Skip to main content

Χαρακτηριστικά ζωδίων: ΤΑΥΡΟΣ

(21 Απριλίου – 21 Μαΐου)

 

Στοιχείο :  Η Γη

Κυβερνών πλανήτης: Αφροδίτη

Σύμβολο: Ο Ταύρος

Χρώμα : Καφέ

Πολύτιμος Λίθος : σμαράγδι

Μότο: Σταθερότητα και Ασφάλεια

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ταύρου

 

Ήρεμος και άνετος ο Ταύρος θέτει ωστόσο τα όρια με τον εξωτερικό κόσμος στο σημείο που εκείνος τα θέλει. Με κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα ζώδιο ιδιαίτερα αισθησιακό. Σπάνια διεκδικεί για τον εαυτό του το ρόλο του ηγέτη. Προτιμάει όσα του είναι γνωστά και αποφεύγει την οποιαδήποτε αλλαγή. Ιδιαίτερα ευαίσθητος, πληγώνεται εύκολα.

Αρέσκεται ιδιαίτερα σε πάσης φύσεως υλικές απολαύσεως ανέσεις, τις οποίες και προσφέρει στον εαυτό του.

Δυνατά σημεία : Στα θετικά γνωρίσματα ενός Ταύρου συμπεριλαμβάνεται σίγουρα η υπομονή η οποία είναι ιώβεια, καθώς και η επιμονή που τον διακρίνει. Επιπλέον είναι ξέρεις σίγουρα ότι μπορείς να στηριχθείς σε αυτόν καθώς είναι αξιόπιστος, πιστός και γενναιόδωρος.

Αδυναμίες : Είναι πεισματάρης και κτητικός, ενώ η υλιστική του διάθεση τον κάνει πολλές φορές έμφυτα τεμπέλη.

.

Ταύρος και Φιλία

Μία ματιά αν ρίξει κανείς στα χαρακτηριστικά του Ταύρου, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για εξαιρετικό φίλο. Δεν κάνει εύκολα φίλους ωστόσο για όσους νοιάζεται πραγματικά είναι βέβαιο πως θα σταθεί δίπλα τους με κάθε μέσο και τρόπο που είναι δυνατόν.

Ταύρος και  Σχέσεις

Η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι τα στοιχεία τα οποία αναζητάει ο Ταύρος στη σχέση του από την οποία δύσκολα θα ξεπορτίσει. Ο έντονος ερωτισμός και το πάθος είναι χαρακτηριστικά που του χαρίζει  η αισθησιακή Αφροδίτη θεά του έρωτα και της ομορφιάς.

Ταύρος και Γάμος

Ο Ταύρος βλέπει το γάμο ως ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ήρεμης, σταθερής και ασφαλούς ζωής του. Δεν αποφεύγει τη δέσμευση- το αντίθετο μάλιστα μάλλον την αποζητά. Ωστόσο πριν προχωρήσει στο τελικό βήμα θέλει να είναι σίγουρος πως έχει τακτοποιήσει κάποια «μικρά» πραγματάκια, όπως δουλεία, σπίτι, χρήματα, που θα μπορούσαν να κάνουν το καράβι να πέσει έξω και να βάλλουν το ίδιο σε περιπέτειες.

Ταύρος Καριέρα και Χρήματα

Η ανάγκη του να ικανοποιήσει το υλιστικό κομμάτι του εαυτού του κάνει έναν Ταύρο να στρώνεται στη δουλειά. Είναι βέβαιο πως θα ξοδέψει χρήματα προκειμένου να παρέχει στον ίδιο τα ιδιαίτερα πράγματα που έχει ανάγκη, ωστόσο είναι άλλο τόσο βέβαιο πως θα προνοήσει ώστε σε καμία περίπτωση να μην βρεθεί στην ανάγκη να απαρνηθεί τις μικρές του αδυναμίες.