Πως να μετανιώσει που σε έχασε

«Κάποτε θα καταλάβει τι έχασε και θα γυρίσει» και άλλα τέτοια ωραία! ΝΟΤ!

Εφόσον βρίσκεσαι εδώ τότε μάλλον υποστηρίζεις την εξής φράση: «Πως θα μετανιώσει που με έχασε;». Η φράση αυτή αλλά και η ανάγκη σου να κάνεις τον/την πρώην σου να γυρίσει δεν είναι υγιής αλλά παρηγοριά στον «άρρωστο» και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί.

Αλήθεια γιατί πιστεύεις ή γιατί έχεις την ανάγκη εφόσον κάποιος έβαλε μια κόκκινη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σας, να σεβαστεί, να νιώσει και να εκτιμήσει όσα μοιράστηκες και όσα ονειρεύτηκες για εσάς τους δύο; Αφού το ξέρεις πως αν οι λόγοι που χωρίσατε δεν ήταν κοινοί και φυσικά ρεαλιστικοί, τότε υπήρξε λόγος που βγήκε από το πρωταγωνιστικό πλάνο της ζωής σου.

Υπάρχει λόγος λοιπόν να μην γυρίσεις και εσύ πίσω με τη σειρά σου!

Σε άλλα νέα αν εσύ είσαι η «πεισματάρα» ή ο «πεισματάρης» της ιστορίας και δεν έριξες λίγο νεράκι στο κρασί σου και έτσι με την πρώτη ευκαιρία είπες: «Χωρίζουμε», τότε «τρέξε» να διεκδικήσεις ότι άφησες στη μέση, πριν να είναι αργά! Όπως καταλαβαίνεις αυτό το κείμενο δεν είναι για σένα.

Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε όλες εκείνες τις πληγωμένες καρδιές που υποστηρίζουν δυνατά την φράση: «Κάποτε θα καταλάβει τι έχασε και θα γυρίσει».

Sorry not sorry

Αυτό αφορά και εσένα. Εσένα που αντί να επιλέξεις να βρεις στο εξής ανθρώπους συμβατούς της ιδιοσυγκρασίας σου, τελικά επιμένεις σε έναν έρωτα που σε πλήγωσε και σε γέμισε αναπάντητα ερωτήματα.

Γιατί αλήθεια, θέλεις να μας πεις;

Αφού κανένας δεν καταλαβαίνει τι χάνει αφού το χάσει. Καταλαβαίνει τι θα χάσει γι’ αυτό φροντίζει 9 στις 10 φορές να μην του φύγει. Sorry not sorry λοιπόν και εδώ! Και ναι, έχει και συνέχεια!

«Μα όταν τον/την γνώρισα ήταν αλλιώς»

Τα έχω πει και εγώ αυτά αν με ρωτάς, για την ακρίβεια όταν ήμουν 16. Ίσως και λίγο μεγαλύτερη. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να καταλάβεις πως ποτέ δεν ήταν αλλιώς γιατί πάντα ήταν και παραμένει ο ίδιος άνθρωπος και μάλιστα με τα ίδια χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Ναι, αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά που ερωτεύτηκες, ίσως αγάπησες και τελικά στο σήμερα σε πλήγωσαν!

Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός δεν άλλαξε, απλούστατα σου έδειξε μια άλλη πτυχή του εαυτού του που εσύ στην αρχή δεν είχες την διαύγεια και το ενδιαφέρον να αναγνωρίσεις. Καλά έκανες αν μας ρωτάς (ή και όχι), εφόσον όμως αυτό ήθελες, μη ζητάς τώρα και τα ρέστα και προπάντων μη ζητάς να γυρίσει πίσω! Εκτός κι αν όπως είπαμε προηγουμένως, έφταιξες εσύ ή εκτός κι αν η τύχη και οι συγκυρίες δεν ήταν με το μέρος σας.

Πρέπει να διαβάσεις  69 συμβουλές για απίστευτο, φοβερό sex

Συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου

Αν θέλεις να πετύχεις, όχι μόνο στα ερωτικά σου ζητήματα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα της ζωής σου, τότε μια συνταγή που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι να είσαι ο εαυτός σου. Ένα λάθος που κάνουμε στη προσπάθειά μας να διαχειριστούμε έναν χωρισμό που δεν επιλέξαμε είναι να δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούμε να γίνουμε πλέον ένας άλλος άνθρωπος.

Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει επειδή θεωρούμε πως δεν μας εκτίμησαν. Δηλαδή επικρατεί η πεποίθηση πως εφόσον υπήρξα «καλός» ή «καλή» μέσα στη σχέση μας και τελικά με χώρισε, τότε πρέπει να γίνω οπωσδήποτε κάτι άλλο για να καταλάβει επιτέλους τι είχε, τι πρόσφερα και τι εν τέλει έχασε.

ΝΟΤ και εδώ! ΝΟΤ γιατί δεν καταφέρνουμε τον ειλικρινή σκοπό μας!

