Skip to main content

Γίνε όπως ήσουν παλιά. Προετοιμασία πριν την συνάντηση

Πριν αναλύσουμε το σημερινό θέμα των emails, θα ήθελα επιγραμματικά να υπενθυμίσω σε όλους τα 9 βήματα της μεθόδου:

 • Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που σε άφησε
 • Οι πρώτες αντιδράσεις σου
 • Ο απολογισμός της σχέσης σου
 • Κόψε κάθε είδους επαφή
 • Κόψε τους δεσμούς
 • Γίνε όπως ήσουν παλιά
 • Η μεγάλη συνάντηση
 • Η συνέχεια μετά την πρώτη συνάντηση
 • Είστε επιτέλους ξανά μαζί

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ακόμα σημαντικό στάδιο των μυστικών της επανασύνδεσης το οποίο εκτελείτε μέσα στην περίοδο της μη επικοινωνίας και όπως θα έχεις καταλάβει από τα μέχρι τώρα mail, είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν είναι άλλο από το στάδιο «γίνε όπως ήσουν παλιά»

Απόσπασμα από το βιβλίο «το μυστικό της επανασύνδεσης»

Μετά από έναν χωρισμό, πώς ξαναγυρνάς στην αρχή της σχέσης σου; Για να μπορέσεις να πας πίσω στις φάσεις της έλξης και του ρομαντισμού πρέπει να ανανεώσεις τα συναισθήματα αυτοπεποίθησης και ποθητού.

Ποιος είναι αυτός ο οποίος σε ελκύει; Κάποιος που προβάλλει το καλύτερο του πρόσωπο; Ή κάποιος που δείχνει σαν να μην ενδιαφέρεται καθόλου για την εμφάνιση του; Νομίζω ξέρεις την απάντηση!

Βέβαια, χρειάζεται να αφιερώσεις λίγο χρόνο και ενέργεια ώστε να βελτιώσεις την υγεία σου και την εμφάνιση σου. Δεν αναφέρομαι στο να γίνεις ο ωραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά να γίνεις το καλύτερο που μπορείς.

Ίσως αυτή τη στιγμή να μοιάζει αδύνατον λόγω της μελαγχολίας που έχεις εξαιτίας του χωρισμού, αλλά μερικά απλά βήματα μπορούν να σου ξεκαθαρίσουν την εικόνα.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να φροντίσεις τον εαυτό σου, αλλά αν θες να τραβήξεις τον/την πρώην σου πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό το βασικό βήμα.

Όταν φροντίζεις τον εαυτό σου, βγάζεις προς τα έξω μια ενέργεια που κανένας δε μπορεί να δει αλλά όλοι μπορούν να αισθανθούν. Είναι σαν μια μαγνητική δύναμη να φέρνει καλούς ανθρώπους προς το μέρος σου. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο για να καταφέρεις να κερδίσεις πίσω τον/την πρώην σου.

Υπάρχει επίσης, ένας άλλος πολύ ισχυρός ψυχολογικός λόγος για να αλλάξεις την εμφάνισή σου. Να αλλάξεις τον τρόπο που φαινόσουν όταν ήσασταν μαζί, μια προσωπική «μεταμόρφωση».

Πρέπει να σπάσεις από το πρότυπο.

Τι σημαίνει αυτό; Ας δούμε την εξήγηση του παραπάνω μέσω ενός απλού παραδείγματος. Μπορείς να θυμηθείς μια μυρωδιά που σου φέρνει πίσω πολύ ισχυρές αναμνήσεις; Καλές ή Κακές;

Για την πλειονότητα των ανθρώπων, η μυρωδιά από τα μπισκότα την ώρα που ψήνονται τους φέρνει υπέροχες αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι άνθρωποι συνδέουν ασυνείδητα, συναισθήματα με εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Στην αρχή μιας σχέσης δεν υπάρχουν τέτοιοι σύνδεσμοι με την εμφάνιση ενός ανθρώπου εκτός αν του θυμίζει κάποιον άλλον. Όσο η σχέση προχωράει, καλά συναισθήματα συνδέονται με την εμφάνιση, τη φωνή και τη μυρωδιά του άλλου ατόμου. Άσχημα συναισθήματα μπορούν επίσης να συνδεθούν, αλλά στην αρχή μιας σχέσης υπάρχουν συνήθως περισσότερα καλά συναισθήματα.

Αυτό είναι υπέροχο όταν η σχέση προχωράει καλά. Είναι αυτοί οι «σύνδεσμοι» που θα μας κρατήσουν ενωμένους όταν θα έχουμε δυσκολίες. ‘Όταν η σχέση αρχίζει να παρακμάζει, οι άσχημες στιγμές και τα άσχημα συναισθήματα υπερκαλύπτουν τα καλά.

