Skip to main content

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

(23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

 

Στοιχείο :  Η Γη

Κυβερνών πλανήτης: Πλούτωνας

Σύμβολο: Η κατσίκα

Χρώμα :  Καφέ

Πολύτιμος Λίθος : ο γρανάτης

Μότο: Να είσαι περήφανος για όσα έχεις πετύχει

 

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αιγόκερου

 

Είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητο ζώδιο, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες τις οποίες έχει. Καθώς έχει έντονη την αίσθηση του καθήκοντος, είναι ιδιαίτερα σταθερός και σπάνια θα αφήσει άλλον να τελειώσει τις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες. Είναι πολύ υπομονετικοί  και επίμονοιΣκληροί σαν βράχοι είναι βέβαιο πως πετυχαίνουν τους στόχους τους στηριζόμενοι στη γνώση του ότι το ταξίδι θα είναι μακρύ και το πρώτο βήμα το πιο δύσκολο.

Δυνατά σημεία : Οι λέξεις κλειδιά για έναν Αιγόκερο είναι επιμονή και υπομονή και πίστη. Επιπλέον είναι πολυμήχανος και φιλόδοξος στοιχεία που μπορούν να τον οδηγήσουν στη κορυφή.

Αδυναμίες : Τα κυριότερα μειονεκτήματα ενός Αιγόκερου είναι ότι είναι πεζός, επαρμένος και δύσπιστος. Πολλές δε φορές μπορεί να γίνει δικτατορικός και απόλυτος.

Αιγόκερος και Φιλία

Ένα είναι βέβαιο. Ο Αιγόκερος είναι πολύ καλός φίλος. Η φιλία του είναι βαθιά και είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα σταθεί δίπλα σου στην οποιαδήποτε ανάγκη έχεις, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι του και είναι αναγκαίο προκειμένου να σε στηρίξει και να σε βοηθήσει. Μπορείς λοιπόν να είσαι απόλυτα σίγουρος πως ένας Αιγόκερος είναι ο πιο σταθερός φίλος.

Αιγόκερος και  Σχέσεις

Οι Αιγόκεροι δεν κάνουν εύκολα σχέσεις καθώς δυσκολεύονται να προσεγγίσουν καινούργια άτομα εξαιτίας του φυσικού φόβου που έχουν προς το άγνωστο. Στις σχέσεις τους μπορεί κάποιες φορές να είναι απόλυτοι. Στον έρωτα αναζητάει το ιδανικό και άμα το βρει είναι ιδιαίτερα δοτικός απέναντί στο σύντροφό του.

Αιγόκερος και Γάμος

Στην περίπτωση που βρουν το ιδανικό τους ταίρι είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα προκειμένου ο γάμος να πετύχει με μία οπτική όμως περισσότερο υλιστική παρά συναισθηματική θα λέγαμε. Για τα παιδιά είναι καλοί γονείς ωστόσο υπερβολικοί στις απαιτήσεις τους από αυτά.

Αιγόκερος Καριέρα και Χρήματα

Ο στόχος για ένα Αιγόκερο είναι η κατάκτηση της κορυφής στην επαγγελματική κλίμακα. Όπλο τους η φιλοδοξία και η επιμονή τους καθώς και η μοναδική ικανότητα που έχουνε να διαχειρίζονται το χρόνο.