Αν αναρωτιέσαι γιατί βάζω πληθυντικό είναι γιατί λίγο-πολύ όλοι μας το έχουμε κάνει αυτό το λάθος. Κάποιοι μάθαμε και κάποιοι άλλοι συνεχίζουμε να το κάνουμε ακόμα. Θα ήθελα πολύ λοιπόν να καταλάβεις πως αν είσαι ένα από τα άτομα που πληγώθηκαν και ψάχνουν τρόπους για να επιστρέψει και τελικά να μετανιώσει, τότε το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να χάσεις για λίγο τα υπέροχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου, στη προσπάθειά σου να βρεις μια «διέξοδο» από τον πληγωμένο σου εγωισμό. Και όχι, αυτό δεν είναι λύση!

Δεν είναι λύση γιατί αν δεν είσαι ο εαυτός σου τότε δεν θα νιώσεις ποτέ καλά. Ούτε με εκείνον, ούτε με εκείνη, ούτε με κανέναν! Συνεπώς οτιδήποτε κι αν επιλέξεις στο εξής να κάνεις με την περίπτωσή σας, φρόντισε (και δώσε μας μια υπόσχεση) πως θα είναι καθαρά μια δική σου προσωπική απόφαση για την εξέλιξή σου! Κι ας μην μετανιώσει ποτέ για όσα σου έκανε ή δεν έκανε!

Πρέπει να διαβάσεις  Τσακωμοί στη Σχέση: Πόσο εύκολα εκνευρίζεσαι με τον σύντροφο σου;

Αν ειλικρινά στοχεύσεις στον εαυτό σου τότε να ξέρεις πως είναι πιο πιθανό να μετανιώσεις εσύ για τον χρόνο που είχες την δύναμη να ξοδέψεις με μόνο κίνητρο να τον/την κάνεις να μετανιώσει! Συνέχισε να υποστηρίζεις το δικό σου μεγαλείο, ξέχνα τους μαγικούς τρόπους επανασύνδεσης.

ΜΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ: Κάποιοι θα έδιναν τα πάντα για να σε έχουν στη ζωή τους!

Kelly Seferou
Kelly Seferou
Ονομάζομαι Κέλλυ Σεφέρου και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχολογίας Υγείας. Επιλογή που αποτελεί μονόδρομο και ο μόνος δρόμος που με οδηγεί κυριολεκτικά παντού. Για την ιστορία, μετεκπαιδεύτηκα στις Διατροφικές Διαταραχές σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη Δημιουργική Γραφή. Στο παρόν, συνεχίζω να επιμορφώνομαι, παρακολουθώντας σεμινάρια. Κάποιο από αυτά είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική και θεραπεία ζεύγους και οικογένειας» του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών. Θα με βρεις να περιπλανιέμαι γύρω από δύο διαμαντάκια. Το ένα είναι κυριολεκτικά η τέχνη του κοσμήματος (family comes first) και το άλλο πρόκειται για διαμαντάκι συγγραφικό (inner need above all). Στη δεύτερη περίπτωση, πρόκειται για πολύ μελάνι, και ακόμα πιο πολύ ενδοσκόπηση. Στα κόκκινα όμως. Κάτι σαν το Couplegoals. Εδώ θα ξετυλίξουμε μαζί το κόκκινο αυτό κουβαράκι. Θα ανακαλύψουμε όσα λέγονται και κυρίως όσα δεν λέγονται. Θα μιλήσουμε για σχέσεις, ερωτικά διλήμματα και θέματα ερωτικής φύσεως που επηρεάζουν το ‘μέσα’ μας αλλά και το ‘έξω’ μας. Τώρα πες μου αλήθεια, αναρωτιέσαι και εσύ τι νόημα θα είχε η ζωή χωρίς τον έρωτα; Αν δεν είμαι η μόνη, αν το ψάχνεις και εσύ και αν οι σχέσεις σου αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο ενδιαφέροντος και αναζήτησης, υπόσχομαι να εξαντλήσουμε μαζί όλα τα πιθανά σενάρια. Να πάθουμε, να μάθουμε και σίγουρα να ερωτευτούμε! Και που ξέρεις; Ίσως να γράψουμε μαζί μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αγάπης!

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...

Το κόκκινο χάπι είναι η λύση στο dating

Θα μπορούσε να είναι τίτλος από πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα του σεξ. Αλλά όχι το κόκκινο χάπι είναι μια νέα οπτική γωνία που προστάζει να...

3 πράγματα που θέλει ένας Τοξότης από τη σχέση του

Ο Τοξότης ερωτεύεται εύκολα και γρήγορα, αλλά τα συναισθήματά του είναι συχνά αναξιόπιστα. Ωστόσο, δεν είναι ότι ο Τοξότης είναι ανίκανος να έχει μια...

Θέλω να πάω παρακάτω τη γραπτή μας επικοινωνία. Τι να κάνω;

Μου αρέσει κάποιος, είναι 23 ετών και μένει αρκετά μακριά. Δεν μιλάμε έτσι όπως θέλω αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Πως μπορώ να τον...

Σύμφωνα με νέες έρευνες αυτές οι 3 κινήσεις εγγυώνται πιο απολαυστικό σεξ για τις γυναίκες

Μάλλον έχετε ήδη δοκιμάσει με τον σύντροφό σου να κάνετε πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα στο κρεβάτι σας προσθέτοντας ένα sex toy, δοκιμάζοντας κάποιες στάσεις...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]