Skip to main content

Κάθε γυναίκα έχει περάσει από μία σχέση που τη στιγμάτισε και την έκανε να αλλάξει οπτική για τον κόσμο και τους ανθρώπους. Δες τι μας έστειλε μία αναγνώστρια. 

Οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στα συναισθήματα που έχουμε βιώσει με τους ανθρώπους του παρελθόντος μας. 

Αυτοί είναι που καθορίζουν το πώς θα βλέπουμε τον κόσμο του αύριο, ακόμα και αν είναι μακριά μας. 

Η αναγνώστρια μας Δέσποινα Κ. είναι μία γυναίκα 34 ετών η οποία θέλησε να γράψει ένα κείμενο για τον ένα και μοναδικό άντρα που της άλλαξε τη ζωή. 

Ακολουθεί το κείμενο της όπως μας το έστειλε:

«Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά εδώ και χρόνια, όμως είσαι πάντα στη σκέψη μου ως ανάμνηση. 

Είναι παρόν στα δύσκολα και στα εύκολα, στις νέες γνωριμίες και στα πρόσωπα των άλλων που λατρεύω. Είσαι ο άνθρωπος που μου έμαθε αγάπη προσφέροντας την απλόχερα κάθε μέρα όταν με είχες δίπλα σου.

Αυτά τα λόγια δεν πρόλαβα να στα πω. Οι δρόμοι μας χωρίστηκαν άδοξα στην εποχή της κρίσης, όπου εσύ έφυγες για την Ολλανδία και εγώ έπρεπε να μείνω πίσω. 

Η αγάπη μας μπορεί να μην ήταν αρκετή για να υπερνικήσει την πραγματικότητα, όμως ήταν αυθεντική και ανεξίτηλη.

Σήμερα βρίσκομαι σε μία σχέση με έναν άνθρωπο που τον αγαπώ το ίδιο με εσένα, γιατί εσύ πρώτος μου δίδαξες το μεγαλύτερο και το λαμπρότερο όλων, συναίσθημα.

Ας μάθουν όλες οι γυναίκες πως υπάρχουν άντρες που θα τις πληγώσουν, όμως θα ξεχωρίσει ένας στο πλήθος που θα τους δείξει κάτι διαφορετικό. 

Γι’ αυτόν τον ένα που μας δείχνει τον δρόμο προς το καλύτερο αξίζει να γράψετε και εσείς. Να του πείτε πόσο σας καθόρισε το πέρασμα του από την ζωή σας και το πόσο πολύτιμος ήταν.

Το να σου δείχνει κάποιος πως είσαι το σημαντικότερο πρόσωπο, δεν είναι απλός έρωτας ή αγάπη, αλλά ανθρωπιά και ζεστασιά.

Εκεί έξω δύσκολα θα βρεις ξανά την ίδια θαλπωρή, όμως πιο δύσκολα θα την εκφράσεις εσύ σε κάποιον άλλον. 

Μόνο αν την έχεις γνωρίσει, όπως εγώ θα μπορείς να την προσφέρεις απλόχερα σε κάποιον το ίδιο ξεχωριστό με τον πρώτο σου ολοκληρωμένο έρωτα. 

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στον κάθε έναν ανώνυμο άντρα που θα περάσει, θα φύγει, αλλά θα έχει μείνει για πάντα ως ανάμνηση μέσα στην κάθε γυναίκα.

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε σένα ως ένα μικρό ευχαριστώ.

Δέσποινα Κ.»