Skip to main content

Κάθε υγιής σχέση βασίζεται στα καλά θεμέλια, όμως πως μπαίνουν αυτά; Διάβασε για τα 13 πράγματα που θα σε οδηγήσουν στο να δημιουργήσεις την ιδανική καλή σχέση!

Τα καλά ξεκινήματα διασφαλίζουν την διάρκεια στα πάντα. Όταν μία σχέση ξεκινά με προβλήματα ο χωρισμός είναι αναπόφευκτoς γιατί κάποιος έκανε συνεχώς πίσω και τα συσσώρευε.

Υπάρχει τρόπος να βάλεις τα σωστά θεμέλια και να ξεκινήσεις μία δυνατή σχέση που θα αντέξει τα πάντα και για πολλά χρόνια;

Η απάντηση είναι ναι και βρίσκεται στα 13 παρακάτω βήματα:

1. Ξεκαθάρισε το πώς νιώθεις

Τα συναισθήματα σου πρέπει να είναι ξεκάθαρα και εσένα και στο άλλο άτομο. Μονάχα μέσα από την σιγουριά και την ειλικρίνεια μπορείς να έχεις μία ξεκάθαρη πορεία και εξέλιξη στη σχέση σου.

2. Όρισε τις επιθυμίες σου

Το να είσαι με έναν άνθρωπο το κάνεις γιατί το θέλεις, όχι γιατί πρέπει ή στο ζήτησε. Όρισε τις επιθυμίες σου και θα θέλω σου από την σχέση σου. Νιώθεις ολοκλήρωση; Εάν ναι προχώρα άφοβα.

3. Μην κάνεις συμφωνίες

Η σχέση είναι ένα περιβάλλον που δημιουργείται μέσα από την ελευθερία και τον σεβασμό. Όρια πρέπει να υπάρχουν, όμως όχι συμφωνίες. Αυτές άσε τες για τους συμβολαιογράφους και εσύ φρόντισε να ζεις την κάθε στιγμή.

4. Να είσαι ο εαυτός σου

Δεν παίζεις κάποιον ρόλο στη σχέση, έτσι πρέπει να είσαι εσύ. Το αυθεντικό είναι και το πιο δύσκολο, όμως αν κρατήσει θα είναι για πολύ καιρό ή ακόμα και για πάντα! Μην κρυφτείς, μη συμβιβαστείς και μην υποκριθείς!

5. Μάθε να ακούς

Το να ακούς είναι δυσκολότερο από το να μιλάς. Το κλειδί κάθε καλής σχέσης είναι το να ακούς την άλλη πλευρά. Φόβοι, ανασφάλειες, επιθυμίες και όνειρα είναι έτοιμα να σου αποκαλυφθούν. Οπότε άκου τα!

6. Πες ανοιχτά τι θες

Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν σχέση. Έτσι μπαίνουν σε μία διαδικασία να καταπιέζονται. Το εξέφρασαν όμως; Για να μην έχεις τέτοια προβλήματα, μίλα ανοιχτά για τι περιμένεις από τη συγκεκριμένη σχέση και γιατί δεν σου αρκεί κάτι διαφορετικό.

7. Γνώρισε τους φίλους του / της

Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε σχέση. Πολλές σχέσεις διαλύονται γιατί πολύ απλά ο κοινωνικός κύκλος ήρθε πρώτος. Γνώρισε τα άτομα του / της και ανέπτυξε σχέσεις επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να έχεις καλή επαφή μαζί τους γιατί θα τους βλέπεις συχνά!

8. Μην βιαστείς για το σεξ

Το σεξ είναι βασικό, όμως όχι το βασικότερο σε μία σχέση. Εάν επιδιώκεις κάτι με διάρκεια, άσε το σεξ για μετά και επένδυσε στη χημεία και την επικοινωνία. Εάν θες και μία πικρής αλήθεια, οι πρώτες φορές με κάποιον δεν είναι και οι καλύτερες, γιατί ακόμα μαθαίνετε ο ένας τον άλλον.

9. Διατήρησε την ανεξαρτησία σου

Ανεξαρτησία σημαίνει ελευθερία και ισορροπία. Εάν δεν υπάρχει η σχέση είναι καταπιεστική και μετράει χρόνο πριν την αυτοκαταστροφή της. Να μην δεχτείς ποτέ την παραβίαση κάποιων κόκκινων γραμμών σου.

10. Δώσε τέλος στο παρελθόν

Το ψυχικό βάρος ενός δύσκολου παρελθόντος είναι αβάσταχτο. Μην το κουβαλάς λοιπόν και στη νέα σου σχέση. Η απάτη και το ψέμα δεν θα σε καταδιώκουν και στο μέλλον. Να δείχνεις εμπιστοσύνη, οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις.

11. Μίλα για το σεξ

Το να μιλάς για το σεξ σε μία νέα σχέση δεν είναι ταμπού. Δίνει στοιχεία για το τι θες και τι σου αρέσει. Μην ξεχνάς πως οι φαντασιώσεις πολλές φορές δεν είναι δικές μας, αλλά άλλων που τις έχουμε ακούσει και θέλουμε να τις δοκιμάσουμε μαζί τους.

12. Αποκάλυψε το παρελθόν σου

Μην πεις ποτέ ψέματα ή κρυφτείς για το παρελθόν σου. Είσαι αποτέλεσμα του και αν δεν το είχες ζήσει δεν θα είχες φτάσει σε αυτό το σημείο και στην επιλογή του / της συγκεκριμένου συντρόφου. Με απλά λόγια μίλα ανοιχτά και χωρίς φόβο, οφείλει να σε ακούσει.

13. Απόλαυσε το κάθε λεπτό

Οι πετυχημένες σχέσεις βασίζονται στις καλές στιγμές. Όσο πιο πολλές βλέπεις μέσα στην επικείμενη σχέση σου, τόσο πιο όμορφα περνάς και τόσο πιο πολύ δένεσαι και εσύ και η άλλη πλευρά. Τώρα έχεις όλα τα μυστικά!