Skip to main content

ΛΕΟΝΤΑΣ

(23 Ιουλίου – 21 Αυγούστου)

 

Στοιχείο :  Η Φωτιά

Κυβερνών πλανήτης: Ήλιος

Σύμβολο: Το Λιοντάρι

Χρώμα : Χρυσό

Πολύτιμος Λίθος : Ρουμπίνι

Μότο: Το πιο λαμπρό αστέρι

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα

Χαρισματικός, αισιόδοξος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Οι τρείς παραπάνω λέξης χαρακτηρίζουν όσους ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα. Οι Λέοντες μοιράζονται με τον βασιλιά της ζούγκλας την περηφάνια καθώς και την ηγετική φύση και ικανότητες. Η θετική οπτική και η αδιαμφισβήτητη λάμψη που διαθέτουν λειτουργούν σαν μαγνήτης, με αποτέλεσμα να περιβάλλονται από έναν μεγάλο κύκλο ανθρώπων, Αυτό είναι άλλωστε και ζητούμενο για ένα Λέοντα που στην πραγματικότητα δεν αντέχει να μείνει μόνος.

 

Δυνατά σημεία λέοντα : Η φιλοδοξία και η αποφασιστικότητα, η γενναιότητα και η πίστη είναι τα χαρακτηριστικά που βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό ενός Λιονταριού.

Αδυναμίες : Από την άλλη πλευρά οι Λέοντες μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα αυταρχική και επίμονοι, ενώ χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία και κάποιας μορφής επιτήδευση.

.

Λέοντας και Φιλία

Τα εξωστρεφή χαρακτηριστικά του Λέοντα, ο ενθουσιασμός και η θετική διάθεση φέρνουν κοντά του πολλούς φίλους χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει για αυτό. Στις φιλίες του είναι πιστός και γενναιόδωρος, ενώ κατανοεί και σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Λέοντας και  Σχέσεις

Όταν αποφασίσει να δεσμευθεί είναι απόλυτα αφοσιωμένος και πιστός στο ταίρι του. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να είναι ευχαριστημένος ο σύντροφός του. Ο ίδιος δεν θα απιστήσει αν έχει βρει το ιδανικό ταίρι.  Σε καμία περίπτωση όμως δεν συγχωρεί τη απιστία την οποία η περηφάνια του δεν μπορεί να αντέξει.

Λέοντας και Γάμος

Από την ίδια την τελετή του γάμου μέχρι κάθε πτυχή του έγγαμου βίου οι λέοντες αποζητούν την πολυτέλεια και την πληρότητα. Θέλουν ζούνε έντονα κάθε κομμάτι της ζωής και παρασύρουν το σύντροφό τους σε αυτό. Τα προβλήματα ξεκινούν αν αυτός αρνείται να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής καθώς οι Λέοντες είναι αδύνατον να δεχθούν οποιαδήποτε κριτική για τον τρόπο που σκέφτονται ή πράττουν.

Λέοντας Καριέρα και Χρήματα

Φυσικά το χρήμα έχει μεγάλη σημασία για ένα Λέοντα καθώς είναι το κλειδί για την είσοδο σε ένα κόσμο προνομίων και απολαύσεως του καλύτερου. Πάντως με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους έχει προικίσει η φύση, δεν δυσκολεύονται να τα αποκτήσουν.