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Δεν με έπαιρνε ποτέ στα σοβαρά όταν τσαντιζόμουνα μαζί του. Το γύρναγε στην πλάκα και με κορόιδευε μέχρι να σκάσω από τα γέλια.

Ένα καλοκαίρι λοιπόν ανακάλυψα τη δύναμη του να εξοργίζεσαι.

Δε θυμάμαι καθόλου γιατί θύμωσα μαζί του, αλλά για πρώτη φορά δε γέλασε καθόλου. Στεναχωρήθηκε, έσκυψε το κεφάλι και πήγε σπίτι χωρίς να πει κουβέντα. Ένιωσα ενθουσιασμό και τρόμο μαζί. Ένιωθα ότι είχα κάθε δικαίωμα να είμαι θυμωμένος μαζί του, αλλά νομίζω ότι το παράκανα. Μερικές φορές, το να θυμώνεις έχει πλάκα. Άλλες φορές πάλι μπορεί να τερματίσει μια σχέση. Να φέρει τον χωρισμό. Και δε μπορείς να ξέρεις πάντοτε τι από τα δύο θα συμβεί.

Το να φωνάζουμε στον άλλον δε βοηθάει ποτέ, αλλά το κάνουμε γιατί νιώθουμε καλά.

Οι άντρες σιχαίνονται τις διαφωνίες και τους τσακωμούς. Θα κάνουν τα πάντα για να μην πληγώσουν τα συναισθήματά κάποιου και σαν αποτέλεσμα θα αποφύγουν να συζητήσουν για τα προβλήματά της σχέσης τους. Παρ’ όλα αυτά, οι γυναίκες τείνουν να τους φωνάζουν γι’ αυτό και παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μετά αισθάνονται καλύτερα.

Το να βάζεις τις φωνές στον άντρα σου μπορεί να γίνει συνήθεια. Κάθε φορά που κάνει κάτι ενοχλητικό, ξεχνάει κάτι, συμπεριφέρεται αναίσθητα, ή ανώριμα. Ο τσακωμός φαίνεται μονόδρομος… Παρόλο που είναι ωραία η αίσθηση του θυμού, στην πραγματικότητα είναι άκρως καταστροφική. Πότε λοιπόν έχεις το δικαίωμα να θυμώσεις? Είναι λογικό να του βάλεις τις φωνές επειδή δεν σε ακούει?

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Richard Wheeler, η απάντηση είναι ποτέ!

Ποτέ δεν πρέπει να βάζεις τις φωνές στο σύντροφό σου. Ποτέ δεν πρέπει να τον κατηγορείς για κάθε φορά που αργεί, ή δεν κάνει κάτι, ή ξεχνάει να κάνει κάτι.

Όταν άκουσα αυτή τη συμβουλή εξεπλάγην. Τι θα κάνεις αν δε μπορείς να θυμώσεις με κάποιον? Πώς θα δείξεις στο σύντροφό σου ότι σε ενοχλεί κάτι? Δεν είναι κακό για την υγεία να το κρατάς μέσα σου?
Στο θέμα του σεβασμού και της αγάπης του συντρόφου σου θα πρέπει να καταλάβεις ότι το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να εκφράζεις υγιώς τα συναισθήματά σου, ιδιαίτερα όταν είσαι θυμωμένη.

Για να σε βοηθήσω λοιπόν με αυτό θα σου δώσω 5 συμβουλές για το τι να κάνεις όταν είσαι θυμωμένη με τον άντρα σου.

Συμβουλή #1: Δες το από άλλη οπτική γωνία

Είναι τόσο κακό που άργησε 15 λεπτά? Είναι τόσο σημαντικό που ακύρωσε κάτι που είχατε κανονίσει μαζί? Πόσο πολύ νοιάζεσαι γι’ αυτή τη σχέση? Μπορείς να μετατρέψεις τη σοβαρότητα της κατάστασης σε κάτι αστείο?

Συμβουλή #2: Αντιμετώπισε την παρούσα κατάσταση

Μην αναφέρεις συνεχώς το παρελθόν, ή το μέλλον. Μείνε συγκεντρωμένη στη συγκεκριμένη κατάσταση

Συμβουλή #3: Εξέφρασε πλήρως τα συναισθήματά σου

Αν δεν του πεις πως ακριβώς αισθάνεσαι θα νιώθεις ότι καταπιέζεσαι και θα το μετανιώσεις αργότερα. Σιγουρέψου ότι θα του πεις ακριβώς τι σε ενοχλεί στις πράξεις του, χωρίς να τον κατηγορήσεις. Θυμήσου, δεν έχει να κάνει με το τι έκανε, αλλά το πως νιώθεις γι’ αυτό.

Συμβουλή #4: Δες από τη δική του οπτική γωνία

Σε έναν τσακωμό, τα περισσότερα επιχειρήματα αστοχούν γιατί η κάθε πλευρά επικεντρώνεται στο δικό της σκεπτικό και δεν καταδέχεται να ακούσει τον άλλον. Δώσε του λίγο χώρο και άκουσε αυτά που έχει να πει.

Συμβουλή #5: Μάθε να υποχωρείς και να έρχεσαι πιο κοντά

Όταν επικεντρώνεσαι στο να περάσεις τη γνώμη σου, χαλάς τη σχέση σου. Μη είσαι πεισματάρα, μόνο και μόνο για να περάσει το δικό σου. Κατάλαβε πότε έχεις λάθος και πότε πρέπει να υποχωρείς, αλλιώς είναι σα να χτίζεις έναν τεράστιο τοίχο μεταξύ σας. Μάθε να συγχωρείς και να καταλαβαίνεις πότε ο σύντροφός σου σου ζητάει πραγματικά συγγνώμη.

Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μια υπέροχη σχέση με το σύντροφό σου, αλλά και στη ζωή γενικότερα. Το να εκρήγνυσαι και να κατηγορείς τους άλλους για τα δικά σου πληγωμένα αισθήματα δημιουργεί μεγάλη ρήξη στις σχέσεις σου. Για να πετύχει μια σχέση, οι άνθρωποι που την απαρτίζουν θα πρέπει να μάθουν να ρίχνουν νερό στο κρασί τους, να συζητούν και να παίρνουν κοινές αποφάσεις.

Το καλό σε μια σχέση είναι ότι χρειάζονται μόνο δύο άτομα για να την κρατήσουν σε ισορροπία.
Αν λοιπόν απλά θέλεις μια σχέση συνέχιζε να γκρινιάζεις και να φωνάζεις και μετά να προσπαθείς να τα ξαναβρείτε.

Αν όμως θέλεις μια σχέση που να κρατήσει μια ζωή, τότε θα πρέπει να μάθεις να διοχετεύεις το θυμό σου με υγιείς τρόπους και να υποχωρείς όταν χρειάζεται.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ! Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα