Skip to main content

Θέλεις να μάθεις τι πραγματικά σημαίνει το σεξ για τους άντρες; Τι είναι αυτό που στ’ αλήθεια αποζητούν όλοι οι άντρες μόλις κλείσουν τα φώτα; Τι είναι αυτό που θέλει από εσένα στο κρεβάτι;

Το σεξ είναι ένα βασικό συστατικό κάθε υγιούς ερωτικής σχέσης.

Όταν βγαίνεις με έναν άντρα, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να σκεφτείς το αν πρέπει ή όχι να προχωρήσεις τη σχέση σου στο επόμενο επίπεδο.

Το σεξ είναι μια πράξη κατά την οποία ένα άτομο μπορεί να νιώσει ιδιαίτερα ευάλωτο, ειδικά όταν δεν υπάρχει ακόμα αρκετή οικειότητα. Δυστυχώς, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, παρερμηνεύουν τα μεταξύ τους μηνύματα στο κρεβάτι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις.

Για παράδειγμα, το πιο συχνό πράμα που ακούω από τις γυναίκες είναι ότι ο άνδρας με τον οποίο βγαίνουν ενδιαφέρεται μόνο για το κρεβάτι. Σαν αποτέλεσμα, οι γυναίκες αυτές αισθάνονται παραμελημένες, καθώς δεν ικανοποιούνται οι συναισθηματικές τους ανάγκες.

Σήμερα θα σου αναλύσω τι πραγματικά σημαίνει το σεξ για τους άντρες και θα σου εξηγήσω γιατί δημιουργούνται τόσα πολλά μπερδέματα μεταξύ αντρών και γυναικών. Προετοιμάσου γιατί θα εκπλαγείς!

Σημείωση: Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω αυστηρά για το σεξ μεταξύ ζευγαριών και όχι για τις σχέσεις μιας βραδιάς.

Το Ερωτικό Δίλημμα

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι άντρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες. Οι άντρες σκέφτονται και θέλουν το σεξ πολύ συχνότερα απ’ ότι οι γυναίκες (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Το πρόβλημα όμως έγκειται στη διαφορά μεταξύ των σεξουαλικών ορμών και των συναισθημάτων. Ας το αναλύσω περαιτέρω.

Είναι σύνηθες για μια γυναίκα να αναφέρει πως ο άντρας με τον οποίο βγαίνει ραντεβού φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο για το σεξ. Η λάθος ερμηνεία στην όλη φάση είναι ότι θεωρεί πως ο άντρας αυτός ενδιαφέρεται καθαρά και μόνο για το σεξ, αντί για την ίδια ως άτομο.

Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε άντρα που δεν θέλει καμία δέσμευση. Τέτοιοι άντρες όμως δεν θα θέλουν να βγουν κανονικά ραντεβού μαζί σου, οπότε μπορείς να τους απορρίψεις από την αρχή. Για το υπόλοιπο του ανδρικού πληθυσμού όμως, η αντίληψη ότι οι άντρες θέλουν μόνο σεξ απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Αντίθετα, μέσω του σεξ, ένας άντρας προσπαθεί να εκπληρώσει τη βαθύτερη επιθυμία που έχει για να συνδεθεί πνευματικά με μια γυναίκα, να της εκφράσει την αγάπη του με τον τρόπο που αυτός ξέρει και να εκπληρώσει τη δική του επιθυμία να νιώθει ελκυστικός από αυτήν.

Έτσι, στην περίπτωση νέων αντρών που βγαίνουν με μεγαλύτερες γυναίκες, ο άντρας έχει μεγαλύτερο κίνητρο να έχει καλή απόδοση στο κρεβάτι γιατί γνωρίζει ότι η γυναίκα είχε στο παρελθόν σχέσεις και θέλει να αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορεί να της προσφέρει κάτι καινούριο.

Οι γυναίκες όμως συχνά έχουν πρόβλημα με τον τρόπο που οι άντρες προσεγγίζουν το σεξ, καθώς ναι μεν είναι μέσα στις ανάγκες της, αλλά δεν είναι και από τις σημαντικότερες προτεραιότητές της.

Για εσένα, οι συναισθηματικές ανάγκες, όπως ποιοτικός χρόνος, φροντίδα, αγάπη και ουσιώδεις συζητήσεις, έρχονται πρώτες. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει όλες αυτές να εκπληρωθούν στο έπακρο πριν αποκτήσεις τη διάθεση για σεξ. Και ακριβώς επειδή οι άντρες αποζητούν το σεξ πριν καλυφθούν αυτές σου οι ανάγκες, νιώθεις πως σε παραμελεί σε αυτό τον τομέα και το θεωρείς προσβολή.