Συνδέουμε άσχημα συναισθήματα στα απτά χαρακτηριστικά του άλλου ατόμου. δημιουργείτε ένα πρότυπο. Βλέπουμε το άλλο άτομο και κατακλυζόμαστε από άσχημα συναισθήματα. Φυσικά υπάρχουν και κάποια καλά, αλλά, η ζυγαριά κλίνει προς τα αρνητικά.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σπάσουμε το πρότυπο.

Υπάρχουν πολύ τρόποι να δείχνουμε, να μυρίζουμε ακόμα και να ακουγόμαστε διαφορετικοί. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του επόμενου σταδίου, αυτού της πρώτης συνάντησης το πρότυπο θα έχει αλλάξει και η οξυτοκίνη θα κάνει την δουλειά της.

Αυτό που πετυχαίνουμε είναι ότι ξεκινάμε σε νέο ψυχολογικό «έδαφος». Είναι μια υποσυνείδητη διαδικασία. Αυτό έχει διπλό αποτέλεσμα γιατί πρώτον κάνουμε καλό σε εμάς τους ίδιους και δεύτερον προετοιμαζόμαστε για την ώρα της επανασύνδεσης

Κάνε πράγματα για σένα.

Μπορεί μετά από ένα χωρισμό το μόνο που θέλεις να κάνεις να είναι να περνάς ώρες στο σπίτι μόνος/η σου πνιγμένος/η στις σκέψεις σου αλλά αυτό δε θα σε βοηθήσει να τον/την κερδίσεις πίσω. Πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να αποκτήσεις ενέργεια! Φρόντισε το σώμα σου και τον εαυτό σου.

Ας δούμε εν συντομία τι προτείνω να κάνεις. Την πλήρη ανάλυση μπορείς να την βρεις στα βιβλία της επανασύνδεσης:

 • Συνέχισε κάποιο χόμπι.
 • Κάνε γυμναστική.
 • Κάνε Γιόγκα ή διαλογισμό
 • Βελτίωσε τον τρόπο ζωής σου (διατροφή).
 • Κάνε ασκήσεις που ανεβάζουν την ψυχολογία
 • Βγες με τους φίλους σου
 • Φλέρταρε με το αντίθετο φύλλο
 • Ανανέωσε την εμφάνιση σου

Υπόσχομαι σε επόμενο mail σου δώσω πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής κάποιων από τα παραπάνω, αλλά νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι εννοώ! Πρέπει να κινητοποιηθείς! Καταλαβαίνω ότι σήμερα πιθανόν να λες από μέσα σου «τι μου λέει τώρα αυτός» , αλλά σου υπόσχομαι ότι σε 15 ημέρες από σήμερα – αν εφαρμόσεις πολλά από τα παραπάνω – θα είσαι άλλος άνθρωπος. Πραγματικά ελκυστικός άνθρωπος!

Όχι, αποκλείεται να μπω σε αυτή την διαδικασία

Ξέρεις…όταν κάποιος μας δείχνει τον σωστό δρόμο, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μας πάει μέχρι την πόρτα. Δεν μπορεί να μας περάσει από αυτήν. Αυτό είναι ένα βήμα που πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας.

Αν δεν έχεις διάθεση να αλλάξεις, αν δεν έχεις διάθεση να προσπαθήσεις, τότε πρέπει να σου πω ότι δεν έχεις και πολλές ελπίδες. Καλύτερα να αποφασίσεις να το αφήσεις πίσω σου όλο αυτό. Να πάψεις τουλάχιστον να βασανίζεσαι.

Η αλλαγή έρχεται με προσωπικό κόπο

Κανείς δεν πετυχαίνει κάτι από τύχη(ίσως μόνο αυτοί που κερδίζουν το Joker, αλλά για να το κερδίσεις , πρέπει να παίξεις).

Την τύχη την προσελκύεις. Αν προσπαθήσεις για κάτι , επικεντρωμένος/η σε αυτό και με πίστη ότι θα το πετύχεις, τότε μόνο θα δεις αποτέλεσμα. Θες σε μερικές εβδομάδες από τώρα να είσαι ξανά το άτομο που ήσουν κάποτε; Θες όταν έρθει η ώρα του επόμενου σταδίου να έχεις σοβαρές πιθανότητες επανασύνδεσης; Θες να δουλέψει για εσένα ο Οξυτοκίνη; Πρέπει να δουλέψεις για να το πετύχεις.

Ο καλύτερος οδηγός που μπορείς να έχεις

Αν σε όλη αυτή την διαδρομή θέλεις δίπλα σου τον καλύτερο σύμμαχο, σου προτείνω να προμηθευτείς τα ολοκληρωμένα βιβλία της επανασύνδεσης και να εφαρμόσεις λέξη-προς λέξη όλα αυτά που περιγράφουν. Σου υπενθυμίζω ότι το πακέτο περιλαμβάνει επικοινωνία και καθοδήγηση από εμένα σε όλη την προσπάθεια επανασύνδεσης που θα κάνεις.