Skip to main content

Οι εξομολογήσεις πάντα είναι δύσκολες όμως αποτελούν μεγάλα μαθήματα. Διάβασε την ιστορία μίας αναγνώστριας που είχε την πιο δύσκολη εμπειρία πριν τον χωρισμό.

Η ιστορία της Αθανασίας Γ. είναι ίσως από αυτές που σε πιάνει ένας πόνος στο στομάχι όταν τις διαβάζεις.

Όχι γιατί η απάτη ήταν τόσο συγκλονιστική, αλλά γιατί οικοδόμησε μία ολόκληρη ζωή με ένα πολύ λάθος άτομο και είδε αυτό το ψέμα να γκρεμίζεται με τον χειρότερο τρόπο μπροστά στα μάτια της.

Η ομάδα του Couple Goals ευχαριστεί την Αθανασία για το θάρρος της να γράψει όλα όσα είδε και να βγει πιο δυνατή απ’ όλο αυτό.

Ακολουθεί η επιστολή της αναγνώστριας:

«Καλησπέρα, με λένε Αθανασία είμαι 35 ετών και θα σας αφηγηθώ πως καταστράφηκε η ζωή μου πριν 2 χρόνια.

Όταν ήμουν 33 ετών συμπλήρωνα τον 3ο χρόνο με τον σύντροφο μου Μιχάλη και μέναμε στο ίδιο σπίτι.

Η σχέση μας πήγαινε φανταστικά γιατί είχαμε και οι δύο πολύ καλές δουλειές παρά την οικονομική κρίση της εποχής.

Εγώ εργαζόμουν ως πωλήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ο Μιχάλης ήταν υπεύθυνος οικονομικών στην εταιρεία, απ’ όπου και γνωριστήκαμε.

Κάναμε αρκετά ταξίδια, περνούσαμε όμορφο χρόνο και θεωρούσα πως γνώριζα τον Μιχάλη πολύ καλά. Καθώς τα πράγματα προχωρούσα και έφτασα στα 33 έγινε η συζήτηση για το μέλλον της σχέσης μας.

Δεν μας ένοιαζε ο γάμος, αλλά εγώ ήθελα ένα παιδί το οποίο και ήρθε στη ζωή μου μιας και με τον Μιχάλη δεν παίρναμε προφυλάξεις. Ο γάμος ίσως να γινόταν μετά την γέννηση του παιδιού, μιας και οι δύο ήμασταν άτομα που δεν τον θεωρούσαν τόσο σημαντικό όσο υπάρχει η αγάπη.

Η δουλειά μου πολλές φορές είχε ταξίδια στην επαρχία και μετά από ένα τέτοιο γύρισα στο σπίτι και άνοιξα την πόρτα τελευταία φορά ως μέλλουσα μητέρα και ως σύντροφος του Μιχάλη.

Γυρίζοντας μία μέρα νωρίτερα μιας και ακυρώθηκε ένας πελάτης και θέλοντας να κάνω έκπληξη στον σύντροφο μου, είπα να μην ειδοποιήσω. Φαίνεται πως ήταν το σωστό για να μου ανοίξουν τα μάτια.

Μπαίνοντας αντικρίζω μπουκάλια αλκοόλ στο τραπέζι, 3 ποτήρια και δύο διαφορετικά ζευγάρια γυναικείων παπουτσιών. Από την κρεβατοκάμαρα ακουγόντουσαν βογγητά.

Είχα ήδη καταλάβει τι με περιμένει.

Κρατήθηκα από έναν τοίχο και προχώρησα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτό που αντίκρισα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ένιωσα σαν να πέφτει ένας μετεωρίτης πάνω μου.

Ο Μιχάλης ξαπλωμένος και δύο γυναίκες να τον απολαμβάνουν. Η μία να τον νιώθει μέσα της και η άλλη να τον καβαλάει στο πρόσωπο.

Τον ρώτησα τι γίνεται με ψυχραιμία. Η μία από αυτές μου λέει έλα και εσύ να περάσουμε όλοι μαζί καλά, ο Μιχάλης ήταν τύφλα στο μεθύσι και δεν καταλάβαινε.

Δεν είχα ιδέα τι έγινε και πως έπρεπε ν’ αντιδράσω. Ήξερα μόνο πως ήμουν κουρασμένη από το ταξίδι γιατί οδηγούσα όλη μέρα και πως δεν είχα κουράγιο να τσακωθώ με έναν μεθυσμένο.

Όπως ήμουν πήρα τα πράγματα μου, έφυγα και νοίκιασα ένα ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα δεν πήγα στη δουλειά και με έπαιρνε τηλέφωνα. Μόλις σχόλασε πήγα από το σπίτι και τον ρώτησα το γιατί και πόσες φορές είχε ξαναγίνει.

Γνωρίζοντας πως με είχε χάσει μου αποκάλυψε πως είχε γίνει άλλες δύο φορές αυτό, από τότε που του ανακοίνωσα πως θα γίνει πατέρας. Όπως μου εξήγησε δεν μπορούσε να το διαχειριστεί γιατί ένιωθε παιδί ακόμα και δεν ήθελε να αλλάξει κάτι μεταξύ μας. Μου είπε πως φοβόταν και πως ξέρει ότι μετά από αυτό που είδα όλα είχαν τελειώσει.

Μου ζήτησε συγνώμη και πως γνωρίζει πως δεν ήταν αντάξιος μου. Το χειρότερο ήταν πως δεν είχα οργή. Τον καταλάβαινα και τον ένιωθα. Του ζήτησα να προσέχει μονάχα τον εαυτό του σε αυτό τον δρόμο της αυτοκαταστροφής και της άρνησης των ευθυνών.

Αλλάζοντας όλη μου η ζωή, κατάλαβα πως δεν ήμουν έτοιμη να γίνω μητέρα. Έκλεισα ένα ραντεβού και προχώρησα σε άμβλωση.

Μου πήρε 1 χρόνο για να ξανακάνω σεξ με άλλο άντρα και μετά από πολλές προσωπικές συνεδρίες με ειδικούς κατάλαβα πως έπρεπε να προχωρήσω κι εκεί.

Αυτό που κατάλαβα ήταν πως η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε δευτερόλεπτα. Όλα είναι ένα ψέμα.

Για κάτι που είμαι περήφανη, όμως και αυτός ήταν ο λόγος να γράψω τη συγκεκριμένη ιστορία, είναι πως είμαι δυνατή.

Μέσα από αυτό το γεγονός κατάφερα και πήρα την σωστή επιλογή, να μη γίνω μητέρα, να μη μείνω με τον λάθος άντρα και να βελτιώσω την ψυχολογία μου.

Αυτό που θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες είναι να μην φοβηθούν να κάνουν ότι έκανα.

Να προχωρήσουν τη ζωή τους μακριά από τη σκιά ενός ανάξιου συντρόφου.»