Έτσι, ο λόγος που θέλεις να του σκίσεις τα ρούχα και να τον ρίξεις στο κρεβάτι είναι αφού σε έχει περιποιηθεί κατάλληλα μετά από μια ρομαντική βραδιά και σου είπε κάτι ουσιώδες ή σε υποστήριξε για κάτι.

Το πρόβλημα όμως είναι πως οι άντρες το βλέπουν εντελώς ανάποδα.

Έχουν τις ίδιες συναισθηματικές και σεξουαλικές ανάγκες, αλλά με διαφορετικές προτεραιότητες.

Γι΄ αυτόν, το σεξ είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει ελκυστικός και αγαπητός σε ‘σένα και θα το αποζητήσει πριν εμπλακεί σε ουσιώδεις συζητήσεις και συναισθηματικό άνοιγμα μαζί σου. Γι’ αυτόν το σεξ είναι ο πιο ξεκάθαρος δρόμος για να σου εκφράσει την αγάπη του.

Οι άντρες ΘΕΛΟΥΝ αγάπη, εμπιστοσύνη, οικειότητα και αγκαλιές όπως και εσύ, αλλά όλα αυτά ξεκλειδώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ. Το σεξ βοηθάει τους άντρες να έρθουν σε επαφή με τα αισθήματά τους. Οι άντρες είναι ευάλωτοι μετά το σεξ και τότε είναι που θα αναζητήσουν μεγαλύτερη οικειότητα μέσω αγκαλιάς, αγάπης και συζητήσεων. Ακριβώς επειδή το σεξ σημαίνει τόσα πολλά για έναν άντρα, η έλλειψη αυτού μπορεί να είναι καταστροφική γι’ αυτόν όσο για εσένα αν σταματήσει να σου κάνει κοπλιμέντα και να σου λέει πόσο πολύ σε αγαπάει. Και όσο δεν εκπληρώνεται η ανάγκη του για αγάπη τόσο θα απομακρύνεται από εσένα, καθώς δε μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές σου ανάγκες για αγάπη.

Σου θυμίζουν τίποτα όλα αυτά?

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που δίνουμε με άνεση στο σύντροφό μας είναι αυτό που θέλουμε περισσότερο για τον εαυτό μας. Έτσι, αν η σχέση σου έχει πάρει την κάτω βόλτα τελευταία θα ήταν καλό να επιβραβεύεις περισσότερο τον άντρα σου, να του λες πως τον αγαπάς και να τον ρωτάς πως πήγε η μέρα του, περιμένοντας να κάνει και αυτός το ίδιο.

Αυτό που θα κάνει ο άντρας σου όμως είναι να προσπαθήσει να σε βάλει σε ερωτική διάθεση και να κάνει σεξ μαζί σου, γιατί πολύ απλά αυτό είναι που χρειάζεται για να νιώσει την αγάπη σου. Κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο να το παρερμηνεύσεις, θεωρώντας πως είναι αναίσθητος και έτσι χαλάει ακόμα περισσότερη την ερωτική σου διάθεση.

Μπορείς να καταλάβεις πόσο πιεστική έχει γίνει η κατάσταση?

Βασικά, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θέλουν σεξ, αγάπη και οικειότητα. Οι άντρες χρειάζονται το σεξ για να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να δημιουργήσουν υψηλά επίπεδα οικειότητα, ενώ αντίθετα οι γυναίκες χρειάζονται μια βαθιά συναισθηματική επικοινωνία πριν μεταβούν σε ερωτική διάθεση.

Έτσι, το κλειδί για να διατηρήσεις μια υπέροχη σχέση είναι να καταλάβει ο ένας τις ανάγκες του άλλου στο θέμα του σεξ και της οικειότητας. Στη συνέχεια θα σου εξηγήσω με κάθε λεπτομέρεια γιατί το σεξ είναι τόσο μεγάλη προτεραιότητα για τους άντρες.

Οι άντρες χρειάζονται το σεξ για να νιώσουν την αγάπη.

Για να είμαστε ειλικρινείς, το σεξ δεν είναι πάντοτε ρομαντικό. Μερικές φορές μπορεί να είναι ρηχό και να αποσκοπεί καθαρά στην πράξη αυτή κάθε αυτή.

Τι αισθάνονται όμως κάθε φορά οι άντρες? Νιώθουν μόνο την απόλαυση ή σημαίνει και κάτι περισσότερο γι’ αυτούς?

Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι το σεξ σημαίνει πολύ περισσότερα από μια απλή φυσική επαφή. Συνδέετε άρρητα με τα συναισθήματα ενός άντρα. Χωρίς αυτό ο άντρας δε μπορεί να νιώσει την αγάπη της συντρόφου του.

Οι γυναίκες συχνά έχουν ανασφάλεια για την εμφάνισή τους, καθώς και αν ο άντρας τους τις αγαπάει. Οι άντρες όμως έχουν ανασφάλειες όσον αφορά τον αν είναι ελκυστικοί ή όχι στις γυναίκες τους. Το σεξ κάνει έναν άντρα να αισθάνεται ποθητός και ελκυστικός στη γυναίκα με τον οποία έχει σχέση και σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα απλό “σ’ αγαπώ”. Ακόμα και αν δεν έχει μπει η ζωή του σε ένα δρόμο, το να κάνει τακτικά σεξ με τη γυναίκα του είναι αρκετά επιβραβευτικό για τον ίδιο.

Πολλοί άντρες περιγράφουν το σεξ με τη γυναίκα τους ως το πιο θεραπευτικό πράγμα που μπορούν να κάνουν μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε τους στρεσάρει.

Οι άντρες εκφράζουν την αγάπη τους με φυσικό τρόπο και αυτό δικαιολογεί το άγχος τους όταν πρόκειται να σχεδιάσουν μια ρομαντική έκπληξη.

Μια βραδιά καλού σεξ μπορεί να κάνει τον άντρα σας να αισθάνεται σα βασιλιάς την επόμενη μέρα. Όταν μπορεί να σε κρατήσει ικανοποιημένη σε αυτόν τον τομέα αισθάνεται υπέροχα.

Οι άντρες στρεσάρονται υπερβολικά με τη σεξουαλική τους απόδοση

Ο εγωισμός ενός άντρα βγαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης όταν έρχεται η ώρα του σεξ. Γι’ αυτόν υπάρχει η πιθανότητα της απόρριψης, καθώς και της αποτυχίας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Οι άντρες νιώθουν την πίεση των απαιτήσεων που έχει δημιουργήσει η κοινωνία. Πολλοί θεωρούν ότι αν αποτύχουν στο κρεβάτι αποτυγχάνουν και σαν άντρες. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποτύχει ένας άντρας στο συγκεκριμένο θέμα. Σκέψου πόσα αστεία μπορεί να κάνει κανείς με το μέγεθος του μορίου του και της ικανότητάς του να αντεπεξέλθει σε διάρκεια. Κάθε άντρας ανησυχεί για την απόδοσή του, καθώς γνωρίζει πως μπορεί να γίνει περίγελος της παρέας της γυναίκας του. Μίλα μου για πίεση!

Τι καταλαβαίνει ένας άντρας όταν του λες “Όχι”?

Σου έχει τύχει ποτέ να χάσεις επικοινωνία με έναν άντρα και να μην ξέρεις γιατί? Πολύ απλά, ο λόγος είναι η κρεβατοκάμαρα. Όταν ένας άντρας προσπαθεί να δημιουργήσει ερωτική διάθεση, γίνεται συναισθηματικά ευάλωτος απέναντι στη γυναίκα για την οποία νοιάζεται. Και όπως είπαμε και νωρίτερα, το σεξ δεν είναι απλά μια φυσική πράξη που απολαμβάνει. Είναι άρρητα συνδεδεμένο με τα συναισθήματά του. Υποσυνείδητα λοιπόν, όταν βιώνει την απόρριψη στο σεξουαλικό κομμάτι αισθάνεται πολύ περισσότερο πληγωμένος απ’ όσο φαντάζεσαι. Στην πραγματικότητα το “όχι” στον ερωτικό τομέα χτυπάει όλες τις ανασφάλειες ενός άντρα.

Μπορείς πολύ εύκολα να πεις “όχι” στον άντρα σου απλά και μόνο με τις κινήσεις σου, χωρίς όμως να καταλάβεις τη ζημία που αυτό επισύρει. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνεις κάποια απαιτητική δουλειά, ενώ ο άντρας σου έρχεται να σε χαϊδέψει. Καθώς εσύ είσαι συγκεντρωμένη, απομακρύνεις το χέρι του και συνεχίζεις τη δουλειά σου. Ή μπορεί να είναι αργά τη νύχτα και να αισθάνεσαι κουρασμένη και το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι ο ύπνος. Έτσι του δίνεις ένα απλό φιλί και πέφτεις για ύπνο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αποσκοπείς στο να απορρίψεις τον άντρα σου. Στην πραγματικότητα, το μυαλό σου δεν αντιλαμβάνεται ότι ο άντρας σου θέλει να κάνετε σεξ. Χωρίς όμως να θέλεις, απορρίπτεις τις προσπάθειές του και τον στεναχωρείς.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι όλα όσα γράφω μέχρι τώρα δεν αποσκοπούν στο να κάνεις πάντοτε σεξ μαζί του και να μη λες ποτέ “όχι”.

Έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς τη σεξουαλική πράξη, όποια δικαιολογία και να έχεις. Είναι σημαντικό όμως να προσπαθήσεις να αντιληφθείς την ανάγκη ενός άντρα για συναισθηματική επικοινωνία μέσω του σεξ και να βρεις το σωστό τρόπο για να το απορρίπτεις όταν δεν θέλεις.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις ότι τον θέλεις και τον ποθείς, παρόλο που δεν θέλεις να κάνεις κάτι μαζί του τη συγκεκριμένη στιγμή. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να υπονοήσεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτό. Για παράδειγμα, αν νιώθεις πολύ κουρασμένη τη νύχτα μπορείς να αναφέρεις κάτι για το επόμενο πρωί (και αντίστοιχα να κάνεις την κίνησή σου).

Το να κάνεις απλά και μόνο σεξ δεν είναι αρκετό.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, οι άντρες στρεσάρονται με το θέμα της σεξουαλικής τους απόδοσης, ακόμα και όταν βρίσκονται σε σχέση. Ακόμα χειρότερα συμβαίνει όταν πρωτοβγαίνουν ραντεβού με μια κοπέλα.

Το σημείο κλειδί για τη σεξουαλική ικανοποίηση ενός άντρα είναι να ξέρει ότι σε κρατάει ικανοποιημένη και απολαμβάνεις την όλη φάση εξίσου με αυτόν. Αν νιώσει ότι το κάνεις χατιρικά, απλά και μόνο για να τον ευχαριστήσεις, θα απογοητευτεί.

Γι’ αυτόν είναι σχεδόν το ίδιο με την απόρριψη.

Αντίθετα θέλει να νιώθει σαν θεός που μπορεί να ικανοποιήσει με ένα του άγγιγμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα νιώθει σα να πρέπει να βγάλει μια υποχρέωση.

Πώς μπορείς να δείξεις στον άντρα σου ότι απολαμβάνεις το σεξ μαζί του?

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να τον ενθαρρύνεις. Όταν κάνει κάτι που σου αρέσει να φροντίσεις να το μάθει. Όταν έχεις ερωτική διάθεση πες του το. Θα φύγει κάθε αμφιβολία του περί του αν σε ελκύει ή όχι. Αν πάλι η σεξουαλική πράξη μεταξύ σας δεν είναι όπως θα ήθελες, καλό είναι να το αναφέρεις. Επικοινώνησε τις ανάγκες σου και ζήτα αυτό που θέλεις. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε την οικειότητα να συζητάτε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες χωρίς φοβίες και κριτική.

Οι άντρες εκτιμούν το γεγονός ότι νοιάζεσαι για τη σεξουαλική σου ικανοποίηση και θα ακούσουν με προσοχή τι είναι αυτό που σε ερεθίζει και σε ανάβει. Στο κάτω κάτω, η βελτίωση της ερωτικής σου ζωής μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σου. Αν κάνεις σεξ καθαρά και μόνο σαν υποχρέωση κινδυνεύεις να καταστρέψεις αργά ή γρήγορα τη σχέση σου.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα?

Πρώτα απ’ όλα, τίποτε από τα παραπάνω δε σημαίνει πως πρέπει να κάνεις σεξ με τον πρώτο τυχόντα. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο αποτελεί μέγιστο ξενέρωμα για έναν άντρα και δείχνει ότι δεν είσαι έτοιμη για σχέση. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς να υπονοήσεις ότι τον βρίσκεις ελκυστικό και θέλεις να προχωρήσεις μαζί του, ενώ κρατάς μια αριστοκρατική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου κακό ένα παθιασμένο φιλί στην είσοδο του σπιτιού σου, ή το αυτοκίνητο.

Αυτό που θέλω να κρατήσεις από όλο αυτό είναι το γεγονός ότι η σεξουαλική πράξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συναισθηματική του πλευρά και μάλιστα αποτελεί το κλειδί της. Θυμήσου, η σεξουαλική απόρριψη είναι γι’ αυτόν το ίδιο που αισθάνεσαι όταν κόβει την επικοινωνία του μαζί σου.

Έτσι, αντιμετώπισε τη σεξουαλική πράξη ως ένα τρόπο για να επικοινωνήσεις και να διασκεδάσεις με τον άντρα σου. Κάνε τον να καταλάβει τις ανάγκες σου για να νιώσεις εσύ πιο άνετη, πολύτιμη, ελκυστική και να έχεις ερωτική διάθεση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι συνεχώς σαν πορνοστάρ για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες του.

Σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετέχεις ενεργά και να απολαμβάνεις τη στιγμή.

Διασκέδασε με τον άντρα σου και αγάπησέ τον με όποιο τρόπο χρειάζεται για να σου ανταποδώσει και αυτός την αγάπη του με όποιο τρόπο χρειάζεσαι εσύ.

Θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα μυστικά και να “ξεκλειδώσεις” το μυαλό των ανδρών; Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα