Skip to main content

Όποια και εάν είναι η συναισθηματική σου κατάσταση σίγουρα στην καραντίνα είχες όλο το χρόνο να σκεφτείς, να αναθεωρήσεις, να πάρεις αποφάσεις. Οι συντάκτριες του Couple Goals ένιωσαν την ίδια ανάγκη και παρακάτω μοιράζονται τις σκέψεις τους.

Lockdown και νέος έρωτας. Γίνεται; – Σοφία, editor

Στη δική μου περίπτωση λίγες μέρες μετά το lockdown ήρθε και ο έρωτας στη ζωή μου. Και μπορεί σε εσάς να ακούγεται απίστευτο και περίεργο, αλλά εγώ είμαι έμπειρη στα περίεργα της ζωής. Έχω συνηθίσει πλέον να μου συμβαίνουν τα πιο μυστήρια πράγματα. Οπότε γιατί όχι και αυτό; Γιατί να ήλπιζα πως ο έρωτας θα ερχόταν φυσιολογικά; Τι να πω…. Παρόλο αυτά, όσο απίστευτο και απίθανο κι αν ακούγεται, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η δική μου πραγματικότητα. Η οποία φυσικά δεν περιλαμβάνει τίποτα φυσιολογικό, αφού σε αυτή τη σχέση, όπως καταλαβαίνετε, όλα έγιναν ανάποδα. Οπότε ένα πράγμα υπάρχει στο μυαλό μου και μόνο αυτό. Πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτό το lockdown για να μπορέσω να βγω ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ πρώτο ραντεβού με τον αγαπημένο μου. Από την άλλη βέβαια… λέτε να με δει βαμμένη και περιποιημένη και να τρομάξει;

Σχέση από απόσταση και καραντίνα – Δήμητρα, editor

Όταν έχεις μια σχέση από απόσταση ήδη τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και περίπλοκα. Όταν σε αυτήν την απόσταση προσθέσεις και μια καραντίνα τι έχεις; Έχεις όλα τα συναισθήματα που σε πιέζουν και σε στεναχωρούν πολλαπλασιασμένα επί δέκα, τουλάχιστον. Πριν την καραντίνα ναι μεν η απόσταση ήταν γεγονός αλλά είχες κάτι πολύ σημαντικό, την επιλογή. Είχες την επιλογή μόλις νιώσεις την ανάγκη, να βρεθείς με το σύντροφό σου. Έστω και για λίγες ώρες. Μέσα στο lockdown κατάλαβες τι σημαίνει να μην έχεις επιλογές. Να μην έχεις καμία εναλλακτική. Κατάλαβες πως είναι να υπομένεις κάτι το οποίο δεν είναι δική σου απόφαση και δεν περνάει από το χέρι σου να το αλλάξεις. Αλλά μέσα σε όλα αυτά κατάλαβες και το πόσο πολύ άξιζε όλη αυτή η υπομονή. Πως ότι και να γίνει θα βρίσκετε τον τρόπο να είστε μαζί, και ευτυχισμένοι. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα!

Καραντίνα και απολογισμός – Ιωάννα, editor

Καραντίνα και σχέσεις= βάλε κρασί να στα πω. Ξεκίνα να πίνεις ή σταμάτα να σκέφτεσαι ή και τα δύο. Για μένα η καραντίνα ήταν ένας μικρός εξαγνισμός. Πάτησα ένα pause και είχα λίγο άπειρο χρόνο να σκεφτώ. Να καταλάβω ποιους πραγματικά χρειάζομαι και για ποιους πλέον δεν πρέπει να νοιάζομαι. Να αποδεχτώ όσους έφυγαν, αλλά και τους λίγους που κοντοστέκονται στην πόρτα και κοιτάνε ακόμα. Να πιώ για όσα κυνήγησα και έφυγα τα μούτρα μου και να πάρω μια ανάσα για όσα θα κυνηγήσω. Είναι στοιχηματάκι η καραντίνα για τις σχέσεις και μένα δεν μ αρέσει να χάνω!

