Skip to main content

Ζώδια, χαρακτηριστικά: ΚΡΙΟΣ

(21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

 

Στοιχείο :  Η Φωτιά

Κυβερνών πλανήτης: Άρης

Σύμβολο: Ο Κριός

Χρώμα : Κόκκινο

Πολύτιμος Λίθος : Κόκκινο κοράλλι

Μότο: Ζήσε  τη στιγμή

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Κριού

Ως ζώδιο της Φωτιάς ο Κριός Χαρακτηρίζεται από έντονο ενθουσιασμό, δυναμισμό και ανεξαρτησία. Τόσο οι άντρες και γυναίκες που ανήκουν στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς και ανεξάρτητοι.

Ως παιδιά του Άρη, θεού του πολέμου διακατέχονται από αγωνιστικό πνεύμα, ενώ διακρίνονται για το κουράγιο με το οποίο αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και για τη θετική και αισιόδοξη στάση που έχουν απέναντι στη ζωή. Η παιδικότητα που χαρακτηρίζει την κριαρίσια ιδιοσυγκρασία, μπορεί πολύ εύκολα να φθάσει τα όρια τη αφέλειας, ενώ ο οξύθυμοςεγωκεντρικός και παρορμητικός χαρακτήρας μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή τόσο ενός Κριού όσο και αυτών που τον περιβάλλουν.

Δυνατά σημεία : Τα δυνατά σημεία ενός Κριού είναι η Ανεξαρτησία, ο Ενθουσιασμός και η Αισιοδοξία, το Θάρρος καθώς επίσης και η Γενναιοδωρία.

Αδυναμίες : Οι αδυναμίες που έχει ο Κριός σχετίζονται με την υπερβολή στην οποία είναι εύκολο να φτάσει σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά του, με πρώτο και κύριο τον εγωισμό και εγωκεντρισμό του.. Επιπλέον είναι οξύθυμος και ανυπόμονος, ενώ είναι παροιμιώδες το πόσο παρορμητικός είναι.

.

Κριός και Φιλία

Η έμφυτη γενναιοδωρία και αισιοδοξία κάνουν τον Κριό πολύ καλό φίλο καθώς είναι βέβαιο πως θα σταθεί δίπλα σου και θα σε στηρίξει, ενώ παράλληλα θα σου μεταφέρει κάτι από την μόνιμα θετική του διάθεση.

Κριός και  Σχέσεις

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες Κριοί είναι παρορμητικοί, δυναμικοί και ενθουσιώδεις στις σχέσεις τους, ενώ δεν διστάζουν να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν. Αυτό έχει μερικές φορές ως αποτέλεσμα οι γυναίκες Κριοί να βρίσκονται  σε σύγχυση σε σχέση με το γυναικείο ρομαντισμό και τον έντονο δυναμισμό και την επιθετικότητα που χαρακτηρίζει το αρσενικό ζώδιο του Κριού.

Κριός και Γάμος

Ένας Κριός μπορεί να δώσει πολλά στο γάμο του όπου η έμφυτη γενναιοδωρία του βρίσκει αντίκρισμα. Δεν χάνει την παιδική αντιμετώπιση που έχει για τα πάντα κάτι το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στα εύκολα, ωστόσο καθίσταται ιδιαίτερα ενοχλητικό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κριός Καριέρα και Χρήματα

Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός καθώς και η τάση για αυτοπροβολή είναι τα χαρακτηριστικά ενός Κριού σε σχέση με την επαγγελματική του ζωή. Ωστόσο όσο εύκολα ανθίζει τόσο εύκολα και σβήνει καθώς ο ανυπόμονος Κριός χάνει πολύ εύκολα το ενδιαφέρων του αν δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει.