Skip to main content

ΔΙΔΥΜΟΙ

(22 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

 

Στοιχείο :  Ο Αέρας

Κυβερνών πλανήτης: Ερμής

Σύμβολο: Οι Δίδυμοι

Χρώμα : Κίτρινο

Πολύτιμος Λίθος : ακουαμαρίνα

Μότο: Σκέφτομαι, εξερευνώ, επικοινωνώ με το πλήθος.

 

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Διδύμων

 

Ο Κυβερνήτης Ερμής δεν θα μπορούσε παρά να χαρίσει τα χαρακτηριστικά του σε όσους έχουν γεννηθεί κάτω από το ζώδιο των Διδύμων. Έτσι χαρακτηρίζονται από την αεικίνητη φύση, την έμφυτη περιέργεια, την ανεμελιά και τα επικοινωνιακά χαρίσματα του αγγελιοφόρου των Αρχαίων Ολύμπιων θεών. Παράλληλα έχουν την ικανότητα να καταπιάνονται με πολλά διαφορετικά πράγματα ενώ αγαπούν την περιπέτεια και τα ταξίδια.

Δυνατά σημεία : Τα χαρακτηριστικά εκείνα που ωθούν την προσωπικότητα ενός Διδύμου προς τα πάνω, είναι φυσικά η ενεργητικότητα και η εξυπνάδα τους, παράλληλα με την ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε νέα πράγματα και καταστάσεις καθώς και η φαντασία και ο πνευματώδης χαρακτήρας τους.

Αδυναμίες : Παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρονται για πλήθος πραγμάτων στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα ενδιαφέρων να εμβαθύνουν σε αυτά. Ταυτόχρονα είναι παρορμητικοί και πολλές φορές αναποφάσιστοι.

 

Δίδυμοι και Φιλία

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως οι Δίδυμοι είναι ιδιόμορφοι φίλοι. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες και σίγουρα μπορείς να στραφείς σε αυτούς για συμβουλές, τις οποίες θα σου δώσουν με μεγάλη χαρά. Ωστόσο έχε πάντα στο μυαλό σου πως δεν έχουν ιδιαίτερες αντοχές στο να παίξουν το ρόλο του παρηγορητή, καθώς οι ίδιοι καταθλίβονται εύκολα.

Δίδυμοι και  Σχέσεις

Η ίδια αδιάκοπη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τους Διδύμους στη ζωή τους, παρουσιάζεται και στον τομέα των σχέσεών τους, στην οποία ψάχνουν και επιδιώκουν την ποικιλία. Στις σχέσεις τους βαριούνται εύκολα ενώ παράλληλα δεσμεύονται δύσκολα.

Δίδυμοι και Γάμος

Αν και οι Δίδυμοι δύσκολα δεσμεύονται στο γάμο εκτός από τον ενθουσιασμό τους έχουν ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα: η μοναδική τους ικανότητα στην επικοινωνία τους χαρίζει τη δυνατότητα να επιλύουν σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει μέσω αυτής. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα σημαντικό.

Δίδυμοι Καριέρα και Χρήματα

Η εξυπνάδα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους είναι τα εργαλεία που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία. Ωστόσο η τάση τους να καταπιάνονται με πολλά πράγματα ενέχει τον κίνδυνο να αφήσουν δουλειές μισοτελειωμένες. Γενικά πάντως οι Δίδυμοι είναι ιδιαίτερα καλοί σε όσα επαγγέλματα έχουν σχέση με την επικοινωνία.