Η καλύτερη σχέση είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου – Ματίλντα, editor

Θυμάμαι πριν κάμποσους μήνες –μη με ρωτήσεις πόσους σταμάτησα το μέτρημα τον Οκτώβρη- που ακόμα μπορούσα να βγω και να φλερτάρω. Έψαχνα για μία καινούρια γνωριμία που κάπως θα έφερνε ενδιαφέρον στη ζωή μου. Αντί για τη γνωριμία ήρθε η καραντίνα. Κατάντια θα πεις και τότε θα συμφωνούσα μαζί σου. Εκ των υστέρων όμως θα πω ότι αυτό ήταν που χρειαζόμουν τελικά. Βλέπεις, όλο αυτό το κλείσιμο στο σπίτι έφερε μία παραπάνω ενδοσκόπηση και αυτή με τη σειρά της πολλές συνειδητοποιήσεις. Μία από αυτές ήταν το πόσο μπορούν οι ανθρώπινες σχέσεις να μας αποσυντονίσουν. Ειδικά στις μέρες μας, που δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να χτίζουμε σταθερές, λειτουργικές σχέσεις, είναι εύκολο να χαθείς. Η σχέση λοιπόν που έψαχνα να δημιουργήσω το 2020 αποδείχτηκε ότι ήταν αυτή με τον εαυτό μου. Σκοπός δεν είναι πάντα να βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε. Σκοπός είναι να εκμεταλλευόμαστε τις συνθήκες που έρχονται στη ζωή μας ώστε να διδαχτούμε μέσα από αυτές. Αν λοιπόν στεναχωριέσαι για έναν γαλάζιο πρίγκιπα που ήταν στη ζωή σου και έφυγε ή δεν ήρθε ποτέ, σταμάτα και γίνε εσύ η πριγκίπισσα του παραμυθιού σου. Αυτή είναι η μοναδική σχέση που θα έχεις για πάντα και δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Στρατός και lockdown – Κέλλυ, editor

11 Οκτωβρίου του 2019 και η στιγμή να παρουσιαστείς στον Έβρο έφτασε. 13 Μαρτίου του 2020 και η ανακοίνωση του καθολικού lockdown είναι πλέον γεγονός. Επόμενη ενημέρωση; Παραμένεις στην άλλη άκρη της Ελλάδας μέχρι νεοτέρας. Και ο λόγος είναι η ‘’καταραμένη’’ πανδημία. Από εκεί και ύστερα, ξεκινήσαμε να αναζητάμε τον τίτλο εκείνο που θα περιέγραφε καλύτερα το κωμικοτραγικό μας love story. «Ο έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού»; Ή μήπως καλύτερα «Που θα πάει αυτή η βαλίτσα»; Τελικά, καταλήξαμε στο «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια». 7 Νοεμβρίου λοιπόν και η ιστορία επαναλαμβάνετε, μόνο που αυτή την φορά μας βρίσκει επιτέλους μαζί. Τόσο σημαντικό αυτό για εμάς, κι όμως τόσο ασήμαντο για όλη την υπόλοιπη γη. Πρωί Κυριακής σήμερα και διαβάζω το εξής: «Στόχος είναι να μπορείς να αντέξεις σε καραντίνα με κάποιον ή και χωρίς αυτόν. Αν τα καταφέρει μια σχέση σε αυτό, θα τα καταφέρει παντού». Έρχομαι λοιπόν εγώ κάπου εδώ για να σου πω αυτό: Αν αγαπιέσαι με κάποιον, η απόσταση δεν θα σταθεί ποτέ εμπόδιο, ούτε και η ρουτίνα θα μοιάζει ποτέ με ‘ρουτίνα΄. Γιατί αν η αγάπη σας αποτελεί την νούμερο ένα κινητήριο σας δύναμη, τότε ο κορωνοϊός σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μια ιστορία, την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εξιστορείτε στα παιδιά σας. Όσο για εμάς, ομολογώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Στον ‘’γύρω του κόσμου’’ που μου υποσχέθηκες να κάνουμε μετά την καραντίνα, να πάρω μαζί μου καλοκαιρινά ή χειμερινά ρούχα;

Καμία απολύτως διαφορά – Γεωργία, editor-in-chief

Υπάρχουν κάποια ζευγάρια που ζουν χρόνια μαζί και έτσι έχουν αναπτύξει μία δική τους, ολόδική τους καραντίνα πριν καν γίνει μόδα o εγκλεισμός. Ίσως να ήταν και δική τους ιδέα το concept μένουμε σπίτι. Ζευγάρια που έτσι κι αλλιώς τα Σάββατόβραδα έπαιζαν scrabble, τις Κυριακές το πρωί έφτιαχναν μπανανόψωμο και τα μεσημέρια πήγαιναν να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα. Το ίδιο πράγμα έκαναν και το 2017 και το 2019. Και ΟΚ μπορεί σ όλα αυτά να περιλαμβάνονταν και κάμποσοι φίλοι, που εν μέσω πανδημίας δεν βλέπουν όσο συχνά θα ήθελαν, και κάμποσα ταξίδια, αλλά η ζωή τους λίγο πολύ είναι ίδια. Με καραντίνα ή χωρίς η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει δραματικά. Γιατί εκείνοι ήξεραν από πριν να περνάνε καλά μέσα κι έξω στο σπίτι.

featured photo: @majaroy