Skip to main content

Ο χωρισμός μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος στη ζωή μας αφού σηματοδοτεί το τέλος της σχέσης μας με έναν άνθρωπο για τον οποίο τρέφουμε συναισθήματα και μοιραζόμαστε αναμνήσεις. Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό δεν είναι ποτέ εύκολο, ακόμη κι αν είσαι εσύ αυτός/αυτή που έδωσε τέλος στη σχέση. Είναι, όμως, πραγματικά το τέλος ή υπάρχουν πιθανότητες επανασύνδεσης;

Το 80%  των ανθρώπων όπως εξηγεί ο ειδικός σε θέματα χωρισμού Νίκος Ανδρέου στο δωρεάν βιβλίο του κάνουν δεύτερες σκέψεις μετά από έναν χωρισμό. Το να αφήσεις έναν άνθρωπο να φύγει από τη ζωή σου δεν είναι εύκολο και για αυτό πολλοί είναι αυτοί που αρχίζουν να σκέφτονται πώς θα μπορέσουν να επιτύχουν μια επανασύνδεση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς ξεκινούν αυτή την προσπάθεια με λάθος τρόπο. Ας δούμε, λοιπόν, ποια λάθη δεν πρέπει να κάνεις για να έχεις πιθανότητες επανασύνδεσης …αλλά και πως μπορείς να το σώσεις, σε περίπτωση που έχεις κάνει πολλά από τα παρακάτω!

Επικοινωνία: Όσο κι αν πιστεύεις ότι ο τρόπος για να κερδίσεις πίσω τον/την πρώην σου είναι να κρατήσετε επαφές κάνεις λάθος! Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτείς αυτόν τον χρόνο που είστε χώρια για να κάνεις τον απολογισμό της σχέσης, να ηρεμήσεις και να δεις τι πραγματικά πήγε λάθος. Με το να προσπαθείς απελπισμένα να κρατήσεις επαφή, δεν δίνεις στον/στην πρώην σου τον χρόνο να του/της λείψεις. Αντιθέτως, μπορεί να γίνεις πιεστικός/η φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα και ως αποκορύφωμα είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να απαντάει σε αυτά που του/της στέλνεις.

 

Εντάσεις: Είναι πάρα πολύ πιθανό να νιώθεις σαν βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Θέλεις να πεις πολλά και η ένταση που νιώθεις “χτυπάει κόκκινο”. Μην παρασυρθείς, όμως. Το να βρίζεις και να κατηγορείς τον/την πρώην σου για όλα δεν θα έχει σε καμία περίπτωση θετικό αποτέλεσμα. Το πιο πιθανό είναι να ανταλλάσσετε κατηγορίες σε σημείο που δεν θα θέλει να σε ξαναδεί μπροστά του/της.

Παρακάλια: Μην σκεφτείς ούτε για μια στιγμή να τον/την παρακαλέσεις! Θέλεις να γυρίσει πίσω επειδή σε λυπήθηκε; Φυσικά και όχι! Θέλεις να είσαι με έναν άνθρωπο που θέλει να είναι μαζί σου. Με το να τον/την εξαναγκάσεις να γυρίσει πίσω, ακόμη κι αν τα καταφέρεις, δεν έχεις λύσει την πραγματική αιτία του χωρισμού και αργά ή γρήγορα θα φτάσετε στο ίδιο αποτέλεσμα. Ξέχασε λοιπόν δώρα, ερωτικά γράμματα, τραγούδια κτλ.

Επικοινωνία με φίλους του/της: Μην προσπαθήσεις να τους χρησιμοποιήσεις. Το πιθανότερο είναι να μπλέξουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο. Στην τελική…ποιον θα προστατεύσουν; εσένα ή τον/την φίλο/η τους;

Η φράση καλύτερα να μην σε γνώριζα ποτέ: Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλος θυμός μέσα σου. Απογοήτευση, πιθανόν απελπισία. Μην πεις ποτέ όμως την παραπάνω φράση στον/την πρώην σου. Τον/την απομακρύνει περισσότερο από εσένα. Διοχέτευσε την ένταση αλλού, όπως για παράδειγμα  στην γυμναστική.

 Το Χαρτί της ζήλιας: Το να προσπαθήσεις να κάνεις τον/την πρώην σου να ζηλέψει με αυτό τον τρόπο δεν θα σε βοηθήσει. Το αντίθετο.

Φυσικά, μια δόση ζήλιας μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια σου να τον/την κερδίσεις πίσω. Πρέπει όμως να γίνει «κάτω από το ραντάρ». Μην φοβάσαι. Υπάρχουν πολύ τρόποι. διάβασε το δωρεάν βιβλίο της επανασύνδεσης εδώ

Δηλώσεις σχετικά με το πόσο άσχημα είσαι:  Το χαρτί της συμπόνιας δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Πέφτεις στα μάτια του/της και τον/την κάνεις να νιώσει οίκτο. Πως μπορεί αυτό να οδηγήσει σε επανασύνδεση;  Αντίθετα , θα πρέπει να δείξεις στον/την πρώην σου ότι είσαι δυνατός/η και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να προχωρήσεις την ζωή σου παρακάτω.

Μην παραμελείς τον εαυτό σου: Το να μην αισθάνεσαι καλά είναι λογικό και επόμενο μετά από έναν χωρισμό. Σίγουρα χρειάζεσαι λίγο χρόνο μόνος/η σου για να σκεφτείς και να αποφορτιστείς. Μην το παρακάνεις, όμως! Με το να κάθεσαι όλη μέρα σπίτι κοιτώντας φωτογραφίες ή βλέποντας ρομαντικές ταινίες δεν βοηθάς τον εαυτό σου. Σήκω πάνω, τηλεφώνησε στους φίλους σου και βγες έξω! Αν δεν αισθανθείς και πάλι εσύ καλά με τον εαυτό σου, μια προσπάθεια επανασύνδεσης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις κάνει τα περισσότερα από τα παραπάνω λάθη; 

 

 Τελείωσαν όλα; ευτυχώς όχι. Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του βιβλίου “τα μυστικά της επανασύνδεσης” εξηγεί:

“Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι αμέσως μετά από έναν χωρισμό κάνουν πολλά από τα παραπάνω με αποτέλεσμα ο/η πρώην τους να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο. Πως πρέπει να συμπεριφερθείς αν έχεις κάνει πολλά από τα παραπάνω; Είναι πολύ εύκολο να αντιστρέψεις το αρνητικό κλίμα. Πολλές φορές γίνεται με ένα απλό SMS. Στα βιβλία μας, περιγράφουμε τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους να διαγράψεις με την μια όλες τις λάθος ενέργειες που έχεις κάνει και να βάλεις τις σωστές βάσεις για την επανασύνδεση”

Κατέβασε εδώ το δωρεάν βιβλίο του Νίκου Ανδρέου