Ανάγκες να είστε όχι συνήθειες

Ίσως η πιο σοφή κουβέντα των τελευταίων ημερών. Ίσως ο καλύτερος στόχος στις σχέσεις σου για το 2021 το “κουτσουρεμένο”. Να είμαστε ανάγκες, να μας χρειάζονται. Να μη γίνεις συνήθεια γιατί τις συνήθειες μπορείς εύκολα να τις αλλάξεις.

Αλλά και γιατί η αξία της ανάγκης, σε σύγκριση με τη συνήθεια, είναι πολλά βήματα μπροστά. Είναι όλα όσα δεν μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα κανείς. Είναι κάτι παραπάνω από μια πετυχημένη πίτσα βλέποντας ταινία στο Netflix. Είναι αυτό που με λόγια δεν περιγράφεται, αλλά και δε μαθαίνεται.

Δεν μπορώ να σας πω πώς να γίνετε ανάγκες

Αλλά μπορώ να σου πω, πως πρέπει να μάθεις να νοιάζεσαι. Να μάθεις να φροντίζεις αυτούς που αγαπάς. Να γίνεσαι σάκος του μποξ και καμιά φορά και δεκανίκι για τα δύσκολα.

Δεν μπορώ να σας πω πώς να μη γίνετε συνήθειες

Αλλά μπορώ να σου πω πως πριν αγαπήσεις και νοιαστείς για τον άλλον, θα πρέπει να αγαπάς και να νοιάζεσαι εσένα. Να μη σε ξεχνάς, να μη βουλιάξεις στον καναπέ με τα τσιπς και το τηλεκοντρόλ. Να κυνηγάς την προσωπική σου εξέλιξη. Να γίνεις αυτή που θα θαυμάζεις όταν σε βλέπεις στον καθρέφτη. Όχι απλά γιατί ανέβηκαν λίγο οι γλουτοί ή γιατί πέτυχαν οι ανταύγειες -αυτά είναι τα εύκολα-. Αλλά γιατί θυμάσαι ακόμη να φροντίζεις και να εξελίσσεις τον εαυτό σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Χωρίσατε αλλά τον αγαπάς ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να γυρίσει;

Δεν μπορώ να σας πω πώς γλιτώνεις από τη μιζέρια και τη βαρεμάρα

Αλλά ξέρω ανθρώπους που δεν σταμάτησαν να κάνουν πράγματα μαζί. Ανθρώπους που κράτησαν τη φλόγα στη σχέση τους δυνατή μέχρι τώρα που σας γράφω. Γιατί σκαρφάλωσαν βουνά για την περιπέτεια. Ταξίδεψαν σε περίεργα μέρη για την εμπειρία και όταν κάτι πήγαινε στραβά ήταν πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον.

Είναι η ρημάδα η στιγμή η δύσκολη που είτε θα σφίξεις τα δόντια και τα χέρια σας θα δεθούν ακόμη πιο σφιχτά. Είτε θα δειλιάσετε και θα χαθούν όλα.

Και αν καταφέρει κάτι να μείνει όρθιο θα είναι η συνήθεια να διαβάζετε μαζί περιοδικά τις Κυριακές. Θα είναι και το φρυγανισμένο ψωμί με τη μαρμελάδα από το χωριό. Αλλά μέχρι εκεί.

Στα εύκολα γίνεσαι συνήθεια και στα δύσκολα γίνεσαι η ανάγκη που δεν υπολογίζει βουνά και εμπόδια για να σταθεί στον άνθρωπο που αγάπας. 

Πρέπει να διαβάσεις  Πως θα καταλάβω ότι με θέλει ακόμα. Τα σημάδια

Οι πρώτοι περνάνε καλύτερα, αλλά οι δεύτεροι ζουν καλύτερα. Και ίσως είναι κ αυτοί που στο τέλος της διαδρομής πέτυχαν αυτό το “μαζί για πάντα” που εσένα τώρα σου ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο.

featured photo: @alexandercatedral

Πώς θα είναι ο Αύγουστος για το κάθε ζώδιο

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του αφού μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού τον Αύγουστο. Και επειδή πολλά μπορεί να φέρει ένας νέος μήνας,...

Friends with benefits: πώς θα καταλάβεις ότι ο άλλος θέλει περισσότερα

Έχουμε πει πολλές φορές πως η συνθήκη friends with benefits πολύ σπάνια λειτουργεί γιατί αυτό που συμβαίνει πιο συχνά είναι ο ένας από τους...

Οι καλύτερες ρομαντικές ταινίες

Σε προηγούμενο άρθρο σου είχα γράψει για τις καλύτερες ταινίες για χωρισμένους και σου παραθέτω τη λίστα για να τις θυμηθείς. Τα χαλάσαμε Μια...

Θάρρος ή αλήθεια;

Ένα από τα πλέον κλασσικά παιχνίδια που όλοι σχεδόν έχουμε παίξει στα εφηβικά μας, και όχι μόνο, χρόνια είναι το «θάρρος ή αλήθεια», επιλέγοντας...

Μην αφήνεις έναν χωρισμό να σε ρημάξει ψυχολογικά

Το έχουμε ξαναπεί ότι οι χωρισμοί είναι επώδυνοι κάποιες φορές. Σε κάνουν να πέφτεις στα πατώματα και να κλαις συνεχώς. Είναι ένας μικρός θάνατος...

Κανένας Οδυσσέας δεν γύρισε και καμία Πηνελόπη δεν περίμενε

Μεγαλώσαμε με "happy endings" ή πιο απλά με παραμύθια που τελείωναν και ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αλλά στην πραγματικότητα στο μεσοδιάστημα κανένας...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]